Rango

2011
6,8 55 tys. ocen
6,8 10 1 54952
6,7 24 krytyków
Rango
powrót do forum filmu Rango

Dziekuje Panu Verbinskiemu za:

Za dystans

Za nieskonczona niemal ilosc nawiazan do filmow JOhnnego Deppa (od Arizona Dream przez Truposza po Fear and Loathing in Las Vegas i Piratow z Karaibow)

Za Postac kruka indianina ktory powiedzial "disfunctional Family" (ktory o zgrozo przypominal mnie indianina z "Lotu Nad Kukulczym Gniazdem"

Za poscig w kanionie ktory jest holdem dla Gwiezdnych Wojen"

Za Clinta Eastwooda z wykrywaczem metalu

Za Humor ktorego tak bardzo brakuje ...

Za to ze w tym filmie bylo wiele uklonow w strone widza ktory zna historie kina

Za hold jaki zlozyl gatunkowi westernu ... (ta forma holdu bardziej do mnie trafia niz True Grit)

Za najbardziej wzruszajace dwie sceny roku 2011 ... Grzechotnik Jake i Konforntacja z Rango oraz Rango przechodzacy na druga strone ulicy ...

Za najwspanialsza kobieca przypadlosc na jaka cierpiala pani Bean "stun"

Perfecto Zabawa :)

Dla dzieci ? zdecydowanie nie ...
Dla 16 latkow ... ? Beda marudzic
Dla 20 paro latkow zdecydowanie tak ...
Dla 30 latkow absolutny obowiazek ...
Dla Kobiet ? niewiem za slabo je znam ...
Dla Duzych chlopcow ? bez dwoch zdan ...

SaLuT

InsanE_RabbiT

Wiekowo to najbardziej zaliczam się do grupy " będą marudzić " ale moje wrażenia odpowiadają 20 latkom. Animacja genialna. Postacie zupełnie inne. Odwołanie się w inne filmy wspaniałe. Cała fabuła jak najbardziej na TAK

ocenił(a) film na 8
Hedwiga120

Wszystko ładnie, tylko piszemy "w orYginale". Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
panna_dygotka

O kurde ... powaznie ? Oryginale nie orginale >?

Szlag 2 much english i must say .... original ... oryginal ... ahhh fck it ...

But thnx anyway ...

InsanE_RabbiT

Dobra juz przestań szpanować, że angielski znasz ;)

ocenił(a) film na 10
InsanE_RabbiT

nie dziwi mnie, ze ktos kiedys w innym temacie wymienil 'rango' wsrod jego ulubionych westernow
ten film jest kapitalny
ma klimat, ma humor, ma akcje, ma intryge
a hasla, ktore rzucaja bohaterowie, smaczki muzyczne, sceny nawiazujace do kultowych - to wszystko sklada sie na hold zlozony nie tylko westernom, ale i innym swietnym filmom
polecam wszystkim
i nie prawda, ze nie jest dla dzieci - nawet star wars mialby u mnie wyzsza kategorie wiekowa, a sam ogladalem to jako 6-latek
film wydaje sie byc dobry i bez znajomosci filmow, do ktorych nawiazuje, jednak wychwytywanie tychze nawiazan podnosi range 'rango'

rafkulak

Ja szczerze mówiąc na początku nie byłem filmem tak bardzo zachwycony. Akcja z początku się rozkręcała dosyć powoli, a RANGO improwizując sztukę mnie nie śmieszył. Zacząłem się martwić że z kina wyjdę niezadowolony. Wszystko się jednak zmieniło gdy trafił do miasteczka, pojawił się humor, zabawne dialogi i mnóstwo akcji. Poziom animacji w Rango jest zadziwiający, każdy szczegół postaci dopracowany do perfekcji. Jest w nim wszystko co chcesz by było w westernie: strzelaniny, pojedynki, zasadzki, niewiasty w potrzebie, bezkarni bandyci i tajemniczy przybysz. Muzyka jest w tym filmie idealna, motywy zapożyczone z kultowych westernów. Wychodząc z kina miałem ochotę obejrzeć raz jeszcze Rio Bravo, W samo południe czy Siedmiu Wspaniałych. Inspirująca animacja.