Romeo musi umrzeć

Romeo Must Die
2000
6,8 36 tys. ocen
6,8 10 1 35781
5,0 5 krytyków
Romeo musi umrzeć
powrót do forum filmu Romeo musi umrzeć

Fatalny dźwięk

ocenił(a) film na 4

Traktowanie tego filmu jako kolejnej wersji Romea i Julii to wielka przesada ! Ot historia troszke inspirowana tym dramatem i tyle. Nie jest to film wysokich lotów, to jeden z tych kopanych....I zastanawia mnie dlaczego zabrał się za to polski reżyser. Nie dość że to film kopany, to jeszcze ( jakby nie było ) o mniejszościach ( chinczycy ) i czarnych Afroamerykanach w Stanach. Taki film mógł lepiej zrobić Johny Woo, a Bartkowiak wybrać inny temat. Poza tym film oglądałem na HBO i podkład głosów pod aktorów był fatalny, nie wiem jak to wyglądało w kinie, ale tu podkład dźwiękowy był wyraźnie spóźniony.

ocenił(a) film na 6
szixa

zgadzam się
Rzeczywiście, a już myślałem że mi się wydaje. Ruchy ust były coś niezgrane z głosem. Brzmiało to nieciekawie. Poza tym sceny walki, niby fajne (pozazdrościć takiej umiejętności zawisania w powietrzu), ale też widać było czasami jak gość reagował na cios z pewnym opóźnieniem. Nienajlepszy to debiut Bartkowiaka. Podpięcie tego pod "Romeo i Julia" też jest raczej nieuzasadnione (w taki sposób można zakwalifikować co drugą historię o miłości)...