3,6 3,2 tys. ocen
3,6 10 1 3240
3,5 2 krytyków
Satanic
powrót do forum filmu Satanic

Chociaż w dorobku kinematograficznym pełno jest horrorów dotykających opętania, Szatana, sekt satanistycznych to pomysł jako tako był po prostu w porządku. Zabrakło mu jednak dobrego tempa, solidnych momentów grozy, a przede wszystkim logicznych domknięć przeróżnych sytuacji- bardzo wiele w tym filmie było dziur. Dodatkowo niekorzystnie na całość wpłynęła końcówka, ciągłe krzyki i płacz zamiast dodać jakiejkolwiek grozy, doprowadzały mnie do skrajnej agonii usznej i z nieskrywaną radością wyczekiwałam na koniec. Taka naciągana trója, raczej nie polecam.

ocenił(a) film na 6
PorwaneTrampki

jakie polecasz horrory z sektami?

ocenił(a) film na 3
Megi127

Mogę ci polecić następujące horrory:
-"Martyrs. Skazani na strach"- francuska wersja lepsza od amerykańskiej;
-Turecki "Baskin" (2015)- powiew świeżości, choć mnie nie przypadł do końca do gustu;
-"Pustka" (2016)- dużo osób uważa ten film za dobry, ale podobnie jak z "Baskinem" nie byłam w pełni usatysfakcjonowana;
-"Jackals" (2017)- tu już byłam zadowolona także polecam z całego serca;
-"The Veil" (2016)- tutaj moja ocena może być zawyżona z racji tego, że kocham found footage, ale myślę, że tak czy siak wart polecenia;
-"Where the Devil Hides"- może nie do końca jest to sekta, bo mowa w tym filmie jest o amiszach, ale było naprawdę w porządku;
-"Gwiazdy w oczach" (2014) też był naprawdę dobry.
Na ten moment te tylko przyszły mi do głowy :)