Resident Evil: Zagłada

Resident Evil: Extinction
2007
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 84540
5,0 14 krytyków
Resident Evil: Zagłada
powrót do forum filmu Resident Evil: Zagłada

- skoro rzekomo wyschły/wyparowały wszystkie oceany, rzeki, jeziora na świecie to skąd ten deszcz w Tokio na końcu filmu?
- jak to możliwe że ta potężna organizacja o światowym zasięgu, dysponująca satelitami, nie wiedziałaby o istnieniu rzekomej (w końcu nie wiemy czy istnieje) jakaś enklawa na Alasce wolna od zombie?
- Żeby dolecieć na Alaskę załadowani osobami na maksa (aż dziw że sie heli wzbił w powietrze) musieliby co najmniej kilka razy zatankować po drodze. A skoro mieli problem ze znalezieniem zwykłej benzyny to co dopiero do helikoptera.
- czemu nie wprowadzili ze względów bezpieczeństwa zasady iż po każdym ataku zombie wszyscy sie rozbierają do naga i ogólne sprawdzanie (ewentualnie podział na płcie) czy ktoś nie został pogryziony?
- spróbujcie kiedyś w pełnym słońcu, przez cały dzień, ubrani w cos wiecej niż slipy biegać, skakać, walczyć, tarzać się a potem sprawdzcie ile wody potrzebujecie żeby się nie odwodnić. I tak miesiąc za miesiącem, rok za rokiem.
- nie myjcie się przez miesiąc (trzeba wodę oszczędzać) a potem w najwiekszy upał zamknijcie się z podobnymi do Was w samochodzie (nawet przy otwartych oknach). No i pomyślcie czy bedziecie miec tak ładną, skórę, włosy, paznokcie i zęby. A Wasze ubrania nie prane, nie zdejmowane, brak bielizny na zmianę.
- a co z olejem do samochodów (nie tylko paliwo jest potrzebne), co z płynem do chłodnic? W pustynnym klimacie to masakra.
- źródła zasilania (niezłe prądożerne centrum dowodzenia mieli w jednym z samochodów) plus wiele urządzeń na baterie które trzeba jednak ładować!!!
- broń: czyszczenie kilka razy dziennie i ciągłe smarowanie. Piasek to największy wróg broni. No a co z amunicją?

Do samych synchronów walk nie mam może większych zastrzeżeń, bo nie były to jakieś skomplikowane akcje.
Jedyny duży plus to muzyka.

ocenił(a) film na 7
bonzo

Fakt muzyka byla swietna. No rzeczywiscie mozna sie przyczepic do wielu rzeczy, ale moim zdaniem byl to bardzo dobry film, na pewno lepszy od dwojki.

ocenił(a) film na 9
bonzo

zgodze sie z bonzem co napisał ale to tylko film przecież sie nie spodziewałeś że bedzie realistycznie aż do bólu i mnie sie ten film podobał takie moje zdanie lepszy od 2 gorszy od 1 ale i tak git nara.