4,9 33 tys. ocen
4,9 10 1 32770
3,5 11 krytyków
Randka w ciemno
powrót do forum filmu Randka w ciemno

przewidujący

ocenił(a) film na 3

hmmmm jakby to powiedzieć....przewidujacy i przez to nudny....glowna bohaterka musiala byc slepa zeby nie zorientowac sie ze Kuba jest w niej zakochany....wiadome zakonczenie...moja ocena 3/10

ocenił(a) film na 5
agness86

No tak, bo każdy polski film musi być arcydziełem światowego kina i jak już człowiek się domyśla zakończenia, to nim zdecydowanie nie jest. Śmieszy mnie, że Polakom często trudno dogodzić - filmy żenująco słabe często wychwala się pod niebiosa, a te całkiem przyzwoicie zrealizowane są rozbierane na czynniki pierwsze byleby tylko było się do czego przypierdzielić.

Jednak żeby nie było - chociaż subiektywnie pozwalam sobie nie zgodzić się z Twoją opinią, to każdy ma prawo do własnej oceny i nie zamierzam go nikomu odbierać. Widocznie Ty nie potrafisz czerpać przyjemności z oglądania filmu kiedy już domyślasz się jak skonstruowana jest jego fabuła. Ja po prostu dobrze się bawię kiedy oglądam fajny film i nie przeszkadza mi, że domyślam się co się w nim za chwilę wydarzy. Gdybym miał tak jak Ty, to pewnie musiałbym przyjąć, że skala ocen kończy się na trójce, bo tak się składa, że w przypadku większości obejrzanych przeze mnie filmów byłem w stanie trafnie przewidzieć jak zawiąże się ich fabuła... Ot, taki dar. Na całe szczęście lubię się tym parać i sprawia mi to dodatkową frajdę.

A tak na marginesie to przewidujący może być człowiek, film raczej nie ma takich zdolności i może być co najwyżej przewidywalny. To tak gwoli ścisłości, bez urazy. :)

Jeśli chodzi o moją ocenę filmu to dałem ●●●●●●●○○○ - jak na polski film i fakt, że mamy do czynienia z komedią, w dodatku romantyczną, to jest to całkiem przyzwoita produkcja. A uważam jak uważam, bo mało było w filmie niedociągnięć i praktycznie nic mnie nie drażniło podczas jego oglądania, a to przy filmach rodzimej produkcji tego typu zdarza się raczej sporadycznie. Polecam, warto samodzielnie się przekonać, że ten film "nie gryzie". :)

ocenił(a) film na 3
sphinks

Dzieki za swoje przemyslenia i za poprawienie bledu no fakt film byl przewidywalny brzmi lepiej:) i poprawniej:) Jasne ze widzialam gorsze polskie komedie romantyczne, dobrze ze sa jeszcze obroncy tych filmow:)pozdrawiam goraco sphinksa:)

ocenił(a) film na 5
agness86

Również pozdrawiam. :) Tym bardziej, że kiedy już jakiś czas po obejrzeniu upłynął to uznałem, że moja ocena filmu była zawyżona - zasłużył jedynie na ●●●●●●○○○○ czylibył niezły ale dobry o nim powiedzieć nie można. Jednak takie filmy oglądam jak najrzadziej się da, mam zdecydowanie inne upodobania. No ale jeśli już trzeba jakąś polską komedię obejrzeć to skłaniam się do stwierdzenia - że tą można z łatwością przełknąć - w porównaniu z obrazem "Idealny chłopak dla mojej dziewczyny" jest to kawał dobre kina... :P Także jak już chcecie jakąś polską komedię romantyczną na seans lekki łatwy i przyjemny to ten film jest w sam raz, ot tak, jako dodatek do popcornu. :)