Rekiny w Sekwanie

Sous la Seine
2024
4,6 7,1 tys. ocen
4,6 10 1 7124
5,0 12 krytyków
Rekiny w Sekwanie
powrót do forum filmu Rekiny w Sekwanie

Co ci aktywiści chcieli zrobić w tych katakumbach? Poprzytulać rekiny? Jak niby miało je to uratować?

ocenił(a) film na 5
Zapiekanka

Słuszna uwaga! Ja też nie rozumiem ekoaktywistów - tych z realnego świata, nie tylko z filmu...

Zapiekanka

Film pokazuje że aktywiści to najwięksi głupcy

ocenił(a) film na 6
bredny

Wiesz, ja też jestem zawsze za tym, żeby zwierząt nie zabijać. Ale to im trzeba zapodać coś dobrego na spanko, odłowić i wypuścić gdzie indziej, a nie podawać im się na obiad.

ocenił(a) film na 1
Zapiekanka

Ale ekoaktywiszcza to w większości przypadków idioci.

ocenił(a) film na 4
Zapiekanka

Udany? Gdzie? JAK? Tsunami wywołane w rzece wybuchem ładunków z II wojny jest udane??? XD

Mr_Merkur

ja z filmu, stwierdziłem, że wybuch wysadził jakieś tamy, zapory itp i stąd ta fala a nie z samego wybuchu.

Zapiekanka

A pozostałe sceny z filmu rozumiesz? Była choć jedna z sensem?

ocenił(a) film na 5
Zapiekanka

Lepiej mi wyjasnij po kiego uja glowna bohaterka widzac na kamerkach jak rekiny atakuja jej kolegow wskakuje do wody bez aparatu tlenowego jak jakis ku.wa RAMBO W SPODNICY? Jakim cudem ona tak dlugo by wytrzymala pod woda a pamietajamy zrobila zaledwie 2 wdechy na powierzchni po czym potem byla ciagnieta na samo dno uszkadzajac sobie bebenki od potwornych zmian cisnienia? Ona pod woda byla z 8 minut co by moglo byc smiertelne tym bardziej ze przy duzym stresie pod woda szybciej tlen ucieka z pluc... Smutne jest to ze scenarzysta tak debilne pomysly mial na samym poczatku filmu robiac z widzow debili. Przeciez mozna bylo poprowadzic fabule z sensem bez kuriozalnych sytuacji ale do tego by musial byc scenarzysta logicznie myslacy a nie taki co dostal suchym ryjem kupe siana od NETFLIXA i szybko szybko myk myk ma byc zrobiony film. Od lat zauwazylem ze mnostwo filmow jest robionych na NETFLIXA wlasnie na zasadzie szybko szybko terminy nagla trzeba do tego i tego czasu miec gotowy film. Co nagle to po diable i potem mamy tego efekty ogladajac...

ocenił(a) film na 4
Zapiekanka

Aktywistka z niebieskimi włosami miała nadzieję na wyprowadzenie Litlith przez kanały i rzekę do morza/oceanu. Temu miał/a służyć sonar/sonda w kształcie kuli wydająca dźwięki, za którymi miał podążyć rekin. Ale do czego było potrzebne zgromadzenie innych ludzi, to już nie umiem wytłumaczyć.

ocenił(a) film na 7
EwaMonika

Ja też do końca tego nie rozumiem. Bardziej chodziło pewnie o to, żeby miała widownię i filmiki w sieci, bo wszyscy nagrywali. No i może takie psychiczne wsparcie. W

Zapiekanka

Tymczasem holokaust rekinów trwa w najlepsze.

Wybijamy je w ilości 180 mln. ton rocznie! (na suplementy diety, paluszki rybne, kremy do twarzy). Ok. 100 mln. jest zabijane dla samych płetw. Rybacy odcinają żywemu rekinowi płetwę, a potem tak okaleczonego wrzucają do wody jako odpad. Zwierzę umiera w potwornych cierpieniach a mnóstwo mięsa marnuje się bez sensu.

Ludzie masowo spożywają olej z wątroby rekina pod postacią suplementów diety, podczas gdy cennym źródłem kwasów omega-3 i omega-6 jest po prostu olej lniany.

Rekiny dbają o równowagę w przyrodzie, np. zjadając płaszczki, które żywią się przegrzebkami. Gdy zostały wybite, przegrzebki straciły ochronę i wyginęły pożarte przez płaszczki.
Rekiny (papugoryby) żywią się algami, wybite - przestały, algi zjadają rafy, a my w skutek tego mamy coraz większe fale powodziowe, tsunami etc.

Na świecie było 500 gatunków rekinów, a pod ochroną jest...5.
Ich populacja spadła o 90%, a 17 gatunków jest na wyginięciu.

- z danych Shark Angels przedstawionych ONZ ds. wyżywienia i rolnictwa
(WO 12.10.2019 r.)

ocenił(a) film na 4
AutorAutor

Oglądała*ś Seaspiracy może? Jął nie to polecam. Ogólnie bardzo cenny komentarz, aż dziwne ze cie nikt nie zaatakował jeszcze.

braknicku87

Nie, nie oglądałem jeszcze. Dzięki.