Rzecz o mych smutnych dziwkach

Memoria de mis putas tristes
2011
5,7 2,5 tys. ocen
5,7 10 1 2497
5,0 2 krytyków
Rzecz o mych smutnych dziwkach
powrót do forum filmu Rzecz o mych smutnych dziwkach

Słaby !

ocenił(a) film na 3

Stary pryk w wieku 90 lat ,nic innego nie ma we łbie tylko bzykanie ... Ogólnie film może się spodobać emerytom ?

con_desiros

Tak jak tobie Madagaskar. Co za troll.

con_desiros

Bo faceci są beznadziejni. Myślą tylko o jednym i to niezależnie od wieku. A napalanie się na kogoś w wieku swojej wnuczki jest obleśne.

ocenił(a) film na 2
fune

Oj tam, po prostu nie rozumiesz bezmiaru głęęębi tego filmu. ;)
A najlepsze jest to, że jeśli już powstają filmy i książki o osobach bardzo starych napalających się na bardzo młode, to zawsze tą starszą osobą musi być mężczyzna. W naszej śmiesznej, patriarchalnej kulturce, wmawia się ludziom, że to mężczyzna powinien być starszy, że to on jest nośnikiem mądrości (lol) i powinien przekazywać doświadczenie. Kobieta się starzeje, a mężczyzna - tylko "dojrzewa". I inne tego typu bzdety. Założę się, że gdyby powstał film o 80-letniej babci sypiającej z 19-letnim studentem, wszyscy faceci rozwodziliby się nad "obrzydliwością" tego obrazu i zalewaliby forum swoimi żalami.

ocenił(a) film na 6
Surine

Poczytaj Marqueza bohaterze.

ocenił(a) film na 2
gregcoma

Mam lepsze sposoby na ubogacanie mojego życia. ^ ^

ocenił(a) film na 6
Surine

Słodziaszne buziaki - przydadzą Ci się, gdy będziesz grał w Counter Strike i robił inne super-słitaśne rzeczy.

ocenił(a) film na 2
gregcoma

Jej, ale mi doje.bałeś. :3

ocenił(a) film na 8
con_desiros

LUDZIE !!! Ja się zrelaksowałem oglądając ten film !!! Czyż nie urocza jest nawet sama myśl co może mnie jeszcze spotkać w późnej starości.Ileż optymizmu wniósł ten film w moje przyszłe, niewiadome mi, życie. Stara prawda mówi, że bez miłości życie jest do bani a miłość różnymi ścieżkami chadza - i to jest piękne !!! A odrobina perwersji w życiu intymnym jeszcze chyba nikomu by nie zaszkodziła. To niezły film - 8 !!!

ocenił(a) film na 8
Szpila_1308

Możesz się nie martwić!!! Ciocia mojej koleżanki pracuje w domu starców i mówi że tam życie miłosne i erotycznie kwitnie, aż pozazdrościć.

ocenił(a) film na 8
Lovorica

Dzięki ! No to spokojnie zmierzam ku starości ! Pozdrawiam !!!

ocenił(a) film na 8
Szpila_1308

Dzięki, ja Ciebie tez!!! ...i ja też spokojnie zmierzam ku starości chociaż nie wiem kiedy ona się zaczyna, ale film zaraz na Ale Kino więc może się dowiem.

con_desiros

Pierwsze słyszę żeby oceniać film po tym co mają w głowach jego bohaterowie. A filmy o seryjnych mordercach też będziesz nisko oceniać ot tak?

con_desiros

Widzę, że kompletnie nie zrozumiałeś/aś przesłania tego filmu. Film mówi o ulotności i przemijaniu , o tym co człowiek przeżył i co już sie nie powtórzy, o straconych szansach o żalu który po nich pozostał. Mówi o tym, ze jak coś było na porządku dziennym(kobiety) , nie musi ci sie teraz ani podobać , ani byc potrzebne, ani juz wazne.Piękny film , bardzo refleksyjny i to nie tylko dla ludzi koniecznie będących w podeszłym wieku 90 latków.:)
Ja widzę pewna paralele w tym filmie do opowiadań Iwaszkiewicza "Panny z Wilka".
B.