po obejrzeniu tego filmu są conajmniej mieszane, co nie zmienia faktu że mi się podobał.
Więc tak, film raczej nie dla maluchów..ich może momentami przynudzać. starsze dzieci mogą trochę rozumieć. Bo nie jest przesadnie śmieszny. Jest zastanawianie się nad egzystencją (prostą bo prostą ale jest) jest też krytyka kapitalizmu i rozwijających się w nim spisków i różnych takich.
Kapitalne wstawki sowiego(? - nie jestem ornitologiem ;P) kwartetu, duch pustyni, las vegas parano. Ale film trochę schematyczny.
Fajny, pozwólcie że określę go "lekko-mądrym" raczej nie polecałbym na rodzinne wypady z małymi dziećmi.
Jeszcze kwestia dubbingu. Nie był zły jednak nie powalił, myślę że oryginalny głos Deppa lepiej by pasował a "swojskich" wstawek na prawdę zbyt wielu nie było.
i tak trochę poza tematem krótkiej recenzji... Film jest reklamowany na bramkach sklepu Smyk w Poznań Plaza w taki sposób mniej więcej. "jeśli lubisz: włatców much, south park i the simpsons. jest nowy film reż. Piratów z..." 2 pierwsze seriale dla dzieci będącymi użytkownikami towarów ze sklepów tej sieci bynajmniej nie są. Simpsonów niezrozumieją do końca, i tu pytanie dlaczego to tam wisi? Jeśli jest reklamowane w taki sposób myśle ze powinno być w croppie bądź innym housie. Rodzice widzą plakat w smyku i automatycznie przecież myslą "oo fajna bajka" dzieci z resztą też.
zgadzam się, film jest świetny :)
co do dzieci, widziałam jak niektóre wychodziły z sali i płakały niemal :(. szkoda mi ich było, pewnie się zawiodły, dużo obrzydliwych rzeczy, film trochę nie do jedzenia, przynajmniej dla mnie ;)
nie zgadzam się. Moim zdaniem film zasługuje max na 3 gwiazdki. Jest brzydki, humor jest ponuro nie ciekawy z tendencją do cartoonowego obrzydlistwa jakie niby ma być śmieszne. Nie jestem mięczakiem co nie lubi hardcoru ale ten film jest naprawdę mało ciekawy. Z punktu widzenia mojego 7 letniego synka film był brzydki i nie śmieszny.
Nie wiem co jest fajne w tym sowim kwartecie. Jak dla mnie jest wstawiony na siłę bo zabrakło pomysłu na pociągnięcie fabuły i film byłby za krótki chyba.
Na pewno film nie jest dla dzieci. Jeśli chodzi o dorosłych to jeśli kretyna można nazwać lekko mądrym to zgodzę się że tak właśnie był ten film. Bo żarty cartoonowe, fabuła jak z mody na sukces i być może z głosem oryginalnym deepa jeszcze by dało radę ale jest dub.
Odradzam, nie wart 5 złotych
był obleśny nie smaczny i co jeszcze ? kolejna zwykła bajka czasami śmieszna czasami nudna oceniając względem innych pozycji na rynku na pewno można zobaczyć,szczególnie jeśli chodzi o jakość zrobiona na najwyższym poziomie postacie i otoczenie robią wrażenie :)