6,9 75 tys. ocen
6,9 10 1 75258
5,6 7 krytyków
Rodzinne rewolucje
powrót do forum filmu Rodzinne rewolucje

Żenuaaaaaaa

ocenił(a) film na 3

Po ocenie 7 spodziewałem się dobrej rozrywki a otrzymałem jakąś masakrę.Ten film przypominał Polskie komedie ostatnich lat.Zero śmieszności,zero pomysły,a Sandler tylko na poważnie jeszcze ujdzie.Gdzie tu komedia?Dotrzymałem do końca ani razu się nie śmiejąc,chyba że tylko z żenady.Nie spodziewałem się humortrysków,ale takiej żenady się nie spodziewałem.A gość z reklamy Old space dobił mnie do końca!

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

Liż pięty

ocenił(a) film na 7
adamkocemba

I mieszaj bigos łokciem

ocenił(a) film na 3
pawel_baloo

Nie wierzę!!Mr "wspaniała" TukSuk i pawel "niesamowity" baloo zaszczycili mój skromny wpis swoją obecnością!!Nie wiem jak ci sławni krytycy filmowi,za których komentarze NYT płaci tysiące,znaleźli na to czas i chęć.I oczywiście nie zawiedli milionów swoich wielbicieli.Wrodzona inteligencja i elokwencja widoczna z każdego napisanego przez nich słowa.Wzruszenie nie pozwala mi pisać dalej!!!DZIĘKUJĘ!!

ocenił(a) film na 4
adamkocemba

Rozbawiles mnie, gdyby twoj post z tymi dwoma pojawil sie w filmie, bylby to najsmijszniejszy motyw....

ocenił(a) film na 7
adamkocemba

Panie Adamie, skoro z jednego wpisu jest Pan w stanie tyle wydedukować sugeruję rozpocząć pracę przy kolejnym sezonie Sherlocka Holmesa. Domyślam się, że Pan ryż tylko jada pałeczkami, i wino starannie dobiera do obiadu. Tutaj jest to w miarę dobrze skrojona komedia. Film jest idealny, do poduchy po całym zagonionym dniu. Porusza też inne sprawy - jak większość filmów Sendlera. Rozpisywać mi się nie chce i tusz się kończy... Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 3
adamkocemba

Zgadzam się. Obejrzałem pierwsze 25 minut i wyłączyłem film. Żarty są po prostu nieśmieszne.

ocenił(a) film na 3
adamkocemba

Zgadzam się w 100% !!

adamkocemba

Jednak w porównaniu do ,,Jack i Jill'' czy ,,Spadaj tato''-to jest ciut lepiej,choć widocznie Sandler chce ustanowić rekord w otrzymanych Złotych Malinach-ma 6,a nie zdziwię się,jak za ten film będzie miał o jedną w kolekcji więcej...

ocenił(a) film na 9
pawelk1504

Ciut lepiej od 'Spadaj tato'? Nie ma porównania.
Ten film jest genialny, lekki, zabawny, do tego dobry podkład muzyczny.

Dla mnie to jest jedna z najlepszych komedii amerykańskich ostatnich lat. Porównując ją np do Sąsiedzi 2014 to Arcydzieło na poziomie.

Coś ala Żona na niby ale jednak lepsze.
I czepianie się gry Sandlera jest śmieszne. Nie jest to aktor wielu gatunków, ale do komedii pasuje idealnie.
Dlatego też dostaje role.

vergin8

Ostatnim zdaniem strzeliłeś Sobie samobója.Jakie Sandler dostaje niby role,jak firma produkcyjna ,,Happy Madison'' wydająca z nim filmy jest przez niego założona i jest jej współwłaścicielem...
Co do ,,Sąsiadów'' zgadzam się totalna tragedia,ale np. na WALK OF SHAME parę razy banan na twarzy się pojawia...

ocenił(a) film na 3
vergin8

Dobry podkład muzyczny?! :)
To chyba najbardziej mnie ubawiło przy okazji dyskusji o tym filmie :)))
Ten podkład jest zupełnie sztampowy i jak na filmy o Afryce to nawet poniżej średniej.
Proszę tego nie brać do siebie.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
adamkocemba

Ten film żeli papą. To gniot.

ocenił(a) film na 3
adamkocemba

Nie mówię że Sandler jest złym aktorem,bo w swoim dorobku ma kilka całkiem niezłych filmów."50 pierwszych randek" czy "Dwóch gniewnych ludzi" nie wspominając o "Zabić wspomnienia". Ale ostatnio gra w gniotach,które mi się totalnie nie podobają i mam prawo wypowiedzieć się na ten temat.Nikt mu nie każe grać w nich,on je wybiera. Nicholas Cage też swego czasu grał bardzo dobre role,a teraz żal mówić.
Nie mam nic przeciwko ludziom którzy lubią i oglądają takie filmy i dają im 10.Ale kurcze nie obrażajcie i hejtujcie ludzi,którzy uważają że to kiszka.To chamskie i kiepsko o was świadczy.
A tak poza tym,gdyby wywalić z tego filmu żenujące żarty,wymuszone sceny i pana z Old Spice to film byłby całkiem niezły.Może nie byłby komedią,ale oglądałoby się go bez żenady.
I to tyle mojego na ten temat

ocenił(a) film na 7
adamkocemba

Pan od old spice'a, to rzeczywiście żenada, ale sam film nie jest aż tak tragiczny jak piszesz... Ja się pary razy nieźle uśmiałam. To takie lekkie filmidło po prostu, a nie ambitna komedia w stylu brytyjskim, więc nie wiem czego się Pan spodziewał Panie Adamie ;).
Życzę trochę więcej luzu i mniej spiny ;).
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 3
adamkocemba

Słuszna uwaga - ten film to nie komedia. To niezbyt ciekawy film obyczajowy.

użytkownik usunięty
adamkocemba

ubogie musi być Twoje życie...

adamkocemba

Zgadzam się... Niestety wszystkie "zabawne" scenki sa do przewidzenia, przesycenie niektórymi zachowaniami np. machaniem piersi przez "słodką idiotkę". Mniej naciągany okazałby się lepszy, mimo to czasami człowiek musi obejrzeć coś odmóżdżającego i nie wymagającego szczególnych emocji, w takich sytuacjach się sprawdzi.

ocenił(a) film na 9
peggybrown940

Heh jeśli ten film jest taki przewidujący jak setki innych do przewidzenia przesycony głupim chumorem bla bla bla itd to po kiego licha wogulę zabieracie się do oglądania takich filmów a potem żalicie się na forum oprócz tego istnieje coś takiego jak recenzja wystarczy trochę ją poczytać i wiadomo mniej więcej czego można się spodziewać w danym filmie a więc drogi autorze tego tematu i tobie podobni ludzie litości ogarnijcie się wreszcie ale Polak to Polak wiecznie niezadowolony jak nie kiepska gra aktorska to żenujące sceny i motywy i tak w kółko .

przemo8600

Nie Polak to Polak, bo po to jest forum, żeby można było podzielić się swoją opinią. Nie wszystko każdemu w gust i tyle. Nie wydaje mi się, że Ty czytasz o każdym filmie, który załóżmy ktoś Ci puści recenzje i opinie. Tym bardziej jeśli są podzielone trudno ocenić czy Ci się spodoba.

ocenił(a) film na 7
przemo8600

Taaa Polak to Polak i swój język ojczysty znać powinien, aż żal czytać Twój post, człowieku, tyle w nim ortografów!! nawet słowo "humor" z bykiem napisane!!!! Wiocha jak nic!

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

Obejrzałam film i bardzo mi się podobał, był śmiesznym i zabawny, a Sandler wypadł w nim naprawdę dobrze. Nie wiem kto te komentarze wstawia, ale skoro lubicie bardziej "ambitne" filmy to chyba wiecie że komedie z Sandlerem są raczej "śmiechowe" niż ambitne. Mimo to film naprawdę dobry i oglądałam go z czysta przyjemnością. Miło było się oderwać od szarej rzeczywistości codzienności, właśnie po to takie filmy są robione. Wiadomo nie każdy musi lubić wszystko, ale właśnie po to są opisy i recenzje filmów.
No a tak na marginesie to jeżeli ktoś oglądał jakikolwiek film w wersji np: Cam, TS lub HDCam to lepiej nie powinien się wypowiadać w temacie danego filmu obejrzanego w takiej wersji. -to tak przy okazji mała ogólna sugestia :) Pozdrawiam filmwebowców ;)

ocenił(a) film na 3
lili2412

Śmieszny i zabawny to był "Shrek" albo "Chłopaki nie płaczą" .Tam było z czego się śmiać,dowcipy nie były żenujące,a historia mądrze opowiedziana.Ale każdy lubi co lubi,nie dyskutuję.
A co do Twojego "marginesu" to co to ma do rzeczy?Film jest lepszy,bo ogląda się go na dużym ekranie?
Oszczędziłbym całkiem dużo kasy,gdybym wiedział wcześniej że film jest kiepski i można odpuścić sobie wizytę w kinie.

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

A co do tego "marginesu" to nie chodziło mi o kino tylko o dobrą jakość na kompie (bo zazwyczaj komentują osoby vo oglądały lipną wersję i uważają się za znawców tematu - nie piszę tu o tobie tylko ogólnie o ludziach komentujących obojętnie jaki film np na torrentach itp)

Film był dla mnie spoko, głupkowaty, ale taki miał być, przecież filmy z Sandlerem są zawsze głupkowate mimo to je lubię.(może nie wszystkie)
A co do żenujących filmów to już prędzej zaliczyłabym Kac Wawa, Wampiry i Świry - i podobne gówna, Straszny film 2, Ace Ventura,

Ale jak to się mówi o ludziach, ale można też przytoczyć do wszyyyystkich filmów
KAŻDA POTWORA ZNAJDZIE SWEGO AMATORA :D
PEACE PEOPLE ;P

adamkocemba

zgadzam się w 100%... ten film, to obraza inteligencji widza. Zebrali wszystkie najczulsze motywy (dziewczynka rozmawiająca ze zmarłą matką, chłopczyca odmieniająca się w pretty woman, śpiewanie najmłodszej ulubionej piosenki ich zmarłej matki itp), by było wzruszająco i przenieśli fabułę do Afryki, by było przygodowo. Gościu z Old Space wraz ze swoim chórkiem miał chyba przypominać chór greckich dramatów komentujących rzeczywistość... buahahaaa. Lubię komedie bawiące się konwencją, nawet te pozornie głupie, ale nie te, które z zamierzały być ciepłe, mądre i śmieszne, a wyszły po prostu żenujące!

cubanon

100 % racji ! Bardzo lubię filmy z Sandlerem ale ten to dno i dwa metry mułu , masakra.I tyle w temacie, pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
adamkocemba

odpalając film, który ma być komedią na pewno nie spodziewałem się kina nadzwyczaj ambitnego! Komedia ma być lekka, przyjemna do obejrzenia i nie wymagająca zbyt wiele od widza. Film ten jako komedia jest po prostu spoko!!

mateusz199228

"nie spodziewałem się kina nadzwyczaj ambitnego" - najczęstszy i najbardziej absurdalny argument obrońców tego filmu
Przecież nikt się nie spodziewał głębi Kieślowskiego. Jeśli komedia jest głupkowata, bo jest opowiadana w takiej konwencji i się jej trzyma, to spoko (patrz "Eurotrip", "Straszny film"); jeśli jednak jest głupi, a czułe wstawki wskazują, że miał iść w stronę komedii familijnej, to znaczy, że jest kiepskooooooooo zrobiony.

ocenił(a) film na 8
mateusz199228

Dokładnie ale wiesz 80% użytkowników filmweba to super ,,wielcy krytycy" którzy do każdego filmu się przyczepią

ocenił(a) film na 8
adamkocemba

Musisz być bardzo trudny, skoro nie uśmiałeś się ani przez chwilę na tym filmie. Bardzo przyjemna komedia. A tego się wymaga od tego gatunku filmów

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

Mówi się, że o "gustach się nie dyskutuję",ale ja osobiście uważam, że twój musi być już doszczętnie sfatygowany. Mi ten film popadł w wielką sympatię, jestem miłośnikiem takich lekkich, komediowych filmów i naprawdę nie mogę patrzeć na takie absurdalne hejty i krytyki wysnute z palca.

ocenił(a) film na 3
Lucaflay

Więc swoje osobiste "uważam" zachowaj dla siebie.
Bo ja osobiście mogę napisać że "uważam" że musisz być 12-letnim pryszczatym małolatem,który na filmach tak się zna jak krowa na grze na fortepianie.I jeśli mój gust jest sfatygowany to twój jest na takim poziomie,że jakby ktoś ci usiadł na twarzy i zaczął pierdzieć to umarłbyś ze śmiechu.
Filmweb.pl to nie strona Bravo.pl czy www.4teens.pl.
Zanim dasz następnemu filmowi 10 to poczytaj sobie co znaczy 10 na Filmweb-ie!
Ułatwię ci:
Arcydzieło – dzieło kultury, które zostało uznane przez odbiorców lub publiczność w pewnym dłuższym okresie za wyróżniające się na tle innych dzieł lub za doskonałe w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

Ciekawie usłyszeć od pana ,że mój gust nie równa się z pańskim. Jednakże Pana domysły jeśli chodzi o moj wiek, a tymbardziej wygląd są nie trafne . Zauważyłem że co raz częściej możemy spotkać sie w Internecie z krytykami z góry nastawionymi na negatywną krytyke. Poruszając temat mojej oceny na stronie Filmweb dotyczącej "Rodzinnych rewolucji" oceniłem ten film na 10 gwiazdek ,ponieważ uważam, że jest to poprostu "arcydzieło" idealnie skierowane dla grup o rodzinnym kontekście, a takie głupie(tak uzylem słowa "głupie") dygreseje po wyrażeniu mojej opini co do pańskich wywodów są jednoznacznie nie profesjonalne. Osobiście mam ciekawsze zajecia niż komentowanie głupich odpowiedzi z twojej strony i tym zdaniem kończę tą farse bo od reklamy na Polsacie są przyjemniejsze niż twoje wypociny. Besos

ocenił(a) film na 3
Lucaflay

No tak,to ja ciebie znalazłem na Filmweb-ie,twoją opinię i tak mi się nie spodobała że musiałem napisać!!
Jestem pewien że lepiej zrobisz oglądając reklamy,które są tak samo ciekawe i śmieszne jak ten film,niż udzielać się na tej stronie.
Adios!!