PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81610
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

bardzo dobry film, wreszcie:)gorąco polecam!

aleksandra2709

film mi sie podobał, tylko nie moge patrzec na agate buzek, jest bardzo b...ka, zgodze sie z przedmówca bardzo dobry film

ocenił(a) film na 9
aleksandra2709

Według mnie film genialny - szczególna pochwała za sceneriusz oraz dla odtwórców głównych ról!
Nie rozumiem osób krytykujących fabułę a to brak elementów komediowych "przecież miała to być komedia...?". Jeśli ktoś oczekiwał debilnych gagów to powinien pójść na "Ciacho", albo podobną superprodukcję...

ocenił(a) film na 8
macbeth

Osoby krytykujące fabułę mają w głowie czerstwą bułę.

ocenił(a) film na 9
malarzpostapokaliptyczny

hehe - malarz - nie da się tego lepiej ująć!

ocenił(a) film na 8
aleksandra2709

Taaa? Rewelacja? Idę jutro do kina na to, to zobaczymy. ;)

za krótkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ocenił(a) film na 8
aleksandra2709

Film jest świetny, naprawdę niesamowity. Powiem szczerze - jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Ja także polecam, bo warto!

ocenił(a) film na 4
aleksandra2709

Nie zachwycił mnie. Właściwie to mało powiedziane. Nie spodziewałem się rewelacji ale bardzo pozytywne recenzje napawały optymizmem. Niestety moim skromnym zdaniem film bardzo przeciętny... Ani nie był zabawny jak na czarną komedię przystało... ani nie przedstawił tematu w sposób niekonwencjonalny, zaskakujący, nowatorski... Nie wiem czy te wszystkie pozytywne recenzje to efekt braku innych dobrych polskich filmów, czy to tylko mi ten film nie przypadł do gustu... Nawet ciężko wskazać jakieś poszczególne wady... Może fakt, że komunizm znam jedynie z opowieści i filmów sprawił, że nigdy nie byłem entuzjastą tej tematyki w kinie...

Z produkcji na temat komunizmu zdecydowanie lepiej moim zdaniem wypadły Mała Moskwa, Katyń czy Dom Zły... I nie dziwi mnie brak Oskarowych nominacji, skoro nawet wspomniane wcześniej filmy kariery za oceanem nie zrobiły.

Jeśli ktoś zapytałby mnie czy warto obejrzeć. Odpowiedziałbym, że to na pewno jest film tylko dla tych którzy lubią doszukiwać się w filmie ambitnego przekazu. Zdecydowanie odradzam szukającym wrażeń i dobrej zabawy...

ocenił(a) film na 8
1lukidabro

ja bawiłam się świetnie (być może za zasługą widowni, która śmiała się,
kiedy było trzeba i milczała w stosownych momentach). Obok mnie siedziała
mama i co jakiś czas szeptała, że gdy chodziła do szkoły, życie było pełne
takich absurdów jak defilady i święto pracy (moim zdaniem ukazuje to, iż
realia zostały świetnie uchwycone). Wplecenie w fabułę urywków kroniki
filmowej również zasługuje na pochwałę. Oceniłam na "bardzo dobry"

aleksandra2709

Jak na polski film to bardzo dobry.Mimo że nie przepadam za A. Buzek ale film dobrze zrobiony.

aleksandra2709

Świetne zdjęcia . Bardzo pomysłowe ujęcia , i operowanie głębią ostrości .