8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 708110
9,2 84 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

4

użytkownik usunięty

Ten przereklamowany filmik robił na mnie wrażenie, gdy miałam jakieś 11 lat i sie podniecałam, że tam bluzgają, strzelają, stukają sie i cpają do porzygu. Nie muszę dodawać, ze nie byłam wtedy zbyt wymagającym widzem.
Dam mu 4 z sentymentu. Normalnie dałabym 2 góra 3.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Xedrios

- to nie jest żadna prowokacja
- o nic nie grałam
- n.c.
- nawzajem

ocenił(a) film na 10

Argumenty, chłystku.

użytkownik usunięty
Xedrios

Mam ci podawać kolejne argumenty wiedząc, że jesteś bystry jak woda w szambie-
''o nic nie grałam''
,, Argumenty, chłystku.'' ;P

Oczywiście bez urazy ... ale chyba sam widzisz, że niezbyt spostrzegawcza z ciebie osoba, więc wymienionych argumentów mógłbyś zwyczajnie nie zauważyć. ;) A poza tym ... nie lubię się powtarzać;)
Tak czy owak, miłego dnia :]

Xedrios

Dla was :
negatywna opinia = prowokacja
Żałosne

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

poprawka: skrajnie głupia negatywna, nieprawdziwa opinia = prowokacja na bank

vince25xx

Negatywna opinia = prawdziwa opinia

Nie zaprzeczysz temu równaniu które jest prawdziwe
Wartość logiczna : 1

=============================

"poprawka: skrajnie głupia negatywna, nieprawdziwa opinia = prowokacja na bank"
Wartość logiczna : 0

ocenił(a) film na 9
KapitanOrzech

maly blad w kalkulacjach popeliles panie orzech
negatywna opinia jest ujemna wiec nie mozna jej przypisac wart. dodatnia
negatywna opinia = -1 jednak to nie oznacza ze jest gorsza od pozytywnej opinii = 1
poniewaz np. -1+1=0 wiec w zaleznosci od ilosci danej opinii wieksza wygryw, jednakze ze wzgledu na logike dodalbym iloczyn zmiennej okreslanej od mocy wypowiedzi (opinii) gdzie zmienna ta moze przyjac zero - rownoznaczne ze opinia jest gowno warta

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Ty rozumiesz tylko 0 i 1 i nic poza tym, umysłowa bieda

ocenił(a) film na 10
vince25xx

no cóż, drodzy fani i sympatycy jakże tego wielkiego kinowego dzieła, nie przejmujmy się osobami, które czerpią korzyści z powyżywania się na stronach filmów, których nie lubią.

sara_armageddon

"no cóż, drodzy fani i sympatycy jakże tego wielkiego kinowego dzieła,"

Ahahahahahahahha

Poprawka : "no cóż, drodzy idioci i sympatycy jakże tego wielkiego kinowego gówna "

użytkownik usunięty
KapitanOrzech

Nie tym tonem durny trollu. Gówno to ....ech, dałem się sprowokować. Jesteś po prostu żałosny. Zastanawiam się jak Cie mamusia wychowuje... Dała internet trzynastoletniemu synusiowi i ten teraz pieprzy bzdury..... Takie gnoje jak ty są po prostu żałosne.

użytkownik usunięty
KapitanOrzech

KapitanOrzech Ahahahahahahahha

Poprawka: Pajac uważający się za inteligentnego. Nic nie znaczysz i to cię boli. Takie są fakty. Trollowaniem się dowartościowujesz.

ocenił(a) film na 10

Jeszcze nie wszystko stracone ma szanse zostać trollem miesiąca .

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Powinniście założyć z larną jakieś kółeczko wzajemnej adoracji - ten sam poziom :o)

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Za takie teksty ktoś powinien zrobić z ciebie masło orzechowe i zdegradować cię do kaprala leszczyny.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

ta kapitan orzech czy musisz kopiować czyjeś wypowiedzi i przekształcać je na podstawie własnego (gównianego zresztą) spojrzenia na świat? uważaj bo niedługo ktoś stworzy opozycje Kapral Laskowy do tej twojej groteskowości.

ocenił(a) film na 10
sara_armageddon

albo cierpisz na przykurcz możliwości intelektualnej albo masz padaczke kierowaną chęcią nażarcia sie mięchem którym zostajesz obrzucony dopieprzając ludziom mało inteligentne odzywki Kapitanie orzechu

użytkownik usunięty

:)) no to poruszyłaś górę .Cenie ludzi właśnie za to że bywają kontrowersyjni.Akurat dla mnie Pulp to 10/10 ale doceniam odwagę by naskoczyć na 'bóstwo'.Mnie podobnie przytrafiła się fala krytyki po ocenie Zielonej Mili -widziałem setki lepszych filmów i to 5 miejsce w ranku światowym tak mnie zdziwiło,pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10

Pardon, Madame..... szlast! Musiałem, z obowiązku.

ocenił(a) film na 10

No dobra pośmializmy się a teraz na serio.
A cud? Przemiana jednego z głównych bohaterów? Sentencja wypowiadana jak mantra - ostatecznie objaśniona- nieobjaśniona? Może to Ci umknęło wtedy bo takie rzeczy w takim wieku uchodza uwadze - ale teraz jest właściwy czas skonfrontować dawne wrażenia z czymś co być może warto było jeszcze dostrzec. To trochę tak jakby kopać dół i skupić się na samym kopaniu a nie dostrzec na samym końcu, na samym dnie - skarbu. I fakt - bez niego cała czynność jest dość żmudna i nonsensowna. I tak można - myślę - rozumieć ten film: dla niektórych to bezmyślna kopanina (którą też precież jest) a dla innych pokazuje jeszcze coś cennego ;)

użytkownik usunięty
Velocitraktor

Widzę, że sporo zadziało się w moim temacie. ;)
Muszę przyznać, że spośród wszystkich nowych wypowiedzi najbardziej podoba mi się ta ,,filmoznawcy'' Iselora, który w swoim fachowo-kompetentnym poście radzi mi ,,wypierd**** z forum na studia filmoznawcze''. ;)))

Drogi Iselorze, nawet nie zamierzam pozować na ''krytyka''. Forum filmweb traktuje w kategoriach stricte rozrywkowych. Wchodzę tutaj aby porozmawiać o filmach, wyrazić na ich temat WŁASNĄ- nie wyczytaną z książek- cudzą opinię a czasem również, by sobie pożartować czy pogawędzić o przysłowiowej dupie Maryni z użytkownikami, których lubię.
Natomiast żałością dla mnie sa posty takie, jak ten twój. Podobnie zresztą, jak posługiwanie się zdaniem krytyków z braku własnego.;p Jednak użytkownicy postępujący w ten sposób mają niewątpliwa zaletę ... jest z nich niezły ubaw na forum ;)

Film fajny, ale nie wybitny jak się o nim często mówi. Chociaż poprzez swoją komiksowość dobrze się go ogląda. Natomiast sam pomysł z nakładającymi się na siebie historiami nie jest oryginalny, bo znany już choćby z naszego podwórka, czyli filmu 'Nie lubię poniedziałku'. Ale niech będzie, że film jest dobry.

To już jest koniec.

http://www.filmweb.pl/user/KapitanOrzech/blog/531397