PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617930}
4,1 16 tys. ocen
4,1 10 1 15809
2,8 12 krytyków
Pokaż kotku, co masz w środku
powrót do forum filmu Pokaż kotku, co masz w środku

SUPER film, super komedia, ale warto podkreślić, że to film DLA INTELIGENTNYCH!!! Trzeba zrozumieć o czym gadają i w jaki sposób to robią, po prostu jak ktoś potrafi obserwować ludzi w życiu codziennym, to na pewno film się spodoba! Było się z czego pośmiać , bo to samo życie...! serdecznie polecam !!!

alex_mik

człowieku ty chyba tego filmu nie widziałeś. Jeden z najgorszych filmów jakie widziałem. Co mogło być mądrego w indyku który nie ma piór i chodzi w dziwnym sweterku. Tak naprawde wszystko krecilo sie wokol niego. Jedynym plusem jest piosenka w wykonaniu Edyty Górniak

ocenił(a) film na 5
bucjas_12

Będąc w kinie, słyszałam na sali tylko śmiech. Mnie też sie ten film podobał, uważam że to jedna z najlepszych komedii którą ostatnio oglądałam. Nie rozumiem ludzi którzy w kinie śmieją się do upadłego, w gronie przyjaciół i znajomych opowiadają jaki to był świetny ten film, żeby później w domu wystawić mu negatywną opinie. Nie wszystkim się może podobać jeden film, ale to kwestia gustu - akurat ten trafił w mój idealnie.

ocenił(a) film na 2
Neda04

to kiepski masz ten gust, jak bawi cię indyk w sweterku

ocenił(a) film na 1
Neda04

takie badziewne filmy komediowe wypaczają polskie społeczeństwo bo przez taką nieskomplikowaną mało śmieszą chałturę ludzie tracą dobry smak jeśli chodzi o gatunek komedii. Krótko mówiąc - te debilne filmy robią z ludzi tumanów i chodząc na kolejne takie mało śmieszne projekcje coraz bardziej tracą poczucie "smacznego" humoru. Wychowują sobie nieskomplikowaną widownię którą zadowala najgorszy ochłap. Ot co.

ocenił(a) film na 2
alex_mik

to klakier, nie dajcie się zwieść

ocenił(a) film na 2
narcyz_1

Nie widzę innego wytłumaczenia. O ile jestem zdecydowanie przeciwny mieszaniu z błotem niemal każdego polskiego filmu (niezależnie od jego faktycznego poziomu), co często ma na filmwebie miejsce, to w przypadku tej produkcji muszę się zgodzić z każdym głosem krytyki. Rozczarował mnie nawet Jacek Borusiński, który użył 10% swojego komediowego potencjału. A już totalnym nieporozumieniem jest tekst promocyjny na ulotkach reklamujących film. Piszą tam o "niezapomnianych kreacjach komediowych" uwaga: Izabeli Kuny, Grażyny Szapołowskiej (pierwsza pojawia sie dwa razy, a druga raz). Doprawdy nie wiem jak to się stało, że tacy aktorzy jak Marian Dziędziel, Andrzej Grabowski, czy wspomniane wcześniej dwie panie, zgodzili się na udział w tej produkcji. Prawdopodobnie nie czytali scenariusza, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Mniej dziwi obecność Jana Frycza, który ostatnimi czasy pojawił się w "Wyjeździe Integracyjnym" i "Weekendzie". A na koniec dodam, że ubawił mnie epizod Karolaka. On po prostu musi się pojawić w każdej komedii, chociażby na 30 sekund :)

użytkownik usunięty
diego_w

Mamy rok 2019 i w niektórych sprawach (np. Karolak) nic się zmieniło...

Dokładnie!!!

ocenił(a) film na 8
alex_mik

Zgadzam się z Tobą w 200%... komedia dla inteligentnych, znających życie. Pięknie przedstawiona służba zdrowia, policja, wydział sprawiedliwości... do tego bardzo dobrze pokazana Polska wieś... :)

tourquise

Dokładnie, ale to trzeba nie być pustakiem, żeby to zauważyć ... ; ) poza tym film bez takich zwyczajowych polskich "wiązanek słownych" jest nie do przyjęcia, jak widać po tych pozostałych wypowiedziach!

ocenił(a) film na 2
tourquise

ło matko :)

ocenił(a) film na 2
tourquise

Taa jasne, grubszą krechą to już się nie da tego nakreślić??? Naprawdę "superinteligentnym" trzeba być, żeby odczytać z filmu, że policjant jeździ po pijaku, adwokat i mieszkaniec wsi są łasi na kasę itp., itd.Prawda? No prawda, ale to są truizmy i wszyscy o tym wiedzą, poza tym wszystkie nowe "inteligentne polski hity kinowe na licencji zachodniej" już o tym są. Ale żeby w jaki subtelniejszy sposób to pokazać? Po co, i tak w kinie będą tłumy, bo Frycz kolejny raz w kolejnym filmie zrobi tą samą minę, pojawi się Karolak i Stelmaszyk (o dziwo nie było Adamczyka) i pojawi się kilka z założenia kultowych tekstów.

alex_mik

Klakier;]

ocenił(a) film na 1
alex_mik

Hehe, nie.

ocenił(a) film na 1
alex_mik

U mnie w kinie było tak: pełna sala kinowa, sporadycznie ktos się zaśmiał na koniec zero oklasków, kazdy wyszedł i załował wydanych pieniedzy. Jak komedia o powinnismy sie smiac a ja już pod koniec zasypiałam jak rząd ludzi przede mną.