Jak uważacie, jacy aktorzy mogli by zastąpić tych którzy pojawili się w filmie, podawajcie swoje propozycje. Jak dla mnie mogłoby to wyglądać w ten sposób:
Vincent Vega - Kurt Russell
Jules Winnfield - Danny Glover
Butch Coolidge - Mickey Rourke
Marsellus Wallace - Denzel Washington
Mia Wallace - Juliette Lewis
Kapitan Koons - James Woods
Winston Wolf - Robert De Niro
Ringo - John Cusack
Yolanda - Sharon Stone
Lance - Sean Penn
Jody - Cameron Diaz
Jimmie - Jim Carrey
Wypisałem większość ról, to tylko moje propozycje. Proszę nie brać ich na poważnie bo to tylko zabawa.
heh.. pomimo, że podpisuję się pod tym, że żadna inna obsada nie wypadnie tak genialnie jak w oryginale, to Twoja propozycja jest po prostu żenująca.. :| chociaż, gdyby wprowadzić pewne poprawki... np obsadzić schwarzenneggera w roli butcha.. oooOoO.. i van damme'a w roli marsellusa XD...
De Niro bym gdzies wpakowal, a tak cala reszta kompletnie nie pasuje;]szczeglnie Cameron Diaz i Jim Carrey hihi:P
twoja obsada jest do dupy, na pewno większość z nich nie poradziła by sobie, spieprzyli by po prostu film...
nie no Carrey jest smieszny czasem, ale on pasuje do filmów takich jak "Ace Ventura", ale do PF O.o
PF z innymi aktorami to nie PF, ale pobawić się można.
Vincent Vega - nie mam pojęcia czy się da zastąpić Travoltę
Jules Winnfield - tak samo jak wyżej
Butch Coolidge - Brad Pitt
Marsellus Wallace - ____
Mia Wallace - no Umy się chyba nie da tutaj zastąpić;) może Angelina Jolie, ale to już byłaby całkiem inna Mia, aczkolwiek nie można powiedzieć ze gorsza
Kapitan Koons - Tom Hanks? Robert Deniro
Winston Wolf - Al Pacino
Ringo - Leonardo DiCaprio
Yolanda - ___
Lance - Owen Wilson
Jody - Juliette Lewis
Jimmie - Edward Norton
Brett - Elijah Wood
Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na fakt że żeby zatrudnić wszystkich tych aktorów trzebaby chyba sprzedać Stany Zjednoczone :D
skoro zabawa i nieograniczony budzet to:
Vincent Vega - Johnny Depp
Jules Winnfield - Laurence Fishburne
Butch Coolidge - Russell Crowe
Marsellus Wallace - Forrest Whitaker (w ciemnych okularach przez caly film w ciemnych okularach:) )
Mia Wallace - Carrie-Ann Moss
Kapitan Koons - Daniel Day-Lewis
Winston Wolf - Kevin Spacey
Ringo - J. Garcia Bernal
Yolanda - Julliette Lewis
Lance - Steve Buscemi
Jimmie - Woody Harrelson
Dlaczego każdy nie poda swoich typów? Łatwo krytykować, ale wymyślić ciekawą obsadę już nie jest tak łatwo. Jak już wcześniej wspominałem to zabawa, więc zapraszam do podawania nowych typów
No okey skoro to zabawa z nieograniczonym budżetem to niech będzie
Vincent Vega- Michael Madsen (Z początku, był nawet przymierzany do tej roli, w każdym bądź razie lepszy od Deppa)
Jules Winnfield- nikt w tej roli nie jest w stanie zastąpić L.Jacksona, ale jak mam wybierać to Denzel Washington
Butch Coolidge- Russell Crowe
Marsellus Wallace - Forrest Whitaker(popieram w ciemnych okularach)
Mia Wallace- Jennifer Connelly
Kapitan Koons- Al Pacino
Winston Wolf- Kevin Spacey
Ringo- George Clooney
Yolanda- Julliette Lewis
Lance- Steve Buscemi
Brett - Elijah Wood
Jimmie - Edward Norton
tak bym to widział:)
pozdrawiam
nieźle, ale Denzel Washington nieeeeeeee, ale kto inny nie da sie poprotu nie ma drugiej tak wyraźistej postsci :)
co nie zmienia faktu, ze pomysł jets głupi i nie wolno zmienić tego czego dotkną sie Tarantino :)
Nie rozumiem osób takich jak ty, uważasz że pomysł jest zły i nie powinno się zmieniać tego co zrobił Tarantino. Ja uważam, że nie ma w tym nic złego. Forum jest po to aby prowadzić dyskusje i nie tylko, urządzając zabawę tego typu nie zrobię krzywdy ani filmowi Quentina, ani samemu reżyserowi.
no.........ale to tak jak by sie zastanawiać, kto lepiej zagrałby w serialu Frends czy innych kultowych produkcjach.........czasami ludzie są niezastąpieni i tyle....a bawic sie mozecie
Vincent Vega- Wentworth Miller
Jules Winnfield- Van Damme
Butch Coolidge- Tom Cruise
Marsellus Wallace - Brad Pitt
Mia Wallace- Pamela Anderson
Kapitan Koons- Steven Seagal
a reszta to nie wiem..
Na pewno to byłaby lepsza obsada niż w oryginale.
O_o Przepraszam, nie chcę urazić, ale... strasznie kiczowata ta obsada.
A przede wszystkim... Brad Pitt i wielki mafiozo?
"Pani" która podała swoją obsada to niezbyt rozgarnięty prowokator, ja myśle że najlepiej traktować ją/jego/ono(?) jakby w ogóle nie istniał(a/o).
Widać u niej obsesyjne zamiłowanie do Wentworth'a Miller'a. To pewnie przez serial Skazany na Śmierć...ale cóż, ma do tego prawo.
Ale już do wstawienia do obsady Stevena Segala, choćby w roli stojaka na parasole to istna profanacja. Tak samo jak Van Damme jako... Jules!!! Uznajmy że tego posta w ogóle nie było, bo gadanie o nim to bezsens.
o czym w ogóle jest ten temat :P
przecież to jest jeden z najbardziej kultowych i naśladowanych filmów wszech czasów :)
Podobno po wielkim, światowym sukcesie filmu "Weekend", Czarek Pazura ma nakręcić remake "Pulp Fiction". Obsada będzie wyglądać tak:
Vincent Vega - Marcin Mroczek
Jules Winnfield - Manuel Arboleda
Mia Wallace - Doda
Marsellus Wallace - Emmanuel Olisadebe
Butch Coolidge - Paweł Małaszyński
Kapitan Koons - Kuba Wojewódzki
Zed - Michał Piróg
Maynard - Tomasz Raczek
Lance - Borys Szyc
Wolf - Piotr Cyrwus
Ringo - Piotr Adamczyk
Yolanda - Marta Żmuda-Trzebiatowska