Polowanie na Golluma

The Hunt for Gollum
2009
6,3 3,4 tys. ocen
6,3 10 1 3412
6,9 7 krytyków
Polowanie na Golluma
powrót do forum filmu Polowanie na Golluma

Film rewelacja

ocenił(a) film na 9

szkoda ze taki krotki. Amatorska niskobudzetowa produkcja nastawiona na zabawe, jest 1000 razy lepsza niz nasz wysokobudzetowy "profesjonalny" wiedzmin. LOL

ocenił(a) film na 9
Abraxus

w 100% się zgadzam,wiedźmin przy tym filmie smakuje jak kilo gwoździ,

ocenił(a) film na 8
Abraxus

Dodałbym że "Wiedźmin miał budżet 25 mln. zł (inna sprawa że jak słyszałem ta produkcja posłużyła Rywinowi do ukrycia 10 mln. zł przekazanych Kwaśniewskiemu na kampanię wyborczą - tak słyszałem od kogoś z okolic "branży") ---- co daje ok. 5 do 10 mln. $ - nie pamiętam kursu jaki był, zatem żenada, jak człowiek sobie przypomni:
- gumowego smoczka,
- plastikowe chełmy z rogami,
- pomalowane "plakatówkami" Driady,
- asfaltową drogę do Świątyni Melitele (zamek koło Złotoryi)
- tą fikuśną strzygę rodem z koszmarów sołtysa,
- podczas ujęc na rodrożu Pod Cichą Równią w g. Izerskich, widac na dalekim planie stację meterologiczną nad Śnieżnymi Kotłami,
- nędzna inscenizacja Kaer Morhen w Kamieniołomie Stanisław w g. Izerskich - ktoś sobie wyobrażał siedzibę Wiedźminów jako kupę porozrzucanych bezsensownie kamieni???
- mógłbym tak godzinami...

W filmie Hunt for Gollum" piękne są krajobrazy, charaketeryzacja - zwłaszca Orki, lepsze niż w Wiedźminie " efekty no i piękna muzyka - napisana oryginalnie do projektu (też moim zdaniem lepsza od monotonnej Ciechowskiego).

Polskie kino ----> PORAŻKA
Czego ich uczą w tej Łodzi??????????????????????????????????????

ocenił(a) film na 9
Abraxus

Nie no czapki z głów ludziska :D jeśli to jest film amatorski to ja poproszę więcej takiej amatorszczyzny :D wstyd przyznawać, ale nasze profesjonalne produkcje to nie wiem jak nazwać :/ skoro nijak się nie umywają do tej :D
jestem pełna podziwu dla twórców tego filmu :D oby tak dalej :D