Stary pryk w wieku 90 lat ,nic innego nie ma we łbie tylko bzykanie ... Ogólnie film może się spodobać emerytom ?
Bo faceci są beznadziejni. Myślą tylko o jednym i to niezależnie od wieku. A napalanie się na kogoś w wieku swojej wnuczki jest obleśne.
Oj tam, po prostu nie rozumiesz bezmiaru głęęębi tego filmu. ;)
A najlepsze jest to, że jeśli już powstają filmy i książki o osobach bardzo starych napalających się na bardzo młode, to zawsze tą starszą osobą musi być mężczyzna. W naszej śmiesznej, patriarchalnej kulturce, wmawia się ludziom, że to mężczyzna powinien być starszy, że to on jest nośnikiem mądrości (lol) i powinien przekazywać doświadczenie. Kobieta się starzeje, a mężczyzna - tylko "dojrzewa". I inne tego typu bzdety. Założę się, że gdyby powstał film o 80-letniej babci sypiającej z 19-letnim studentem, wszyscy faceci rozwodziliby się nad "obrzydliwością" tego obrazu i zalewaliby forum swoimi żalami.
Słodziaszne buziaki - przydadzą Ci się, gdy będziesz grał w Counter Strike i robił inne super-słitaśne rzeczy.
LUDZIE !!! Ja się zrelaksowałem oglądając ten film !!! Czyż nie urocza jest nawet sama myśl co może mnie jeszcze spotkać w późnej starości.Ileż optymizmu wniósł ten film w moje przyszłe, niewiadome mi, życie. Stara prawda mówi, że bez miłości życie jest do bani a miłość różnymi ścieżkami chadza - i to jest piękne !!! A odrobina perwersji w życiu intymnym jeszcze chyba nikomu by nie zaszkodziła. To niezły film - 8 !!!
Możesz się nie martwić!!! Ciocia mojej koleżanki pracuje w domu starców i mówi że tam życie miłosne i erotycznie kwitnie, aż pozazdrościć.
Dzięki, ja Ciebie tez!!! ...i ja też spokojnie zmierzam ku starości chociaż nie wiem kiedy ona się zaczyna, ale film zaraz na Ale Kino więc może się dowiem.
Pierwsze słyszę żeby oceniać film po tym co mają w głowach jego bohaterowie. A filmy o seryjnych mordercach też będziesz nisko oceniać ot tak?
Widzę, że kompletnie nie zrozumiałeś/aś przesłania tego filmu. Film mówi o ulotności i przemijaniu , o tym co człowiek przeżył i co już sie nie powtórzy, o straconych szansach o żalu który po nich pozostał. Mówi o tym, ze jak coś było na porządku dziennym(kobiety) , nie musi ci sie teraz ani podobać , ani byc potrzebne, ani juz wazne.Piękny film , bardzo refleksyjny i to nie tylko dla ludzi koniecznie będących w podeszłym wieku 90 latków.:)
Ja widzę pewna paralele w tym filmie do opowiadań Iwaszkiewicza "Panny z Wilka".
B.