PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10022186}
4,9 33  oceny
4,9 10 1 33
Pseudonim Lufa
powrót do forum filmu Pseudonim Lufa

Film

ocenił(a) film na 5

Film średni, ale nie jest źle. Całkiem nieźle wyreżyserowany i zmontowany (gdyby nie to, że co chwilę skaczemy po lokacjach). Można było wydłużyć film o ok. 30 min. i uspokoić trochę fabułę, a nie teleportować się tylko z miejsca do miejsca. Muzyka dobra, bardzo ładne napisy początkowe i końcowe, niezłe lokacje. Nawet wśród nich znalazło się miejsce dla Świdwina :). Ekipa niech nie przestaje tworzyć dalej, upamiętniają ważne osoby w historii (o których mało co słyszy się na chociażby lekcjach w szkołach).

ocenił(a) film na 3
Guto_Film

Ciężko się z tym zgodzić, montaż pozostawia wiele do życzenia. Nie starczyło kilku złotych na sztuczną krew, przez co mamy jakieś curkierkowe animacje z wybuchami krwi, żołnierze przewracają się zanim broń wystrzeli, kierowca auta w zasadzce w jednym ujęciu wypada trafiony z samochodu, po czym w następnym siedzi spokojnie podczas ostrzału, by w kolejnej przebitce znów wypadać z niego w ten sam sposób, co poprzednio. Aktorsko sztywniawka, mam wrażenie, że wszystko było robione na jednym dublu. Mógłbym tak wyliczać, ale nie ma sensu. Nie dałem 1 tylko dlatego, że mam nadzieję, że to jest kino niskobudżetowe.