Prawdziwa historia Kota w Butach

La véritable histoire du Chat Botté
2009
4,5 9,3 tys. ocen
4,5 10 1 9285
3,3 3 krytyków
Prawdziwa historia Kota w Butach
powrót do forum filmu Prawdziwa historia Kota w Butach

Kot w butach (ale słoma też jest)...

Animacje świetne - komuś może się ten styl nie podobać, jednak technicznie niemożna mieć nic do zarzucenia - czułem się troszkę jak w klimatach gry MYST 3... (ale ja dziadek jestem więc ktoś mi może zarzucić że to staaaaaaaaaare)

Muzyka - dla mnie - świetna: gra konwencją, początkowe "dla elizy" rozłożyło mnie na łopatki, aria królowej nocy spiewana przez jakby nie patrzeć - pozytywną postać - utrzymała ten stan, westernowy Morricone również, a i West Side Story pasowało.

Teksty - dla mnie - momentami zabawne - tekst o adopcji dzieci przez angeline jolie i brada pitta - świetny, taniec z gwiazdami również.

NIESTETY - moja młodsza siostra (9 lat) żadnego z tych plusów nie zauważyła - dla niej była to miła bajka, aczkolwiek bez szału. I dlatego zastanawia mnie dość mocno intencja autorów... dla dorosłego który lubi (a nie musi) wychwytywać konwencje "smaczki" itd - może być interesująco. Dla całej reszty - słaaaaaaabo.

ocenił(a) film na 1
Davaeorn

"Teksty - dla mnie - momentami zabawne - tekst o adopcji dzieci przez angeline jolie i brada pitta - świetny, taniec z gwiazdami również. "

Moim zdaniem te teksty byłyby śmieszne, gdyby nie zostały zaaplikowane hurtem. Jeden za drugim po prostu męczy, głównie dlatego, że brak w nich spójności. Mnie to wygląda raczej na wrzucenie jak największej ilości zasłyszanych na ulicy tekstów, w myśl zasady im więcej tym lepiej. Tylko w tym przypadku, to się raczej nie sprawdziło.