Biorąc pod uwagę wszystkie negatywne komentarze odnoszę wrażenie, że jestem jedyną osobą
której podobał się ten film...
Bo trzeba miec specyficzne poczucie humoru. i sporo dystansu aby RED "wszedł".. po mimo wielu absurdów, świetna rozrywka bez dluzyzn.. pompatycznych dialogow, ze swietnym tempem akcji i ciekawymi postaciami.. MI sie film podobal... Inteligentom i krytykom filmowym odradzam... jestescie zbyt madrzy i zbyt wiele oczekujecie aby zrozumieć ten "humor"..
Bez przesady, mnie tam film się spodobał. Muszę jednak zauważyć że pierwsza część była lepsza, jednak mimo wszystko jest to dobra kontynuacja.
Mnie też się podobał. Oczekiwałem dobrej rozrywki, z odpowiednim tempem akcji i wystarczającą ilością niezbyt nachalnego humoru i to dostałem. Nie mam odniesienia do 1, bo nie widziałem filmu, ale oglądało mi się "RED 2" bardzo dobrze. Genialny trójkąt Willis - Parker - Malkovich (uwielbiam tego gościa) dawał naprawdę sporą frajdę, która sprawiała, że przymykałem oko na dziury fabularne. Dla mnie w filmie jest może trochę za dużo postaci co chyba najdobitniej widać na przykładzie Catherine Zeta - Jones. Przez co mam wrażenie, że niektórych widziałem trochę za mało, ale każda rola jest zapamiętywalna w mniejszym bądź większym stopniu.