Ja rozumiem, że Żydzi byli biedni, mordowani, że Polacy to świnie, chamy i mordowaliśmy żydów, zresztą każdy mordował. Każdy donosił, nie znam państwa, w którym by tego nie robiono, które było pod obstrzałem Niemców. Ba, we Francji wręcz sami chcieli i najwięcej donosili - ale o tym się nie mówi. Jak i o fakcie, że mamy najwięcej tych ich nic nie wartych wśród narodów świata medali (i to pomimo jedynego państwa, w którym funkcjonował przepis traktujący o karze śmierci za pomoc Żydom).
Pytanie jest zasadnicze - kiedy ujrzymy złego Żyda? Można, czy już jest to antysemityzm? Kiedy będzie film o Żydach w ubecji torturujących Polaków? Kiedy będzie film o Izraelu, który wyprawia to co wyprawia ze swoimi sąsiadami (obozy, mordowanie cywili, wojny, używanie zakazanych broni jak biały fosfor na cywilach)? O Polakach już było wszędzie głośno, że tu, to tam byliśmy źli, ale w żadnym filmie nie ma o złym Żydzie (tych amerykańskich na pewno nie). Pewien Gross już nas uważa za świnie a , jak to ujął w swojej kontrowersyjnej książce, opierającej się na pomówieniach, pogłoskach, zeznaniach ludzi których tam nie było, Niemców określa jako naszych sąsiadów Aryjczyków - coś nie tak w główce. Kiedy zobaczę info o tym, że do neonazistów, zapisują się sami Żydzi? Nie jest to porąbane?
Zadam ostatni raz pytanie - ile można jechać na 6 milionowej katastrofie, którą fałszywie się podaje, że to tylko Żydzi? Ile tam było innych narodowości? Ile naoglądałem się dokumentów "6 mln Żydów" bez najmniejszej wspominki o innych narodach? I to w "Polskich obozach koncentracyjnych" heh.
Troszkę to wszystko niesprawiedliwe i brak balansu, przypominam o dzisiejszym Izraelu, ubecji i Żydach wydających innych Żydów tudzież tych pomagających im w czasie II wojny św. Napisałem to bez złości, kompleksów czy czego innego sobie zechcecie dopisać, po prostu ciekawi mnie jak daleko może jeszcze sięgać propaganda żydowska.
Jeszcze sobie długo poczekamy na takie filmy. Na razie jedynym wyjątkiem jest "Generał Nil". Osobiście chętnie bym obejrzał film, w którym Żydzi witają kwiatami Niemców i Sowietów oraz mordują Polaków na Kresach. Także film o wydarzeniach w Grodnie w 1939.
Nienawiść do Izraela, a polski antysemityzm to dwie różne sprawy. Bardzo często polscy antysemici przyklaskują Izraelowi.
Zgadzam się. Żydowska antypolska propaganda ma się w najlepsze. Dlaczego Ukraińcy, Rosjanie czy Niemcy nie nakręcą filmu o ich mordach na Polakach. Dlaczego nie ma francuskiego filmu jak to żabojady sami masowo wyłapywali Żydów dla Niemców w czasie II wojny? Jeżeli są jednak takie filmy to proszę o informację.
Jestem pewien, że ten film będzie pretekstem do pokazania żydom z całego świata, Europie Zachodniej i USA, że Polacy są/byli gorsi od Niemców.
"ten film będzie pretekstem do pokazania żydom z całego świata, Europie Zachodniej i USA, że Polacy są/byli gorsi od Niemców"
Właśnie po to ten film został nakręcony. Niemcy już od dawna nie czują się odpowiedzialni za Holokaust i razem z Żydami szukają winowajcy zastępczego. Któż do tej roli nadaje się lepiej jak Polacy?
otóż to. Gross trafia pod strzechy. Najmsutniejsze jest to że tak intelektualne i polityczne "elity IIIRP" z Michnikami, Wajdami i Bartoszewskimi na czele opluwają Polaków w Polsce i za granicą a powszechnie w mediach są uznawane za autorytety. To własnie dzieki nim coraz czesciej na swiecie używa się "polish death camps".
" ubecji i Żydach wydających innych Żydów"
wg GWna i okolic Żydzi w strukturach UB to już nie Żydzi tylko co najwyżej komuniści, a w ogóle każdy kto porusza temat nadreprezentacji Żydów w aparacie represji PRL-u to antysemita. natomiast Polacy, którzy rzekomo mordowali Żydów w Jedwabnem to żadne 'ofiary wojny' czy 'ofiary hitlerowskiej prowokacji' ale po prostu Polacy oceniani z całą surowością w oderwaniu od kontekstu historycznego, dokładnie tak jakby wydarzenia miały miejsce dziś.