5,1 13 tys. ocen
5,1 10 1 12529
5,6 22 krytyków
Polskie gówno
powrót do forum filmu Polskie gówno

Miałam przyjemność zobaczyć film na pokazie prasowym owszem jest pełen bezczelnych, wulgarnych, ale jednocześnie inteligentnych i ostrych jak brzytwa dialogów co jest zgrabnie wplecione w pozorne prostactwo.
Przeciwnie do pana podchodziłam do tego filmu z dużą dozą nieufności - przerażała mnie możliwa ilość wulgarności. Lubie kino ładne, estatyczne, sensualne, więc musical Tymańskiego nie wpisywał się z pozoru w mój typ. Pierwsze minuty utwierdziły mnie w obawach - panowie w busie i ich dialog na temat oddawania moczu... A jednak z czasem było coraz lepiej. Uroczy był spiewany dialog z Marianem Dziędzielem, komiczny Halama - cudownie kiczowate występy menago i jego rozterki. Sonia Bohosiewicz, kótra uswiadamia nam jak płytkie stały się relacje w dobie smartfonów i niezawodny Arek Jakubik, który nie owija w bawełne (za to salami w prezerwatywy ;))
Polecam każdemu, kto ma odwagę na nieco niegrzeczne żarty i obśmianie rzeczywostości, w której funkcjonujemy - szczególnie tej showbiznesowej, ale nie tylko.

anusia007

właśnie na to liczę! że ktoś w końcu powie prawdę o tym, co nam na co dzień serwują w TV, Radio etc. a że ostro... no cóż w stylu Tymona. ;)

anusia007

Czytam, czytam i tylko jakieś głupie wątki tych, co nie zrozumieli tytułu. Dzięki za jakąś konkretnę opinię! Słyszałam też, że Smarzowski podziękował Tymańskiemu, za przyjemnosć pracy przy tym filmie, który przejdzie do historii

anusia007

No właśnie takiego filmu oczekuję :) trochę niegrzecznego, ale zabawnego, wulgarnego, ale w granicach przyzwoitości, a przy tym wszystkim jednak inteligentnego i trafiającego w samo sedno :)

anusia007

cieszę się z tej opinii, bo się trochę obawiałam jak to wszystko wyjdzie, ale już jestem spokojniejsza:) na jutro już mam bilet:)

AgaRudek

Fajnie, że mogłam pomóc, jak teraz patrzę, to opiinie sa skrajne. Cóż, niektórzy nie dsotrzegaja moze, ze nawe Tuwim od Lokomotywy potrafił dosadnie powiedzieć "pocałujcie mnie wszyscy w du..."

anusia007

Nie tylko Tuwim, ale i Kochanowski i nawet sam Mickiewicz pisali dosadnie ;-) Teraz mało kto ma taka odwagę.

anusia007

albo boy-zelenski ze swoja "nowoczesną sztuką chędorzenia" :D to jest dopiero coś!

PiotrCichockiPL

byłam, widziałam, zrozumiałam, polecam!