Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490973
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Oglądając film troszkę zawiało mi moją ulubioną książką, tj. 'Zbrodnią i kara' Dostojewskiego! Pewnie przez ten motyw poczucia winy i odkupienia... i muszę powiedzieć, że po obejrzeniu starych filmów Willa Smitha (np. 'Wild wild west')przez długi czas nie miałam ochoty więcej go oglądać na ekranie...ale muszę stwierdzić, że tym filmem mnie zaskoczył i spróbuje się przekonać, czy to wino z wiekiem na prawdę smakuje lepiej. :D

Gatiniusha

Tak, Smith naprawdę teraz bardzo się wyrobił i jest aktualnie jednym z moich ulubionych aktorów.

ocenił(a) film na 7
Black_Shaggy

Film zdecydowanie b.dobry, ale niestety moja mama, z ktora ogladalam ten film, zgadla o co chodzi, wiec nie bylo takiego zaskoku na koncu. :>

ocenił(a) film na 4
majek69

[SPOILER!] a gdzie miał być zaskok na końcu? od początku wiadomo, że popełni samobójstwo - to jest pierwsza scena. A odkąd pojawia się meduza w akwarium, wiadomo, jak to zrobi. Dla mnie ten film był bardzo przewidywalny, a do tego mam wrażenie, że jedynym jego celem było wywołanie potoku łez u widza. Łatwo się wzruszam, ale jakoś przy tej okazji nie uroniłam ani łezki. Może dlatego, że Smith zagrał kiepsko, miał dwie miny na zmianę. A może po prostu to wszystko było za mocno naciągane...

ocenił(a) film na 9
baba_jaga007

także od początku wiedziałam co się stanie, jednak trochę udało mi się wzruszyć;)