6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Technologia Predatorów

użytkownik usunięty

Część Wam!

Jako miłośnik astronomii i astronautyki mam zapytanie do wielbicieli (większych ode mnie) Predatora.

Czy to, że istoty te przybyły na Ziemie, jest kwestią ich technologii czy może bliskiego położenia ich planety (jeśli tak to jakiej i gdzie położonej)?

W filmie Predators widać na niebie pewne konstelacje planet. Jedna z nich to Jowisz (charakterystyczny układ chmur). Czy teren łowów odbywał się w rejonach Jowisza czy to tylko zapożyczenie planety przez twórców filmu?

Możliwe, że odpowiedzi na te tematy były udzielone w komiksach, książkach itp., do których dostępu nie mam. Za wszelkie odpowiedzi oraz dyskusje na astronomiczno - predatorowo - astronautyczne tematy z góry dzięki.

Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 10

Przecież w układzie słonecznym nie ma planet o warunkach zdatnych do życia, na żadnych księżycach Jowisza czy Saturna tez na pewno akcja się nie rozgrywała, nie jest to określone bo po co. Zapewne inna nie określona galaktyka z bliżej nie określonymi planetami. Jeżeli miałbym się domyślać to pewnie planeta predatorów wyglądała by z kosmosu podobnie do ziemii, ale widzieliśmy planety które wyglądały podobnie do Jowisza czy innych gazowych olbrzymów, odniosłem tez wrażenie że są dość blisko, a więc musi być to dziwna galaktyka skoro bliskie sobie planety mają zupełnie inne warunki atmosferyczne, tak oceniając wzrokowo No wiec o czym chcesz tu rozmawiać ? Ekliptyka ich gwiazdy powolna. Nie ma co wyjaśniać

Swatpl

Chciałbym tylko dodać, że sama droga mleczna jest wystarczająco olbrzymia by planeta predatorów znajdowała się gdzieś na jej drugim końcu na przykład. Nie trzeba zaraz szorować do innych galaktyk heh ;)

noocnik

A nawet w odległości kilkuset lat świetlnych, czyli w skali galaktyki tuż za rogiem.
Filmu nie widziałem, ale jeżeli wykorzystali w nim Jowisza, jako planetę obcych, to rzuca to nowe światło na ogrom ignorancji docelowego odbiorcy tego dzieła.

ocenił(a) film na 10
impactor

Jowisz na pewno nie był planetą obcych (predators).

użytkownik usunięty
Seki_MUFC

,,Chciałbym tylko dodać, że sama droga mleczna jest wystarczająco olbrzymia by planeta predatorów znajdowała się gdzieś na jej drugim końcu na przykład. Nie trzeba zaraz szorować do innych galaktyk heh ;),,

dokladnie, byl by to pewnie jakis blizej polozony uklad sloneczny (ktorych to w naszej galaktyce(droga mleczna) sa miliardy) czlowiek raczej nie ma szans aby udac sie do innych galaktyk (ktorych sa miliardy miliardow a w kazdej z nich miliardy ukladow slonecznych) taka podroz nie miala by sensu... ty sobie lecisz w komorze a na ziemii mijają cale tysiaclecia...

ocenił(a) film na 7

W filmie jest ukazana planeta z trzema księżycami co widać w momencie kiedy Predator odpala swój statek i ukazuje się hologram planety na której się znajdują i nie ma mowy żeby w jakimś momencie pokazał się jowisz. Być może jeden z księżyców jest stylizowany w kolorystyce jowisza ale nic pozatym.