Przetrwanie

The Grey
2011
6,4 65 tys. ocen
6,4 10 1 65302
5,9 18 krytyków
Przetrwanie
powrót do forum filmu Przetrwanie

Szkoda, że Neeson (Ottaway) nie strzelił sobie w łeb w pierwszych minutach filmu tak jak zamierzał. Oszczędził by nam prawie dwóch godzin męczenia się z tym gniotem.

ocenił(a) film na 7
cezarro

To według ciebie jest gniot? To pewnie mega gnioty uważasz za świetne filmy żeby było śmieszniej, co?. Film jest naprawdę ciekawy i nie rozumiem dlaczego jest dla ciebie gniotem. Wilki może i były za bardzo komputerowe w paru scenach ale ja akurat przymykam na to oko. W tym filmie wyraźnie widać jaka natura potrafi być okrutna, są tutaj też tematy odnośnie istnienia Boga, zakończenie jest bardzo otwarte i można się tylko domyślać czy główny bohater przeżył czy też nie. Myślałem, że ten film będzie nijaki ale jednak spodobała mi się ta cała opowieść a sam film naprawdę warto obejrzeć. Sam obejrzałem już za dużo gniotów a ten film gniotem nie jest i tyle.

ocenił(a) film na 2
TomsonXD

No i fajnie, że ci się podobało. Ostatecznie chyba po to nakręcono to "dzieło sztuki". Ja jednak nie gustuję w filmach gatunku zabili go i uciekł. Fabułę uważam za kretyńską, a wszystkie pseudo intelektualne bzdety w tym odniesienia do Boga po prostu śmieszą. Ponadto reżyser tak się nabzdyczył jakby co najmniej w Oscara celował. O aktorach przez litość nie wspomnę. Dlatego właśnie jest to gniot. Kto powiedział, że gnioty nie mogą się ludziom podobać? Mnie na coś takiego szkoda czasu.

ocenił(a) film na 7
cezarro

Nie wiem jaki reżyser to nakręcił i nie wiem co chciał osiągnąć kręcąc ten film. Wiem tylko, że film mnie zaciekawił i go obejrzałem. Dlaczego fabułę uważasz za kretyńską? Jak dla mnie jest trafna jeśli chodzi nawet o tytuł filmu bo opowiada o przetrwaniu a o to w tym filmie chodziło. Jest parę filmów opowiadających o przetrwaniu ale nie pamiętam żebym oglądał coś takiego o wilkach. Tutaj było to ciekawe jak zaczęły po kolei eliminować tych ludzi i jaki to człowiek może być bezradny wobec zwierząt. Z tym Bogiem to nie wiem co w tym filmie jest śmiesznego, dla mnie to było raczej normalne. Na pewno jeszcze kiedyś sobie ten film obejrzę.

TomsonXD

Polecam podobny film "Lekcja przetrwania" 1997. Tym razem dziejącą sie w puszczy kanadyjskiej,
gdzie rozbija się samolot z 3 osobami i trafiają w legowisko niedźwiedzia.