8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 707982
9,2 84 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Film oczywiście jest bardzo dobry, ale skoro zajmuje tak wysokie miejsce spodziewałem się naprawdę genialnego kina. Akcja utrzymana w dobrym tempie, aktorzy świetni, ale mimo wszystko uważam, że film ten nie wychyla się.. Nawet w gatunku są lepsze.. 7/10

ocenił(a) film na 10
_ARMIN_

Może powinieneś/powinnaś obejrzeć drugi raz. Poza tym nie wiem jaką wersję tłumaczenia miał Twój film. To też jest tutaj bardzo ważne, bo np. wersja z lektorem, która pojawiała się w tv była tak ugrzeczniona, że zabijała ducha tego filmu. Ja oglądałem zarówno tą grzeczną jak i taką odważną tekstowo (co ciekawe na płycie dołączonej kiedyś do jakiejś gazety) i muszę przyznać, że tłumaczenie robi tutaj różnicę.
A sam film, no jest że tak powiem specyficzny i może wywoływać skrajne doznania.
I na koniec : jakie filmy w gatunku są lepsze wg Ciebie?

ocenił(a) film na 8
robgre

Oglądałem wersję, jak to mówisz, "niegrzeczną". Które filmy w gatunku GANGSTERSKI są lepsze? Chłopcy z ferajny czy Trylogia Ojca Chrzestnego napewno. Może gdybym obejejrzał drugi raz zmieniłbym zdanie... Ale jakoś mnie do tego filmu nie ciągnie.

ocenił(a) film na 10
_ARMIN_

Może za parę lat. Ja tak mam, że coś obejrzę po jakimś czasie i mam inne odczucia. A co do Ojca Chrzestnego to oglądałem bardzo dawno ale teraz nabyłem na Blu-rayu wszystkie trzy odcinki i muszę obejrzeć. Tyle tylko, że każdy ma ok. 200 minut i trzeba znaleźć czas i mieć nastrój. Chłopców z ferajny też pamiętam jak przez mgłę. Generalnie zdecydowanie się z Tobą zgadzam, że są to wybitne filmy. Natomiast ich konwencja jest jakby to powiedzieć taka "standardowa". Natomiast Pulp Fiction jest totalnie pokręcone i przez to kontrowersyjne. Ktoś dobrze napisał gdzieś na forum, że Tarantino albo się kocha albo nienawidzi.