Rango

2011
6,8 55 tys. ocen
6,8 10 1 54952
6,7 24 krytyków
Rango
powrót do forum filmu Rango

Grafika oczywiście super ale cała historia.....słabiutko. Scenariusz wręcz nudny. Dowcip, na
który mocno po obejrzeniu trailera liczyłem, zawiódł.
Większość nowych filmów animowanych jest wysoko przecenianych (7.6/10....?). Po Shreku i
Finding Neno wytwórnie poszły na masówkę. Oszczędzają na aktorach, technologia coraz tańsza,
a za dubbing płaci się dużo mniej niż za grą aktorską. I zawsze możesz napisać że jest to film z
Johnym Deepem.
Trailer lepszy niż film. Który to raz.....?

ocenił(a) film na 6
InSides

Zgadzam się. Byłam naprawdę pod wrażeniem animacji (bardzo wiele detali) i oryginalności, ale momentami się nudziłam. Film mało dowcipny, czasami zahaczał bardziej o lekką psychodelę.
Na pewno ciężko porównać to do czegokolwiek innego i za to plus. Postać Rango bardzo sympatyczna i ciekawa, ale to trochę za mało, żeby wciągnąć.
Poszłam do kina, bo od 5 lat chodzę na wszystkie filmy z Johnnym Deppem. I chociaż spisał się tak jak zwykle to czegoś mi zabrakło...
I fakt, trailer lepszy niż film.
A jak iść na film to tylko wersja z napisami :)

ocenił(a) film na 6
morgue91

Też miałem odczucie że czegoś mi brakowało w tym filmie . Film jest niezły zasługuje na ocenę 6/10 . Film momentami był nudny i się dłuugo ciągnął . Polecam jeśli nie ma lepszego filmu w kinach . Skąd się wzięła ocena 7,5/10 ??? Przecież ten film jest gorszy od np. "Artur i minimki" (one są świetne) . Rango jest godny obejrzenia:)

ocenił(a) film na 5
Karol3829

Jak dla mnie 5/10/ Film pomimo tego, że był na swój sposób oryginalny, to strasznie mi się dłużył:( Natomiast animacja była cudowna, genialna, niesamowita i w ogóle najlepsza jaką widziałam. Momentami nie było wiadomo czy zdjęcia są stworzone komputerowo czy normalnie sfilmowane. Jak dla mnie ujęcia wody, gdy Rango wypadał z auta są majstersztykiem. Mam nadzieję, że Rango zostanie za to chociaż nominowany do Oscara za rok:)