6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324870
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

GENIALNY!

ocenił(a) film na 8

Jak dla mnie jest to jedna z najlepszych polskich produkcji. Film oddaje tak niesamowite emocje, że człowiek przeżywa całym sobą. Polecam, polecam, polecam!

ocenił(a) film na 5
tuv

I kolejne multikonto! Podbijajcie tak dalej ocene

ocenił(a) film na 8
Dealric

multikonto? haha

ocenił(a) film na 9
Dealric

Nie było mnie kilka dni, bo byłem na premierze filmu "Popatrz na mnie", przy okazji bardzo polecam dla fanów trzydziestek, etiud, i ogólnie filmów festiwalowych. Ale jestem i wracam do dyskusji o "sali samobójców :D "... No i tak włączyłem byle jaki post (no i moja klątwa, że gdziekolwiek nie kliknę tam Dealric ^^) no i tu widzę " No ale do rzeczy : "I kolejne multikonto! [...]" hmm.. po czym to niby wywnioskowałeś? Ja już się spodziewam twojej odpowiedzi, ale mam nadzieję, że się mylę... No w takim razie, czekam na odpowiedź

ocenił(a) film na 5
looolek1

Po 4 filmach zaznaczonych i wszystkich dzisiaj. Po tym, że to była jego pierwsza wypowiedź na fb. Po tym, że szczerze mówiąc mam cholerne wrażenie, że już praktycznie identyczne posty czytałem. No i brak argumentów:)
Nie wiem czy tego sie spodziewałeś, ale jakby nie patrzeć moge sie założyć, że gdyby nie Sala Samobójców to to konto by nie istniało:)
no i Hej Hej. hmm Popatrz na mnie jest oznaczone jako komedia romantyczna, jeśli tak to nie oglądam nie moje klimaty;d

ocenił(a) film na 9
Dealric

No to tak... Te argumenty były bez sensu. Zaczynając od tego, że to - "Po tym, że to była jego pierwsza wypowiedź na fb." < nie jest prawdą, bo to była jej 2 wypowiedź. "moge sie założyć, że gdyby nie Sala Samobójców to to konto by nie istniało:)" - a to już zupełnie co innego, ja też zakładałem specjalnie konto po obejrzeniu tego filmu, ale okazało się, że już jedno kiedyś założyłem. A to, że ktoś zakłada konto na filmwebie, bo chce ocenić film, to raczej lepiej o filmie świadczy. No i ogólnie twój poprzedni post, to raczej nie na twój poziom. Sam piszesz, że nie lubisz jak ktoś tak maniakuje za tym filmem i źle komentuje ludzi, którym ten film się nie podobał i nagle wyskakujesz z komentarzem "Multikonto". Oskarżasz nie mając w ogóle dowodów. Chociaż opina tuv to jest słaba ogólnie. Gdyby na koniec swojego posta dodała "POZYTYW" to bym myślał, że to wpis z allegro :D. A co do "Popatrz na mnie" to nie jest to komedia romantyczna i nigdzie nie jest to napisane (no chyba, żeby jakiś totalny głąb to pisał), na filmwebie ogólnie jest mało o nim dodane (nawet zdjęcia nie ma). To raczej jest film obyczajowy (ja komedii romantycznych nie znoszę również). Jak chcesz o nim poczytać to wystarczy wpisać - "Popatrz na mnie Grażyna Szapołowska". Głównie są zdjęcia (mam nadzieję, że mnie tam nigdzie nie ma :O), ale opis też będzie.

ocenił(a) film na 5
looolek1

Może i racja, choroba nie służy... No nic musze czytać co pisze.
Co do Popatrz to wyciągnąłem to z filmweba, zresztą na imdb tez jest jako komedia. Chyba, że są dwa popatrz na mnie i złe trafiłem... hmm ok chodziło o Polskie Popatrz z 2010 tak? To po prostu zł film spojrzałem.
Co do filmu to na obecną chwile pewnie nie obejrzy sie skoro z festiwalu to i czytać nie bede narazie, bo i tak o filmie pewnie zapomne do czasu, kiedy mógłbym go obejrzeć (skądś sie biorą dziesiątki filmów w planuje obejrzeć...).
A wracając do mojego komentarza to ponownie, pewnie masz racje. Po prostu naszło mnie takie nieodparte wrażenie, ale rzeczywiście głupio napisałem jak na brak dowodów.
Ciekawy motyw z allegro:P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Brutal

Tu nie wiem Dealric czy się ze mną zgodzisz i nie wiem co uważasz o ludziach nietolerancyjnych, ale myślę, że śmiało mogę powiedzieć, że Brutal wygląda mia na prostaka. Poziom jego posta jest niski i wulgaryzmy tutaj to są niepotrzebne. I tu nie chodzi mi o to jak ocenił film. Po której jesteś teraz stronie ?

ocenił(a) film na 5
looolek1

Szczerze to po tym poście poczułem potrzebe zgłoszenia własnego posta do moderacji i usuniecia... O ile mój post miły nie byl to nie wiem jak niektóre rzeczy można było w taki sposób zrozumieć...
A po stronie nie jestem żadnej dalej. Chce zostać po środku, dyskutować z tymi, którzy podają argumenty (tak fanami i antyfanami) i krytykować tych, którzy tego nie potrafią.
A co do tego kolegi napisałem już coś u niego w temacie, czego niestety nie zrozumiał;/

ocenił(a) film na 9
Dealric

Nie usuwaj swojego posta. Lepiej zgłoś post Brutala - 2 zgłoszenia może coś dadzą ;)

ocenił(a) film na 5
looolek1

No usunąć nie moge i tak. Moge zgłosić nadużycie tylko, czego nie zrobiłem bo brakło pomysłu na uzasadnienie.
Nie ma znaczenia 2 czy 1 trzeba poczekać na moderatora i tyle

ocenił(a) film na 9
Dealric

Myślę, że ilość też ma znaczenie...

ocenił(a) film na 5
looolek1

Nie wiem, może.
A swoją drogą załamało mnie jak w innym temacie przeczytałem "dałam 10/10 bo w filmie homoseksualizm nie jest tematem tabu". I jak tu uznawać ocene na FW za choćby ociupine miarodajną...

Dealric

myślę, że po pierwsze: to forum jest otwarte dla wszystkich, również i tych nie umiejących uzasadnić dlaczego coś lubią - a jest bardzo dużo takich osób na całym świecie (i na imdb też! - poczytaj tamte posty, bywają o wiele głupsze), po drugie: spokojnie Dealric, na post typu 'uwielbiam film bo w nim homosex nie jest tabu' zawsze prawem natury znajdzie się post typu 'ten film to dno o emopedale co ryczy co pięć minut'. Mówisz tu o ekstremach z lewa i z prawa. Ja jestem 'wyśrodkowana', ale ten film naprawdę mi się podobał. Zresztą uzasadniałam to kilkanaście razy w innych postach i już mi się nie chce:)

ocenił(a) film na 5
sylviaplath0

Ale ja nie twierdze, że wszyscy są tacy. Z wieloma osobami w tym z Tobą miałem okazje już normalnie o filmie porozmawiać, wymienić sie poglądami;)
A takich ludzi z tych ekstremów trzeba tepić, żeby nauczyli sie czegoś;)

ocenił(a) film na 8
Dealric

hmm, od czegoś trzeba zacząć. a skoro ty stwierdzasz po tym, że oglądnięte zostały 3 bądź 4 filmy i są dwa posty, iż to jest jakieś MULTIKONTO to gratuluję. brak argumentów? a to, że oddaje emocje to nie agrument? wybacz, ale rozprawki tutaj pisać nie będę ;)

tuv

Jezu - jaka prawda o dzisiejszej młodzieży i bezstresowym wychowaniu... Naprawdę dobry, moim zdaniem ambitny, polski film.