Tylko nie BluRay-u a zwykłym polskim wydaniu DVD. Jeśli ktoś wie to proszę o info bo nie mampojęcia kiedy to wyjdzie. Czy w lipcu będzie już można kupić czy nie. Bo film od cholery czasu już jest dostępny na takich torrentach a ja postanowiłem go kupić. A chce mi się obejrzeć.
to masz duży problem bo minęło już dużo czasu od kiedy ten film pokazał się u nas w kinach ,a żaden dystrybutor nie kwapi się aby go wydać na jakimkolwiek krążku .jest to bardzo dziwne bo dużo nowszych filmów można już kupić na dvd
sam czekam na wydanie dvd
pozdrawiam ...
Dokładnie, w polsce źle się z tym dzieje, czekałem na premiere DVD filmu "WAR" aż się doczekałem wreszcie ale po 9 miesiącach!
Teraz Residenta przejął Imerial CinePix wcześniejsze części wydawał(dystrybuował) Vision. Z tego co się dowiedziałem to 3 część ma wyjść w połowie wakacji. Jednak nie brałbym tego za pewnik ponieważ wcześniej dostałem informację od Imperiala, że ma wyjść 10 czerwca. Dlaczego tak zwlekają trudno powiedzieć. Może chodzi o małą sprzedaż na DVD dlatego może Vision zrezygnował z 3 części a CinePix wiedząc, że bedzie kiepsko ze sprzedażą nie kwapi się z szybkim wydaniem. Jedno jest pewne nie będzie już takiej atrakcyjnej ceny jak wcześniejsze części, na samym starcie ma kosztować około 55 zł...
A dlaczego do cholery nie ściągniesz sobie z neta full dvd...Albo samego filmu z lektorem...
Bo niechcem być piratem pełną gębą która ściąga z neta co popadnie nie patrząc na jakośc itd. bo mam wydanie DVD 1 i 2 części. Bo chcem mieć pełną trylogie na DVD w swojej kolekcji. Jeszcze coś??
Jeśli to było pytanie do mnie to odpowiadam. Jeśli mówiąc o full DVD miałeś na myśli płytę dwuwarstwową (DVD 9)to po co mi taka wersja jeśli bym musiał wypalić to na płytę dwuwarstwową, która za tania nie jest.Również nie za bardzo mi się widzi ściągać około 8 GB z neta. Z komputera nie mam zamiaru oglądać filmów a poza tym nie uzyskam na nim (przynajmniej ja nie mam takiej możliwości) dźwięku przestrzennego (mówię o np 5.1) jak i takiej jakości obrazu jak ze stacjonarnego DVD. Jeszcze zostaje kwestia z napisami. Filmów z lektorem również nie oglądam, więc druga propozycja też odpada. Jednym słowem to wszystko nie ma dla mnie sensu tym bardziej, że za poprzednie 2 części zapłaciłem za każdą po 20 zł. Więc nie jest to jakaś niewyobrażalna suma. Wystarczające argumenty?
mniejsza z tym kiedy film wyjdzie na DVD, mnie bardziej interesuje kiedy wyjdzie ścieżka dźwiękowa do tego filmu... też nie jestem piratem :D
miałem na myśli pytanie o to dlaczego nie ściagniesz DVD RIPA. Samo pytanie założyciela tematu jest ok ;]
na videoworld.pl jest data... 28 sierpnia. Na stronie imperialu nic nie pisze... czemu ten film tak długo po premierze bedzie wydany u nas na dvd?
Teraz pisze 4 sierpnia, kurde czekam i czekam, prędzej będę miał PS3 i kupie sobie wydanie blu-ray, niż doczekam się wydania DVD.
Ja cię,co tak późno?Prędzej obejrzymy sobie Resident Evil 4 w kinach niż RE Zagładę na DVD.
Szczerze to wcale sie nie dziwie dystrybutorom ze nie spiesza sie z wydaniem tego filmu na DVD w Polsce z tego wzgledu ze w naszym pieknym kraju sprzedaz plyt DVD stoi na tak niskim poziomie ze wydawanie tego filmu jest poprostu nie oplacalne poniewaz oprocz wypozyczalni ktore z oczywistych wzgledow zakupia kilkaset plyt DVD z tym filmem to juz indywidualni klijenci kupia zaledwie kilkadziesiąt marnych sztuk czyli rachunek jest prosty :) Niestety u nas w kraju wiekszosc ludzi wciaz jeszcze sciaga pirackie filmy z internetu poniewaz uwazaja oni ze pojscie do kina badz kupno oryginalnego DVD to strata pieniedzy. Zaznaczam ze film ten jest juz dostepny zagranica na DVD :)
Tak w ogóle to na stronie Imperial CinePix jest data wydania 12 sierpnia jakby ktoś nie zauważył :). Z jakiegoś powodu Vision pozbył się Residenta z dystrybuowania go przez siebie. Ponieważ jak już wcześniej napisałem dystrybutorem 3 części jest Imperial a dwóch wcześniejszych był Vision. Z jakiegoś powodu się go pozbyli ;) pewnie z małego zainteresowania tą serią w Polsce. To by tłumaczyło tak późne wydanie tej części. Jednak jak na prawdę było to nie wiadomo.
19 sierpień :)
http://www.dvdmania.pl/main/main.php?id=DVF&f=w23uas21i21&kat=02&gr=a&idf=12859& zap=1
Imperial-Cinepix powinien zapewnić wyższą jakość wydania ale też wyższą cenę. No i na szybką obniżkę nie ma co liczyć ani też na dodanie filmu do gazety. Przemyślę zakup...
Btw, w piątek z Wyborczą pierwsza część "Resident Evil" za 6,99.
Hmm na tą wyższą jakoś raczej bym tak nie liczył ;). Powiem więcej może być nawet gorsza, ponieważ jak na razie nie znalazłem informacji czy np będzie dźwięk DTS-ES (6.1), który przypominam był w wydaniach dwóch poprzednich części Residenta (wyszły również tańsze wydania bez DTSu). Druga część była wydana w edycji dwu-płytowej (jak i jedno-płytowej), obie części posiadały lektora w 5.1, więc nie wiem na czym miałaby polegać ta wyższa jakość wydania Imperialu :).
W Videoworld juz jest. Wszystko cacy i w ogóle ale jest jedno "ale": dodatki nie posiadają polskich napisów :/ a szkoda, bo dokument o realizacji filmu trwa ponad pół godziny i pewnie dużo ciekawych rzeczy tam jest powiedziane :(