Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490944
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

PYTANIE !!!

ocenił(a) film na 3

Mam pytanie, jeszcze wczoraj film zajmował 40 miejsce w top 100, jakim sposobem zanotował spadek w przeciągu kilkunastu godzin na 62 miejsce?:) Nie jestem fanem filmu, po prostu z ciekawości zajrzałem przed chwilą na klasyfikację i co widzę? wiele filmów z środka stawki z zielonymi strzałeczkami awansu +1, szukam przyczyny, a tam Siedem Dusz z czerwoną strzałeczką skierowaną w dół -22 ;)

ocenił(a) film na 7
David_Ames

Komuś się nudziło widocznie i postanowił się pobawić z jedynkami.
Bo wątpię, żeby w przeciągu kilku godzin, te parenaście głosów to były same jedynki, gdzie film nie jest zły.

Dlatego właśnie filmweb to lipa jeśli chodzi o głosowanie, powinni być brani pod uwagę tylko userzy którzy oddają głosy regularnie.

pzdr

David_Ames

poszukaj kont ludzi którzy stawiają tylko 1 i 10 to bedziesz mial odpowiedz..... to są zwykli idioci którzy tylko patrzą na top100 i maja satysfakcje z wplywu na tą liste.... mają po 20 kont i bawi ich to podobnie jak trollowanie

ocenił(a) film na 3
dontpanic

Słyszałem o podobnym procederze odnośnie filmu Donnie Darko, kilka lat temu. Co do Siedem Dusz film ma już kilka tysięcy głosów, więc żeby odnotować taki spadek (pierwszy raz spotykam się z czymś takim osobiście) musiałby otrzymać w przeciągu doby ładnych kilkaset ocen 1\10 i żadnych dobrych...

David_Ames

ja się spotkałem z oficjalną prośbą o stawianie jedynek i spuszczeniu z topu listy "ojca chrzestnego".... ale z "siedmioma duszami" sprawa naprawde śmierdzi - chyba że filmweb zaspał z aktualizacją... film zasługuje na pewno na top100... podziwiam ludzi którym chce sie bawic w takie gierki

ocenił(a) film na 3
David_Ames

Ojojoj dziś film jest już na 80 pozycji już... Nie używam tego skrótu, ale zrobię wyjątek: LOL ! ;)

ocenił(a) film na 6
David_Ames

i dobrze niech spada jeszcze niżej... nie daje temu filmowi jedynek z innych kont ale film nie zasługuje na tak wysoką notę ;) osobiście dałem 6/10 pozdro

ocenił(a) film na 3
krzysiek_in

Może spadać, nie o to pytałem;) Chodzi mi o przyczyny!!! CO JEST POWODEM, ŻE FILM W PRZECIĄGU DWÓCH DNI SPADŁ o 40 (!!!) POZYCJI ???

ocenił(a) film na 7
David_Ames

Może ktoś na 200 kontach dał ocenę 1, bądź była jakaś zmowa wielu użytkowników :)

ocenił(a) film na 8
David_Ames

to tak jak na fotka.pl haha;d masakra jednym slowem;)

ramm_stein

No właśnie. Ja już także przestałem patrzeć na filmwebowską średnią. Sprawdzam na IMDB.

ocenił(a) film na 7
gongor

Na IMDB ten film ma jeszcze gorszą średnią, ale bardziej realną.

ocenił(a) film na 3
uxs

Fakt

ocenił(a) film na 10
uxs

A mi się wydaję, że nie można powidzieć, że ma bardziej realną ocenę. Na FilWeb głosują głównie Polacy, natomiast na imdb głównie Amerykanie. Wg mnie możemy z różnych powodów mieć inne spojrzenie na jakiś film niż oni, a co za tym idzie inne noty wśród naszej publiczoności. Oni moga mieć no najwyżej lepiej uśrenioną ocene (wiecej próbek , a co a tym idzie zmniejszenie znaczenia ocen granicznych 1 i 10).

ocenił(a) film na 3
David_Ames

Zastanawia mnie jaki przelicznik ma filmweb...
Na pewno nie jest to średnia arytmetyczna, bo ilość głosów tez decyduje zapewne o miejscu w rankingu.

Nigdy nie mogę tego rozgryźć.

ocenił(a) film na 3
Karczoch

Ale co tu rozgryzać?:)

W top 100 na samym dole masz wzór w jakim wyciągana jest średnia. Najogólniej mówiąc jest to wypadkowa średniej jaką film posiada i ilości oddanych na niego głosów (próg zaporowy dla top 100, wynosi tysiąc głosów). Aktualizacja rankingu przeprowadzana jest raz na dobę.