Sara

1997
6,7 113 tys. ocen
6,7 10 1 112897
5,0 22 krytyków
Sara
powrót do forum filmu Sara

przypomina

ocenił(a) film na 9

jak patrzyłam wczoraj na ten film, to momentami ten film przypominał Leona zawodowca, i ojca chrzestnego.

ocenił(a) film na 7
kinomanka_13

Leon zawodowiec - pomyślałam o tym samym :)

ocenił(a) film na 7
mrau145

Bo miał przypominać. Przecież nie przypadkowo główny bohater to Leon. ; )

ocenił(a) film na 6
kinomanka_13

nawet na ścianie wisiał plakat filmu Leon zawodowiec

ocenił(a) film na 5
kinomanka_13

No co ty? Niesamowite spostrzezenie! Poznalas to po okularach glownego bohatera, jego plaszczu, po tym ze tez mial bliska relacje z mloda dziewczyna, tak samo na imie, takie same szelko-kabury czy po plakacie na scianie? A skojarzenie z Ojcem Chrzestnym to rola Perepeczko czy fragmenty Ojca Chrzestnego z telewizji? Oswiec mnie bardziej prosze.

ocenił(a) film na 6
duderinio

Proszę bardzo. Oświecam cię...

ocenił(a) film na 7
duderinio

po co się zgrywasz? chciałes byc fajny? nie wyszło ci

ocenił(a) film na 5
radomir_niewiadomski

Zgrywam się, bo ilość śmieciowych tematów oraz opinii takich jak założycielki, twojej i kolegi wyżej, zalewa to forum i czasami trudno się powstrzymać. Nigdy też chyba w życiu nie widziałem większej oczywistości niż napisała założycielka, sam nie wiem czy 13 przy nicku to wiek czy data urdodzenia. Pozdrowienia dyszko dla Sary! :).

ocenił(a) film na 7
duderinio

lol każdy ma prawo zakładac tu topik i pisac, a jak tobie nie pasuje to nie czytaj!!! no chyba ze nie umiesz powstrzymac bólu dupy :))
ja bede pisał sobie co chce, o, a tobie nic do tego :P

ocenił(a) film na 5
radomir_niewiadomski

I w tym właśnie tkwi cały problem.

ocenił(a) film na 7
duderinio

ale to juz nie mój problem, tylko twój :P

ocenił(a) film na 5
radomir_niewiadomski

No właśnie niestety, ale jest to problem wszystkich użytkowników tego forum, a patrząc szerzej to całego naszego społeczeństwa. Drugim problemem jest to, że tacy jak ty - stwórcy tego problemu - nie są w stanie tego zrozumieć. Ale jak ktoś komunikuje się za pomocą emotikonek oraz wielokrotnych wykrzykników to czego wymagać (podejrzewam, że nawet nie zrozumiesz co w tym złego). No to pogadaliśmy, czas chyba znowu nie pisać nic w Internetach przez 2-3 lata, mój błąd, że w ogóle postanowiłem to zmienić. I proszę nie odpisuj, że lepiej byłoby gdybym tego w ogóle nie robił, bardzo to banalne.

ocenił(a) film na 7
duderinio

twój ból dupy mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg :P
po to jest forum, żeby tworzyć nowe tematy i sie wypowiadac
nie wiesz do czego służy forum i nie umiesz z niego korzystać to do widzenia :P
bez odbioru

ocenił(a) film na 5
radomir_niewiadomski

Oczywiście, że po to jest forum, nie w tym problem. Problem jest w jakości wypowiedzi, i tak wiem, że forum jest dla każdego, każdy ma prawo z niego korzystać, jednak człowiek mądry wie, z których praw korzystać, a z których nie i kiedy oraz jak to robić. A z moją dupą wszystko ok, ciekawe, że tak często się o nią martwisz, słyszałeś o takim psychologicznym zjawisku jak projekcja? W związku z tym pozdrów chłopaka. :P.

ocenił(a) film na 7
duderinio

rozumiem, ze jestes homoseksualistą. ja od takiego czegos trzymam sie jak najdalej. żegnam :P

użytkownik usunięty
kinomanka_13

Właśnie, miał on przypominać ten film, na wikipedii tak nawet pisze

ocenił(a) film na 5

Jeśli to miał być żart to dawno lepszego nie widziałem ;).

użytkownik usunięty
duderinio

Sorry, na wikipedii jest napisane: "Imię bohatera, Leon, nawiązuje do filmu Leon Zawodowiec. Świadczy o tym plakat kinowy za plecami bohatera, kiedy odbija Sarę z domu jej ojca." - ale to w sumie to samo co napisałam wcześniej - twórcy filmu "Sara" napewno opierali się choć trochę na filmie "Leon Zawodowiec".

ocenił(a) film na 5

Tak wiem o tym, myslałem, żę twój poprzedni post to ironia, wtedy byłby bardzo śmieszny. A twórcy Sary nie tyle opierali się na Leonie Zawodowcu, co po części zerżnęli, po części oparli się na wielu motywach z tego filmu, z głównym wątkiem na czele. Nie myślałem, że dla kogoś to spostrzeżenie może być na tyle odkrywcze, że trzeba się tym dzielić na forum, zwłaszcza powtarzając to samo w jednym temacie wielokrotnie.

ocenił(a) film na 5
kinomanka_13

jeszcze było wg mnie nawiązanie do taksówkarza jak pazura wyciągnął broń pod koniec ( taki sam sprzęt miał de niro) i do pulp fiction jak ten gość chybił cały magazynek do travolty i jacksona- to też pazura