Przetrwanie

The Grey
2011
6,4 65 tys. ocen
6,4 10 1 65302
5,9 18 krytyków
Przetrwanie
powrót do forum filmu Przetrwanie

Porażka...

ocenił(a) film na 3

Ten film ratują jedynie zdjęcia i gra Neesona. Po pierwszych scenach myślałem, że to będzie fajny survivalowiec, ale się przeliczyłem. Z całkiem przyzwoitego pomysłu zrobili jakąś idiotyczną bajkę o zrobionych komputerowo superwilkach - potworach, które ani nie zachowywały się ani nie wyglądały ani nawet nie wydawały dźwięków jak prawdziwe zwierzęta tego gatunku. Szczytem głupoty była dla mnie scena w której do grupy ludzi siedzącej wokół ogniska podchodzi jeden wilk a główny bohater (robotnik z platformy wiertniczej, który nie wiadomo skąd posiada ekspercką "wiedzę" na temast wilków) stwierdza, że to samiec omega wysłany przez watahę :] Brakuje mi tu jeszcze sceny pokazującej sztab wilków z samcami alfa, beta, gamma pochylonych nad mapami sytuacyjnymi i wydających rozkazy plutonom alfa, bravo, charlie i foxtrot. Co ciekawe w końcu nawet taki ekspert jak Ottway nie zauważył nawet kiedy wlazł w sam środek legowiska watahy... To na poważnie mogą wziąć tylko głupi Amerykanie, którzy myśla, że wrestling też jest na poważnie... 90% scenariusza łącznie z tymi psuedofilozoficznymi rozkminkami o życiu i śmierci to materiał na kino klasy B przypominające mi przeboje z vhsów z lat 80'

ocenił(a) film na 3
mi3tek

Podpisuję się pod tym, podbijam, ostrzegam.

Dodam tylko, że osoby mające jakiekolwiek - choćby minimalne - pojęcie o survivalu (lub chociażby śladowe ilości zdrowego rozsądku / inteligencji) będą porażone i skonsternowane zaprezentowanym w filmie poziomem realizmu.

Asketel

Też się zgadzam. Czekałam na zupełnie coś innego, a dostałam bajkę o złych wilkach (czasem przypominały mi te z "Akademii Pana Kleksa").