6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324841
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

O co chodzi?

ocenił(a) film na 1

Na czym polega fenomen tego filmu? Według mnie to jeden wielki niewypał (poza animacjami, które wyszły nieźle). Żałosne dialogi, wszystko sztuczne i nieprawdziwe. Aż ciężko uwierzyć, że tak dobry aktor jak Krzysztof Pieczyński chwycił się tak żałosnej produkcji... Temat do stworzenia filmu bardzo wdzięczny, ale niestety Pan Reżyser nie podołał.
Najbardziej zaskakuje mnie to, że ludzie po obejrzeniu filmu rozpaczają, popełniają samobójstwa, zamykają się w sobie... O co chodzi? Tak wygląda prawdziwe życie? Mam 20 lat, a chyba coś mnie ominęło.

użytkownik usunięty
evson1

Fenomen tego filmu według mnie polega na mistrzowskiej kreacji pana Jakuba ( bardzo dużo znajomych zachwyciło jego aktorstwo innych zaś jego ociekający seksem wygląd heh :p) i innych aktorów. Na muzyce bardzo dobrze dobranej do tego dzieła. Pokazaniu problemów i upośledzenia w pewnym stopniu młodzieży ich sposób myślenia, postępowania, i sposobu bycia. Pokazuje wszystko w bardzo prawdziwy, realny, a momentami zbyt mocny sposób. Nie zmienia tego świata tylko go prezentuje. Prawdziwość tego filmu znajduje się również w postawie rodziców Dominika, w depresji dopadającej młodzież, samotności, buncie, modach i trendach (jak to powiedziała Santorska do Dominika "Co to jest, jakaś moda na to gejostwo, co to ma być", albo subkultura emo też popularna w szkołach). To nie jest film tandetny, płytki, prostacki, czy głupi, ale kino nie robiące z widza idioty, szanujący odbiorce i dobrze przedstawiający Polskie (i nie tylko) szkoły.