PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156523
6,8 60 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Brawo Pasikowski, udowodnił Pan jak bardzo ten film był potrzebny. Sama liczba tematów na tym forum świadczy jakie poruszenie wywołał. Ile gorących dyskusji na temat historii Polski i moralnych wyborów.

xtomix

Żyd, jak to mówią, nawet na bezludnej wyspie znajdzie antysemitę.

ocenił(a) film na 5
sztetl

Jak ma dostęp do internetu na tej wyspie to wystarczy, że wejdzie na to forum a znajdzie ich wielu.

ocenił(a) film na 5
xtomix

Jak to wygodnie jest zyć w nieświadomości ,tak właśnie postępuje Izrael
http://www.youtube.com/watch?v=bhCXybXozQA
http://www.youtube.com/watch?v=ccC67ODLHiU#t=53
I jeśli ktoś to akceptuje to sam jest antysemitą i nazistą.

reoms2

Jak będziemy nadal głosować na żydów, to i nas pozamykają w gettach, jak Palestyńczyków w Gazie i dorżną resztki z nas z wrodzonej "wdzięczności" za ratowanie przed holocaustem.

ocenił(a) film na 5
sztetl

Nie jestem jasnowidzem ale możliwe że tak sie stanie i te obozy koncentracyjne niby tam sie zjeżdzają odprawiają jakieś kontemplacje a tak naprawde konserwują urządzenia i moze moze tam nas będą zwozić i puszczać Gaz.Więc żeby pokrzyżować im szyki to należałoby te obiekty jakoś wyburzyć.A co po co to ma stać tylko chyba dla szykowania nowego holocaustu tylko teraz żydów na polakach a nie jak poprzednio nazistów na polakach i żydach.

reoms2

Żydzi, używali już tych obiektów po wojnie, więc mają już wprawę.

"Po wojnie Oświęcim był obozem kierowanym przez NKWD. Później przez MBP. Do początku 1948 r. siedziało tam ponad 40 tysięcy ludzi. Wśród nich żołnierze AK oraz NSZ, których komuniści szczególnie nienawidzili."

http://niezlomni.com/?p=2460

ocenił(a) film na 5
sztetl

No właśnie i to są argumenty żeby z tymi budowlami nazistowskiego przeznaczenia coś zrobić.Ja tylko raz w Treblince byłem z tych obozów koncentracyjnych i oddałem tam hołd ludziom co tam zgineli.Jeśli byłoby teoretycznie możliwe dalsze wykorzystywanie tych obiektów w celach do których zostały wybudowane to powinno je sie wyburzyć.

reoms2

Dobrze byłoby wyburzyć, chociażby z tego powodu, żeby nikt już nie jeździł na wycieczkę do "polskiego obozu zagłady". Bo skąd jakiś Chińczyk czy tym bardziej Amerykanin miałby wiedzieć, że naziści to byli Niemcy.

Kolejnym powodem jest fakt, że do obozów tych żydzi robią spędy "nienawiści" swojej młodzieży. Żal mi tych młodych żydków, wychowywanych od dziecka w nienawiści do świata:

"ZNIESŁAWIENIE, CZYLI PRAWDA O TZW. ANTYSEMITYZMIE"

https://www.youtube.com/watch?v=NSErQFWJC9o

Powyższy film znika często na YT, ale zawsze wraca jak bumerang w nowym miejscu.

ocenił(a) film na 5
sztetl

Niewiem czy są na świecie głupsi ludzie od żydów.Raczej wiadomo że gdyby Bear Grylls chciał mieszkać wśród najgłupszych na świecie ludzi to by sobie wybrał towarzystwo skrajnie nazistowskiej izraelskiej posłanki Ayelet Shaked

sztetl

"Dobrze byłoby wyburzyć, chociażby z tego powodu, żeby nikt już nie jeździł na wycieczkę do "polskiego obozu zagłady". Bo skąd jakiś Chińczyk czy tym bardziej Amerykanin miałby wiedzieć, że naziści to byli Niemcy."

Może z tablic informacyjnych w obozie? Ale może sadzisz, z jak przyjeżdża głupi cudzoziemiec (bo jaki inny jechałby do "polskiego obozu zagłady"?) , to czytać po angielsku nie potrafi?

ocenił(a) film na 5
zweistein

Przepraszam ze sie wtrące do wielko perspektywicznych mysli mysliciela zweisteina ale wg. mnie jedyne co komu morze zalerzec na kultywowaniu tych wszystkich tajemnych religii jest chec zemsty - ktos madry kiedys pwiedzial - "Ci ktorzy doswiadczyli zla odpowiedza zlem" generalnie to jest uproszczone prawo fizyczne dotyczace kondensatorow bo wiadomo ze jak sie naladuje kondensator i przylozy jakis element cechujacy sie nawet najszlachetniejszymi metalami to i tak ten kondensator rozladuje.Wiec wnioski jakie mozna wyciagnac ze kultura zydowska wokol II ws jest zdesperowana jak taki kondensator a gdzie oni najlatwiej znajda sobie ofiary - no w Polsce bo juz sa budynki instalacja gazowa jest wystarczy zgonic antysemitow dol wykopac i zakopac.Co nie,..Mysle że sie powinno to jakos wyburzyc w ramach prewencji.

reoms2

A kto twierdzi, że te piece można uruchomić, a sam obóz nadaje się do ponownego wykorzystania? I przez kogo? Bo nie spotkałem się z planem wykorzystania obozów przeciwko antysemitom - nigdzie, poza twoją głową.

ocenił(a) film na 5
zweistein

To po co sie zjerzdzaja i i konserwuja ten obiekt - jakby mi np. gdzies teoretycznie w jakims obiekcie zabili matke siostre brata to bym raczej ten obiekt spalil zniszczyl naslal f16 a nie jezdzil co rok skladac tam jakies modly.

reoms2

OK, to może zacznij od zrównania z glebą polskich cmentarzy. Bo jakieś głupki tam przychodzą na jakieś modły.
Do roboty, bądź konsekwentny.

ocenił(a) film na 5
zweistein

Na cmentarzach to przeważnie ludzie co zwykłą śmiercią umarli leża a nie tacy co ich zakatowano na śmierć jak w tych potencjalnych obozach zaglady ... przyznasz ze chociarz nie wszystkie instalacje sa sprawne to jednak wiecej by bylo roboty z wybudowaniem tego na nowo.

reoms2

Rozumiem - czyli apelujesz o zniszczenie grobów w Piaśnicy, gdzie spoczywają Polacy pomordowani przez Niemców? Bo oni przecież nie umarli zwykłą śmiercią, więc pochówek i pamięć im się nie należą, prawda, logiku od 7 boleści?

ocenił(a) film na 5
zweistein

Ty bezmózgu o nic nie apeluje zwracam tylko uwage że gdyby w przyszłosci okupanci wpadali na pomysł urumienia tych k***ich obozow to nalezy je prewencyjnie wyburzyc.

reoms2

Spokojnie, bo ci żyłka pęknie. Sprawdź wyżej swoje argumenty, i zastanów się, czemu są takie bezsensowne.
Pomijając już kwestie emocjonalne i czysto ludzkie - to jest zabytek. I dowód zbrodni nazistowskich. A ty byś go "prewencyjnie" rozwalił, bo sobie wymyśliłeś, ze Żydzi kiedyś będą chcieli palić tam antysemitów (!). To jest tak głupie, że aż śmieszne.

ocenił(a) film na 5
zweistein

żydzi z izraela są tak umysłowo ograniczeni widać to po tej sytuacji ze strefa gazy ze tylko prewencyjnie mozna wyburzac im obiekty ich modlow .Szarancza w porownaniu z ich polityka ma porownanie.Kazdy zyd natychmiast zamieni nazistowskie zaklady smierci w dochodowe instytucje

reoms2

Odnieś się do moich stwierdzeń wyżej. Nie udawaj, że ich nie ma. I nie udawaj, że masz rację tam, gdzie jej mieć nie możesz.

ocenił(a) film na 5
zweistein

czego nie ma? stwierdzen? no są ale na poziomie ktorego wolalbym nie komentowac.Twierdzisz ze nie powinno sie emocjonalnie podchodzic do kwestii zabytkow i ze nie nalezy wyburzac obozow koncentracyjnych.No to juz sie do tego odnioslem otoz uwazam ze sie powinno wyburzyc bo tylko nakrecaja takich spryciarzy jak ty kogo tu by podsmazyc.Wiec zeby powstrzymac od krzywdzenia ludzi lub przynajmniej spowolnic ten proces to sie powinno to wyburzyc.

reoms2

Dalej nie rozumiesz. Może to nie twoja wina, może po prostu nie możesz zrozumieć.
Auschwitz jest muzeum pamięci o zbrodniach II wojny. Nie tylko o Żydach, ale tez o innych pomordowanych nacjach, w dużej mierze o Polakach. Propozycja zniszczenia takiego zabytku jest absurdem. Tak, jakby ktoś kazał wymontować w Warszawie wszystkie tablice odnoszące się do Powstania. Równie idiotyczny pomysł.
Na dodatek pisałeś, że nie rozumiesz, dlaczego Żydzi tam przyjeżdżają i się modlą. Dalej nie rozumiesz, czy już klapki opadły na paputki? Idź na pierwszy cmentarz z brzegu i zapytaj, czemu się modlą i pamiętają. Może dlatego, ze nie są bydlętami?

ocenił(a) film na 5
zweistein

Nie jestem aż tak skomplikowaną osobowością jak ty i po prostu uważam że jesli coś może ew przyszłości slużyć za każnie to powinno sie to wyburzyć.Jestes niemcem i strasznie trudno musi byc tobie na duszy z tym prostym faktem ze obozow koncentracyjnych moze nie byc.

reoms2

Nie, ja nie jestem Niemcem. Gdybym jednak był i nie chciał pamiętać o zbrodniach mojego narodu, najchętniej przyklasnąłbym pomysłom zniszczenia Auschwitz wysuwanym przez tego czy owego polskiego pożytecznego idiotę.
Ty za to jesteś najprawdopodobniej stetryczałym kucem szetlandzkim. Bo to wyjaśnia, dlaczego nie jesteś w stanie pojąć najprostszych oczywistości. Kucowatość cię tłumaczy, a nawet rozgrzesza.

Czemu nie proponujesz zlikwidować wszelkiej broni, czołgów, samolotów - przecież jak je przejmą nasi wrogowie, to mogą posłużyć do eksterminacji naszego narodu, prawda? Bądź konsekwentny. Trzeba przecież działać profilaktycznie, jak lubisz.

ocenił(a) film na 5
zweistein

Obozy koncentracyjne to nie tylko auszwic widać wiesz o tym tyle co moja ciotka o kosmologii.Ja bym po prostu to wyburzyl i postawil jakies pomniki a nie tak ,ile to ma stac jeszcze te miejsca kazni zbrodni i ludobojstwa?

reoms2

Ameryki nie odkrywasz, każdy kto trochę zna historię o tym wie. Cioci twojej nie liczę.
Dowodów ludobójstwa się nie niszczy. Bo to znak czasów pogardy i świadectwo zbrodni. Zapytaj historyków, jeśli mi nie wierzysz. Ale ty wolisz jak Niemcy przed końcem wojny spróbować ukryć ślady, zatrzeć je. Żeby potem, po latach, ktoś taki jak ty powiedział: to tylko głupi pomnik, a gdzie dowody, że był tu w ogóle jakiś obóz zagłady? Przecież gdyby to była prawda, zachowaliby dowody. To jakaś ściema..
Jak nazwać kogoś, kto myśli i chce działać podobnie jak naziści?

Teraz spójrz wyżej raz jeszcze i odpowiedz na pytanie, które pominąłeś.

zweistein

Z czego śmieją się żydzi w poniższym filmie. Dla Polaków (i nie tylko) jest to co najmniej szokujące.

"Israelis feel 'like nobody understands'"

https://www.youtube.com/watch?v=w5d_jdr15XU

sztetl

Piotrusiu, swoje zainfekowane linki zachowaj dla podobnych sobie.

zweistein

Dlaczego twierdzisz Piotrusiu, że żydzi są zainfekowani? To dlatego się tak radują ze swojego ludobójstwa?

A dlaczego Ayelet Shaked, znana posłanka izraelskiego parlamentu, określiła wszystkich Palestyńczyków jako terrorystów, dodając, że ich matki powinny zginąć podczas nalotów za rodzenie "małych węży".

sztetl

Pietrku, twój styl zawsze cię zdradzi, Niezależni od nickunia, pod którym spróbujesz się ukryć.

zweistein

Nie zagaduj mnie Pietrku, tylko odpowiadaj na pytania.

Z czego śmieją się żydzi w poniższym filmie. Dla Polaków (i nie tylko) jest to co najmniej szokujące.

"Israelis feel 'like nobody understands'"

https://www.youtube.com/watch?v=w5d_jdr15XU

Dlaczego Ayelet Shaked, znana posłanka izraelskiego parlamentu, określiła wszystkich Palestyńczyków jako terrorystów, dodając, że ich matki powinny zginąć podczas nalotów za rodzenie "małych węży".

sztetl

Nie otwieram zainfekowanych linków. Śmierdzą, pietrku.

Co do p. Shaked: jeśli powiedziała dokładnie to, co napisałeś - należy do tego samego plemienia... co ty i twoje kloniki. Fanatyków i głupców, którzy sądzą, ze można cały naród oskarżać i domagać się śmierci mężczyzn, kobiet i dzieci - tylko dlatego, ze pochodzą z konkretnej nacji.
Czyli to twoja koleżanka - jakby odbita w lustrze, piotrusiu. Mnie ani jej poglądy, ani twoje nie są bliskie.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie otwierasz "zainfekowanych" linków, ale inni otwierają... I tym oto sposobem wasza misternie tkana sieć kłamstw, łgarstw, propagandy obraca się w niwecz... Wasz modus vivedni (czyli żerowanie, szantaż i bezkarność) może się rychło okazać niewydolny... I wtedy trzeba będzie po paru tysiącach lat zacząć pracować... Wiem, to będzie bolesne...

robokopo

Może innym nie przeszkadzają antysemickie plwociny. Przecież smaki są różne, nie wnikam.
Boli? Nie, twoja głowa to twój problem, i jej ból też nie mnie powinien zajmować.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, tak, "antysemickie"... Czyli morda w kubeł... Bulić wam do końca świata i przymykać oczy na wasze bezeceństwa...

robokopo

Sam twierdziłeś, kucu szetlandzki, że Polska Żydom nic nie zapłaciła. Więc kto buli te twoje wyśnione pieniążki?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Uuu... Pewnie mamy tu do czynienia z następnym etapem ze swoimi mądrościami... Teraz się okaże, że jeszcze NIC nie dostaliście od nikogo... No i zacznie się od nowa... A te trzy łodzie podwodne wyłudzone tuż po wojnie od Niemców? Bo nic tak nie koi utraty bliskich jak 3 łodzie podwodne? Już żeście je sprzedali na wysoki procent z powrotem Niemcom, a kasa z tego poszła na życie w luksusach?

robokopo

Konkretnie: ile Polska do tej pory musiała zapłacić Żydom? Przestań płakać i licz.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nic nie musiała i nic nie musi, bo wam się od nas NIC NIE NALEŻY. Chcecie mieć pieniądze na życie w luksusie, które zawsze lubiliście, to brać się do roboty.

robokopo

Nic, ale to nic nie udało się złym Żydom wyszarpać? Czyli, kucu szetlandzki, nie są ci Żydzi tacy groźni i niepotrzebnie płaczesz, włosy rwąc z biednej z główki?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie udało się wam wyszarpać, bo jest OPÓR. Dlatego go zwalczacie. Ciekawe, czy będziecie tacy butni, jak prognoza Henry'ego Kissingera się spełni... Też antysemita... Żyd antysemita... Takie mądrości przychodzą do głowy tylko wam... w tej nieustannej pogoni za pieniądzem i bezkarnością...

robokopo

Niedobrze, niedobrze. Gorączka wrócila. Usiądź, odpocznij, wody się napij, okryj nóżki pledem. Wszystko bedzie dobrze. Weterynarz w drodze.

ocenił(a) film na 5
reoms2

czyli ile 1000 lat to ma stać? to sobie to zabierzcie ,ciekawe jakby to o podatki chodzilo raz dwa by zajeb*** ale jak obozy konzentracyjne to 1000 lat stac powinny tylko ciekawe w jakim celu.Postepaki to tylko o jakichs gownach mysla a nie o konkretnych rzeczach ,no ile ma to stac bo pojde i sam to rozwale te budowle nazistowkich udajacych milusinskich kretynow.1000 lat 2000 lat > wezcie sobie to do Niemiec i niech tam sobie stoi az sie pojawia nowe dinozaury

reoms2

Ale zauważyłeś, geniuszu, że rozmawiasz sam ze sobą? Często tak masz?

ocenił(a) film na 5
zweistein

geniusze tak mają,co by odkrył einstein gdyby rozmawiał z debilami?

reoms2

To koledzy ci jeszcze nie donieśli, że Żyd Einstein nic nie odkrył? Wszystko ukradł kolegom Aryjczykom. Serio się nie domyślałeś? Przecież to Żyd. Jak on mógł cokolwiek odkryć?
Ale może tobie chodzi o to, że koledzy Aryjczycy są z definicji debilami?

ocenił(a) film na 5
zweistein

Ja uprzejmy jestem akurat i zawsze jak ktoś coś zgubi albo zapomni to prosze pan/i coś zapomniał albo ewentualnie ze cos panu wypadlo.

reoms2

Wydaje ci się, że na które pytanie odpowiadasz?

ocenił(a) film na 5
zweistein

jestes z Gestapo? a widac ... heheh na wszystkie rownoczesnie - co maly piotrusiu z gestapo jestes .. ehh

reoms2

Po prostu zadałem pytanie. Nie wiedziałem, że jeśli ktoś zadaje pytania, na które nie umiesz odpowiedzieć, jest tym samym z nieistniejącego Gestapo. Tylko kuc szetlandzki mógłby wpaść na taki koncept.