Rzeka ocalenia

Frozen River
2008
7,3 5,3 tys. ocen
7,3 10 1 5334
6,4 8 krytyków
Rzeka ocalenia
powrót do forum filmu Rzeka ocalenia

naprawdę bardzo mi się podobał i poruszył mnie, rzadko kiedy jakiś film pozostawia mnie w takim dziwnym stanie uniesienia.
muszę się czymś podzielić: w momencie, w którym Ray wyrzuciła torbę, a jej syn ogrzewa rurę mocno się przestraszyłam, że to się strasznie skończy i musiałam odejść na jakiś czas od filmu, żeby ochłonąć. Byłam pewna, że dziecko umrze, a dom wybuchnie i zginie ten mały chłopczyk, a umierające dzieci to dla mnie za wiele. Cieszę się, że skończyło się dobrze i choć zakończenie może wydawać się zbyt sielankowe, to bardzo mi odpowiada i nie uważam, że powinno być inne. W ogóle, uznaję to za bardzo podnosząca na duchu historię. Polecam na przywrócenie sobie wiary w świat i ludzi.
Naprawdę świetny film, nie rozumiem czemu jest tu oceniany tak nisko.

dupa_madzia

Sama prawda w tym filmie, bardzo bolsene kino. Dalem 6/10, chyba z powodu tej uciazliwosci w odbiorze filmu. Mimo wszystko polecam.

ocenił(a) film na 7
Sito

Ja wahałem się między 7 a 8 i stanęło na 7. Ale film godny polecenia. Taka trochę smutna opowieść. Czy zakończenie sielankowe? Nie do końca się zgodzę, nie ma klasycznego happy endu, za to jest pokazany heroizm kobiety - matki, choć jej zachowanie nie jest wzorcowe (w końcu łamała prawo). Mimo to, myślę, że u większości widzów znalazła rozgrzeszenie, a wręcz zasłużyła na podziw. I to jest naprawdę ciekawie wykreowana postać. Brawo!