...i chyba również od dwójki :) Poprzednie części trzymały klimat, ta zaś ma jakiś falloutowy, postnuklearny, który średnio przypadł mi do gustu, bo ma niewiele wspólnego z Residentem ; bardziej mi teraz przypomina "Ziemię żywych trupów", tylko bardziej efekciarską i lepiej zrealizowaną ;-P (trochę przesadzam hehe).
Ogólnie film dostaje ode mnie 7/10. Dlaczego? Bo to już nie to samo. Klimat podziemnych laboratoriów i ulic miasta to jest to, ale pustynia? Jak dla mnie - nie za bardzo. Poza tym można się przyczepić do średniej gry aktorskiej nowych bohaterów, ale to już czepianie na siłę ;-) No i -UWAGA UWAGA UWAGA - SPOILER!!!!!!! - zginął ten czarnuch co miał zajebiste teksty :/ I niestety zginęła też chyba najlepsza postać (i aktor w filmie) - Carlos Oliveira...:/ Widać też że RE3 jest dokręcony tak jakby.. Na siłę :-) Mogło skończyć się na dwójce i nie płakałbym :D
Tak dla porównania - Resident Evil i Resident Evil 2 dostały ode mnie 9/10.
Aha, i dodam, że film oglądałem w domu :] Nie wiem czemu, ale po godzinie (gdy z kontenera wypadły te zombiaki) miałem wielką ochotę ten film wyłączyć :]
Ciekawe skad tyle piasku sie wzielo :))) szczegolnie w Vegas:)) trupy hehe przerzucali piasek? albo przenosili w butach hehe:)) Skoro na danym terenie jest czarnoziem to trudno by z niego zółty piach powstal od tak w przeciagu kilku lat;) Najbardziej chyba to mnie uderzylo:\ Resident zawsze mrocznym klimatem sie charakteryzowal, a teraz? co to MAd MAx??;)) Zjebali na maxa cala serie!!!! Pownni cofnac licencje tym co sie przyczynili do stworzenia tego filmu!!
Chyba dlatego tam tyle piachu że Las Vegas leży blisko pustyni...a jak ten cały wirus T tak zmienił otoczenie to tym bardziej piach się rozprzestszenił.
To jest chyba najlepsze wytłumaczenie hehe...
no tak, jak dla mnie to 2 czesc to kompletne dno!! jedynka najlepsza, a trojka troche zrekmpensowala mi ta smieszna druga czesc...
Zgadzam sie z Tobą. Ta częsc jest inna od poprzednich...Co jednak nie znaczy ze lepsza...jakos w grze nie ma nic z tym z wiązanego ze ziemia zmienia sie w pustynie. Ten pomysl jest naciągany i walniety na sile. A tak wogole to w Tokyo nie bylo zadnej pustyni tylko normlane ulice...czyli cos tu niegra. Ogole ta czesc jest okropna. i ja np: tej dalem rowniez 7. Bo wiecej to by byla obraza dla tej serii. Resident Evil dostal odemnie 10. Bo dla mnie ten film byl zajebisty pod kazdym wzgledem. W Resident Evil Apokalipsa, troche przekichali z Nemesisem i tym ze te zombiaki tak nie straszyly i dalem mu 8:)) i jestem zadowolony. Nie kminie tych co go objezdzają. A najlpesza byla Jill Valentine:)):P
Nie zgadzam się, wg mnie najlepsza część z trylogii. Dlaczego? Ponieważ po raz pierwszy dostałem mix dwóch rzeczy: świata postapokaliptycznego i "tego czegoś", co do tej pory posiadał tylko Resident Evil. Z "Ziemią żywych trupów" nawet nie ma co porównywać - to przecież inna klasa filmu! RE górą :)
Druga część niestety najsłabsza...
W "28 dni pózniej" jest stanowczo za mało akcji, miejscami jest poprostu nódno..... . Polecam bardziej RE
fakt 3 jest bez klimatu, 1 najlepsza, a tak wougle tam na pustyni w Vegas to jak to sie stało, że z tego małego kontenera wyskoczyło tylu zombiaków?
28 tygodni później jest lepszy niż RE.Nie ma tam takiej bezsensownej zabijanki jak czasami w RE.Aktorstwo stoi tam na bardzo dobrym poziomie,film poza tym działa na wyobraźnie.Bo co bysmy zrobili jakby w naszym ukochanym mieście zostala garstka ludzi a tak same potwory.Poza tym w filmie jest fajna muza no i przepiękne panoramy Londynu.Film ten oglądałem z duża przyjemnością.
Moim zdaniem film jak na adaptacje gry komputerowej , tak jak pozostale 2 czesci stal na wysokim poziomie. Charakteryzacje zombie (psy, ludzie, ptaki :D) ,efektowne walki byly bardzo dobrze wykonane. Fabuła takze sie mi podobale ale bylo w niej troche niejasnosci tzn. bardzo okroili watek z enklawa normlanego zycia na Alasce po drugie zakonczenie wedrowki konwoju bylo troche na sile zrobione . Nagle z konteneru co na oko mogl pomiescic 15 osob wyskoczylo z 50 zmodyfikowanych zombiakow ktore ....( kazdy wie co zrobily nie bede sie rozpisywal :D ). Co do losow pozostalych bohatoerow zgadzam sie z z wczesniejsza wypowiedzia zbyt szybko zakonczyli ich zywot no i mam nerwy bo w zadenj czesci nie bylo Leona :(.
Mam nadzieje ze bedzie kontynuacja :)
Podczas oglądania filmu cisnęły mi się słowa ciastka ze Shreka
"aaale szmira, przełączcie na kolo tortury"
Już dawno nie męczyłem się tak podczas oglądania filmu. Film fatalny, dialogi płytkie, gra aktorów... oni wogóle grali? Lepiej wyglądali moi kumple odgrywający swoje role gdy kiedyś graliśmy w RPG niż to co zaserwowali mi aktorzy w RE 3. Wystarczy spojrzeć na Ali Larter w roli przywódczyni konwoju albo Odeda Fehra jako boskiego "bodyguarda" (zreszta świenie dobrani do swoich ról). Wszystko zrobione w typowo "zamerykanizowany" sposób - dużo efektów, mało sensu. "Film kręcony na siłę"- macie racje, to idealne określenie dla tego filmu. A film miał bardzo duży potencjał. Motyw z psioniką (trochę przekombinowany ale dało by sie z tego wykrzesać kawałek fajnej fabuły), motyw konwoju no i te wrony - jedna z najlepszych scen w filmie (czy tam kruki czy coś tam. Nie jestem ornitologiem). Już 1 i 2 przecież były niezłe.
Ehh poczekam na 4 ale obejrzę dla zasady a nie dla przyjemności.
Hmm tak się zastanawiam czy nie oceniłbym go jedno oczko wyżej gdybym ostatnio nie oglądał "Jestem legendą"
Słaba produkcja, beznadziejna gra aktorów, generalnie 2/10, bezsensowna fabuła UWAGA SPOJLER z małej skrzynki wybiega z 40 potworów, jakim cudem? armia klonów,no i klon Milli gwiezdne wojny czy co? mase zombiaków nie może sforsować głupiej siatki w bazie, jak? skąd ta blond piękność, świetnie utrzymana (co samo w sobie w tej sytuacji jest zadziwiające) potrafi pilotować śmigłowiec?
Film jest dowodem na to że cała seria jest źle zaczęta ...totalne nieporozumienie już od początku. W grze nie było żadnych nadprzyrodzonych zdolności Alice, żadnych klonów, zresztą Alice grało się jedynie w dwójce na krótko. Gdzie Leon, gdzie Barry Burton, mało było Jill Valentine, gdzie Chrisa Redfield. Tyrant był w pierwszej części gry a tu zostawili go na końcu. Totalne nieporozumienie.
Całą serie oceniam na 5/10.
Czego wy ludzie szukac w filmach głebi ... jak tak to poogladajcie jakies romantyki itp , niektorzy pisza ze podchodzi pod madmax'a ,a jesli 3 czesc bylaby w takich samych klimatach jak 2 poprzednie : labolatoria , miasta , pisalibyscie ze juz niemaja pomyslu i jest bardzo oklepane , a zdolnosci alys skad sie wziely : byly robione eksperymenty i sie ujawnily ( nawet fajny motyw , jak sa hordy zywych trupów to czemu niemoze byc telekinezy po eksperymentach :D mi sie podobalo ... )
Ludzie! to juz nie czasy gdy sie tworzy filmy dla glebi dla ludzi ktorzy szukaja czegos na sile w filmach , dzisiejsze filmy sa tworzone poto aby zadowolic takiego widza ktory oczekuje pokazania mozliwosci komputerowych dzisiejszych czasow ... i takie tam .
Jak dla mnie film byl b.dobry ale niedoskonaly bo takich chyba niema ( moze kilka sie znajdzie ale to juz spawa gustu a otym sie niedyskutuje ) moze dlatego ze lubie takie filmy :P
8,75/10
W sumie muszę przyznać że w pełni popieram tą wypowiedz;)
A co do filmu to czwarta część mogłaby jeszcze być o Alice itp aby dociągnąć tą historię do końca. Za to piątka mogłaby być oparta o czwartą część gry :D byłoby ciekawie...kto grał ten wie...
mnie się wydaje, że najlepiej by było jakby za RE wziął się Gans i wykorzystał bardziej motywy z RE: Code Veronica, to by było coś - zresztą już teraz bardzo podobały mi się nawiązania do rodziny Ashford. Zaś sama Alice teraz powinna skończyć ewolucję jako Alexia a w kolejnej części musi pojawić się Leon i Cris, w końcu wykończono wszystkie role męskie. Chętnie zobaczę powrót Jill.
Z początku byłem sceptycznie nastawiony jak zobaczyłem tą wesołą gromadkę "ocaleńców" ale na szczęście szybko się pożegnaliśmy z wszystkimi denerwującymi personami, szkoda tylko Carlosa bo był świetny.
PS W niektórych ujęciach naprawdę widać, że kontener z podrasowanymi zombiakami jest dosyć długi i może faktycznie pomieścić tyle "mięsa".
PS 2 Claire drażniła zarówno nienagannym makijażem (nie tylko ona) jak i rozpuszczonymi włosami! Powinna mieć je spięte jak w grze.
PS 3 z tymi klonami Alice pod koniec to chyba lekka przesada, nie lepiej by było jakby to ona sama zatrzymała umysłem tą wiązkę lasera?
moim zdaniem wszystkie 3 filmy są super a zwłaszcza Apokalipsa bo nareszcie pojawia sie moja ulubiona bohaterka Jill Valentine a w Zagładzie nie wiadomo czemu jej nie było.skoro Carlos Jill i reszta trzymali sie razem po odejsciu Alice to powinien wiedziec co sie z nią stało,a w rozmowie z Alice powinien powiedziec czemu jej nie ma z nimi.no i gdzie jest Angie?a co do Clair to inaczej ją sobie wyobrażałam,jest starsza od tej z gry no i jest blądynką.i szkoda mi było Carlosa,skoro ma byc kontynuacja filmu to po co go zabijali?a co do RE4 to czytałam gdzieś że już dobierają obsadę.Leona(bo ma byc w czwartym filmie)zagra megaprzystojny Jensen Ackles.a co do reszty to nie wiem.a RE Zagłada nie jest beznadziejny ma tylko jedną wielką wadę nie ma w filmie Jill:(
lubie ta serie, ale niestety ta czesc jest najslabsza, jedynka byla najlepsza!! potem dwojka no i ta wypadla najslabiej :( ale musze powiedziec ze w jedynce cos mi sie nie spodobalo mianowicie to ze Rain zginela, mogli ja jakos przepchac chociaz do dwojki :( oczywiscie nie jako zombi, bardzo lubie Michelle Rodriguez i to mi sie nie spodobalo.