Siła spokoju

Peaceful Warrior
2006
7,5 30 tys. ocen
7,5 10 1 29731
5,4 5 krytyków
Siła spokoju
powrót do forum filmu Siła spokoju

Koszmary nie zaczely Dana dreczyc po wypadku, lecz juz duzo wczesniej. I tak samo duzo wczesniej trafil na stacje benzynowa tajemniczego czlowieka. - nie po wypadku.
Moim zdaniem nie bylo to przeniesienie w czasie, ktore moze ta niescislosc nawet by tlumaczyla, lecz nie ma podstaw, aby tak myslec, bo wtedy nie zgadzalo by sie duzo innych detali.
Poza tym film raczej przecietny. Nie wciagnal mnie na tyle, abym mogl napisac, ze zgadzam sie z ocenami na filmweb. Historia spokojna, czasem niewyrazna, bo nie wszystko mi sie tu zgadzalo, poczawszy od dziwnych realnych snow, po srednio budujace, lub malo wyrozniajace sie napiecie. Szczegolnie zabraklo mi tu elementu wyjasnienia, jak historia mogla wydarzyc sie naprawde, skoro byla tak zagadkowa.
Ode mnie 6/10.

ocenił(a) film na 9
tomie_2

Dziękuję za ten komentarz! Szczególnie za zdanie: "jak historia mogła wydarzyć się naprawdę, skoro była tak zagadkowa". Jak rzeczywistość naszego życia może być prawdziwa, skoro jest tak zagadkowa?
Co do nieścisłości w opisie filmu, to też ją zauważyłam. Może ktoś to poprawi.

ocenił(a) film na 6
lidiak

W pewnym sensie zgadzam sie, ze rzeczywistosc jest zagadkowa. Lecz tu zostala przedstawiona, jakby to byl film Sci-Fi, a nie dramat. Nie sadzisz?
P.s. nie zrozumialem za bardzo, dlaczego dziekujesz za komentarz. Znowu zagadka :)

ocenił(a) film na 9
tomie_2

Zagadkowość w filmie przedstawiona została w sposób, rzekłabym, filmowy. Podobnie było w filmach "Piękny umysł" czy "Szósty zmysł". Możliwe, że w "Sile spokoju", zostało jeszcze więcej niedomówień, bo jesteśmy bardzo przywiązani do tego, że wierzymy w to co widzimy. Dla mnie ten film jest szczególny, bo niesie wiele treści.
P.s. jeśli Ci to pomoże, to: "Dziękuję, bo jestem wdzięczna, bo coś przez to odkryłam. Zauważyłam."