Siła spokoju

Peaceful Warrior
2006
7,5 30 tys. ocen
7,5 10 1 29731
5,4 5 krytyków
Siła spokoju
powrót do forum filmu Siła spokoju

...tego filmu oczekiwałem z wielką niecierpliwością od chwili gdy przeczytałem książkę Millmana lecz niestety nie mogę nazwać go więcej średnim/niezłym, ponieważ w porównaniu do książki wypada poprostu blado, praktycznie kończy się w połowie(pomijając już fakt zmienionej chronologii), wiem że to zabieg mający na celu zachęcenie do kupna książki ale szczerze mówiąc jest rzecz denerwująca. Choć aktorzy zostali dobrani do swoich ról wręcz idealnie(równie dobrze też zagrali) i uważam że technicznie jest zrealizowany bardzo dobrze i mógł stać się filmem bardzo dobrym to jednak czegoś mu zabrakło. Niemniej jednak gorąco polecam obie pozycje a w szczególności książke.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
wojtek_108

Książka zdecydowanie lepsza, film jednak też dobry, ale buddyzm diamentowej drogi, nie do przebicia :D:D:D

anonim31337

Książka jest przetłumaczona?

ocenił(a) film na 10
anulka88

Tak. Ja czytałem z co prawda pdf'a, no ale gdzieś pewnie da się kupić.

"Droga miłującego pokój wojownika"

anonim31337

W ostateczności taka wersja wystarczy, dzięki :)

ocenił(a) film na 10
anulka88

Ja miałem z chomkuj. Teraz mnie zainteresowałeś, czy Dan Millman napisał coś jeszcze w swoim życiu. Może coś na poziomie Orsona Scotta Crada? :) Byłoby miło, uciekam do google :)

anonim31337

U mnie to w ogóle zawirowanie i poplątanie dlaczego pytam o książkę :D
Uwielbiam P.Wesley'a, więc będę chciała obejrzeć całą filmografię :D A że wyznaję też zasadę "najpierw książka, później film" więc będę musiała znaleźć też książke :D
Nie lubię czytać na laptopie, wolę fizyczne książki, ale czasami jak nie ma to nie ma a tym bardziej, że teraz jestem za granicą, więc też trudniej z kupnem :)