Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490944
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

...i Mi też. Początek baaardzo wciągający. Powoduje, że trzeba trochę wątek przesiać, przemielić i poskładać w jedną całość. Wszystko zaczyna grać i w tym momencie film zaczyna być baardzo przewidywalny. Ale okej, w sumie nie ma nic złego w tym, że widz domyśla się co będzie dalej. To pewnie znaczy, że film jest logiczny i sensowny. Coś zaczyna się dla mnie psuć w momencie gdy Ben zaczyna amorkować z Emily. Może to przez to, że bardziej mi do ściślaków niż do humanistów. Ale o co chodzi. W tej części filmu wkrada się taki amerykański stereotyp. Oto Ben przychodzi w nocy do graciarni Emily i naprawia wiekową maszynę drukarską, bez jakichkolwiek części zamiennych, bez jakiejkolwiek wiedzy maszynę którą podobno już kilku speców próbowało naprawić ale niestety polegli. Wychodzi rano, zmęczony, uciapany w smarach i dumny, ale i skromny wraca do swojego motelu. Ogólnie ta cała otoczka ich umizgów była tak pospolito amerykańska, że to mi zepsuło cały klimat. Daje mocne 6, czyli DoBrY, ale nie tam żadna rewelacja.