Film typu fantasy i tak trzeba go traktować .Czytałem książkę. Trzeba powiedzieć że film jest dużo lepszy, chociaż jest dużo pominięć i niedopowiedzeń ,ale nie wszystko można pomieścić w tak krótkim cyklu.Dlatego przed obejrzeniem polecam przeczytać lekturę. Dobra gra aktorów ,wspaniała realizacja i niesamowite efekty specjalne stawiają widowisko na wysokim poziomie.Polecam
Dużo pominięć to mało powiedziane, dużo za mało. Cała seria w jednym filmie i kandydat na pogromcę zła który nauczył się fachu w tydzień ;) Jednak wg. mnie książki lepsze. Nie podważam strony wizualnej, bo ta jest na prawdę dobra. W sumie wolałbym obejrzeć to w serii, tak jak zostały wydane książki.
Pominięć? ja chyba czytałem inne książki bo to co tu pokazali to ma mało wspólnego z powieścią ale zgadzam się co do jednego książka krótka, nudna nie zachwyciła mnie dotarłem do połowy 3 części i na coś ciekawszego się przerzuciłem.
Obejrzałem film, ale kompletnie nie znam książki. To jest jakaś jedna czy cała seria? Jak oglądałem ten film to widać to dobrze w konstrukcji scenariusza, że poucinali pewne momenty.