szkoda ze taki krotki. Amatorska niskobudzetowa produkcja nastawiona na zabawe, jest 1000 razy lepsza niz nasz wysokobudzetowy "profesjonalny" wiedzmin. LOL
Dodałbym że "Wiedźmin miał budżet 25 mln. zł (inna sprawa że jak słyszałem ta produkcja posłużyła Rywinowi do ukrycia 10 mln. zł przekazanych Kwaśniewskiemu na kampanię wyborczą - tak słyszałem od kogoś z okolic "branży") ---- co daje ok. 5 do 10 mln. $ - nie pamiętam kursu jaki był, zatem żenada, jak człowiek sobie przypomni:
- gumowego smoczka,
- plastikowe chełmy z rogami,
- pomalowane "plakatówkami" Driady,
- asfaltową drogę do Świątyni Melitele (zamek koło Złotoryi)
- tą fikuśną strzygę rodem z koszmarów sołtysa,
- podczas ujęc na rodrożu Pod Cichą Równią w g. Izerskich, widac na dalekim planie stację meterologiczną nad Śnieżnymi Kotłami,
- nędzna inscenizacja Kaer Morhen w Kamieniołomie Stanisław w g. Izerskich - ktoś sobie wyobrażał siedzibę Wiedźminów jako kupę porozrzucanych bezsensownie kamieni???
- mógłbym tak godzinami...
W filmie Hunt for Gollum" piękne są krajobrazy, charaketeryzacja - zwłaszca Orki, lepsze niż w Wiedźminie " efekty no i piękna muzyka - napisana oryginalnie do projektu (też moim zdaniem lepsza od monotonnej Ciechowskiego).
Polskie kino ----> PORAŻKA
Czego ich uczą w tej Łodzi??????????????????????????????????????
Nie no czapki z głów ludziska :D jeśli to jest film amatorski to ja poproszę więcej takiej amatorszczyzny :D wstyd przyznawać, ale nasze profesjonalne produkcje to nie wiem jak nazwać :/ skoro nijak się nie umywają do tej :D
jestem pełna podziwu dla twórców tego filmu :D oby tak dalej :D