Prawdziwa historia Kota w Butach

La véritable histoire du Chat Botté
2009
4,5 9,3 tys. ocen
4,5 10 1 9285
3,3 3 krytyków
Prawdziwa historia Kota w Butach
powrót do forum filmu Prawdziwa historia Kota w Butach

Na urlopie postanowiłam iść do kina i wybrałam "Prawdziwą historię kota w butach". o był duuuży błąd. Film jako obraz był fajny, tu Amerykanom nie mam nic do zarzucenia. Natomiast polskie dialogi to już totalna, niezrozumiała klapa. Autorem tekstów, którego należałoby powiesić na haku albo wyrwać mu język, jest Rafał Olejniczak - tak przynajmniej podaje lista płac. Nie wiem co brał ten facet, ale niech więcej tego nie robi. Schrzanił cały film, nawet dzieci się nie śmiały. Sądziłam, że to będzie coś w rodzaju "Prawdziwej historii Czerwonego kapturka", gdzie autorem dialogów był Pan Bartosz Wierzbięta - czapka z głowy Panie Bartoszu.

Panie Rafale, mam nadzieję, że więcej nie będzie Pan dubbingował filmów, nie wychodzi to Panu. Amerykanie za niskie zyski mogliby śmiało Pana obciążyć.

Dzięki Pana tekstom film jest tragiczny.

Po co tam wymienił Pan Taniec z gwiazdami i jak oni śpiewają? Czy małe dziecko, do którego jest skierowany film wie kto to jest Wodecki?? Na pewno zapłacono Panu za kryptoreklamę.

ocenił(a) film na 1
anna_olko

Tego filmu Amerykanie nawet nie widzieli z daleka. Ten syf wyprodukowały farncuziki. I co ? Już wszystko jasne ? Francuzi to sobie moga robić francuskie ciasto.

ocenił(a) film na 1
Pawel_123fw

Czesc Pawel, no tak i wszystko jasne... nie wiedziałam, że to francuskie ciasto. :) Ale i tak uwazam, ze kolo od tekstów dał ciała i to na całego. Bo rysunki sa całkiem ok.

Pozdrav,
Anka