6,0 21 tys. ocen
6,0 10 1 20739
3,9 10 krytyków
Serena
powrót do forum filmu Serena
awksom

Raczej nie bardzo. Lawrence w tym roku nie jest nawet wymieniana jako potencjalna nominowana, więc domyślam się że jej kandydatura nawet nie została zgłoszona. Prędzej w przyszłym roku za "Wynalazczynie mopa" ;)

MikeyS

zobaczymy, ja już od paru lat podchodzę do przewidywań na zasadzie "Pogadajmy, ale i tak pewnie coś Nas zadziwi"

MikeyS

Nie jest na liście potencjalnych nominowanych bo Serena nie miała swojej premiery. To też zależy od tego kiedy film zacznie lecieć w amerykańskich kinach. Widziałam kilka klipów. Jennifer jak zwykle wypada w nich rewelacyjnie. Pożyjemy zobaczymy. Są jeszcze inne nagrody. ; )

dziurawa_krystynka

No niestety, rok 2015 nie będzie należeć do Jennifer. W tym roku konkurencja jest bardzo duża. Julianne Moore, Reese Witherspoon, Felicity Jones i Rosamund Pike to "pewniaki" jeśli chodzi o piątkę nominowanych. Obecnie toczy się "rywalizacja" o piątą pozycję a Lawrence w dalszym ciągu nie jest brana pod uwagę. Stawiam raczej na Hilary Swank, Amy Adams ewentualnie Shailene Woodley. "Serena" miała już premierę w wielu krajach, po za tym była pokazywana na Festiwalu w Wenecji. W Stanach zaś planowana jest jedynie limitowana dystrybucja w marcu. Zaś w lutym film będzie miał premierę w internecie.

BTW Bardziej ucieszyła by mnie obecność Agaty Kuleszy w kategorii drugoplanowej. Jak wiadomo jej rola w "Idzie" została zgłoszona do rywalizacji

MikeyS

Gdzie widziałes kto został zgłoszony?

Kubosorek120

Nie wyczytałem nigdzie kto został zgłoszony, jednak o tym że Kulesza została włączona do rywalizacji o nominacje głośno było jakiś miesiąc temu. Ona sama wypowiedziała się na ten temat, jednak jak sama wyznała "nie liczy na wiele"