Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490973
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Podobne filmy

ocenił(a) film na 9

Witam :) Zna ktoś może filmy o podobnej tematyce godne polecenia ?? Bedę bardzo wdzięczna :)

ocenił(a) film na 7
Esperanza

Polecam 21 gramów (http://21.gramow.filmweb.pl). IMO lepszy od 7 dusz, mniej załzawionych oczu a więcej gry aktorskiej. Bardzo lubię i szanuję Willa Smitha, ale po prostu jego warsztat aktorski nie do końca mi podszedł w tym filmie, co nie znaczy że film był zły ;)

ocenił(a) film na 10
Esperanza

nie ma chyba drugiego takiego filmu, coś może mieć z tego filmu Awake, ja odradzam, chociaż znajomym się podobał. Jak lubisz Smitha to W pogoni za szczesciem zobacz, chociaz to tez rzecz gustu, napewno nie zasniesz. Ty potrzebujesz takich wyciskaczy lez, czy bardziej refleksyjnych?

ocenił(a) film na 9
kirylucki

W pogodni za szcześciem już widziałam ibardzo mi się podobał. A co do "kategorii" to i wyciskacze łez i filmy refleksyjne są bardzo fajne :) Jeśli byś miała jakies propozycje to śmiało pisz :)

ocenił(a) film na 10
Esperanza

Źródło, Pi ( trochę tandetny temat ale fajny film), Marzyciel, Dekalog( mi sie najbardziej podobał I, X i IX) , Billy Elliot, Zapach Kobiety, Wszystko za życie, Lepiej być nie może i masa innych ;) dużo zależy od tego co cie interesuje

ocenił(a) film na 9
kirylucki

dziękuje za propozycje :) Z tych które podalas to niewidziałam tylko Wszystko za życie . Mi np. bardzo podobal się forrest gump , albo Podaj dalej a innych gatunków to np. film Czekolada był świetny :) jesli będziesz miała jeszcze jakies propozycje to pisz :) Będe bardzo wdzieczna :)

ocenił(a) film na 10
Esperanza

Czekolady to ja nie oglądałem , więc pomogliśmy sobie nawzajem;) Ostatnio oglądałem Miasto Gniewu, ciężki do jednoznacznej oceny ale dobry, film Go, Siedem,K-pax, Frida może ci się spodobać, takie z top świat wszystkie... Z polskich ostatnio widziałem Plac Zbawiciela, dobry filmik i Wino truskawkowe, też ciekawy.

ocenił(a) film na 9
kirylucki

Dziekuję :) i przepraszam że mówiłam do Ciebie w osobie żeńskiej. Frida , K - Pax , Siedem widziałam ale zaciekawił mnie nieco Plac Zbawiciela :) I cięszę się ze mogłam też w jakis sposób pomuc :)

ocenił(a) film na 10
Esperanza

Chciałabym wznowić temat. Czy zna ktoś jeszcze jakieś filmy w stylu 7 dusz lub w pogoni za szczęściem? Moga byc tez w stylu Babel, 21gram, Amores Perros. Bardzo proszę o jakieś tytuły. Z góry dziękuję.

ocenił(a) film na 10
xxxyyxx

Może Awake tak nawiązując do siedmu dusz, mi się Awake nie podobał ale jak masz czas to sobie obejrzyj a do Babel to te filmy na górze co wymieniłem film Go - Douga Limana no i Crash

kirylucki

Ja od siebie dorzucę City of Angels...

ocenił(a) film na 9
emilianda

mi bardzo podobał się także film " Słodki listopad " , " Solista " wiec polecam :)

ocenił(a) film na 10
Esperanza

Bardzo dziękuję wszystkim za podane mi tytuły filmów. Proszę o jeszcze więcej t:-).
Piszcie też ogólnie o wartych uwagi dramatach lub o filmach, które warto oglądnąć.

ocenił(a) film na 9
xxxyyxx

Obejżyj sobie " Klub imperatora " , " Australia " boski film :) . To narazie tyle jesli jeszcze mi sie cos przypomni to oczywiscie napiszę :)

ocenił(a) film na 8
xxxyyxx

Podam tytul, ktorego nikt z was nie zna a powinien:

Away from her

ocenił(a) film na 9
xxxyyxx

Ja polecam The burning plain, film reżysera 21 gramów czy Babelu:) Naprawdę świetny-podobna tematyka co do wymienionych.

ocenił(a) film na 10
Esperanza

W pogoni za szczęściem - także z Will'em Smith'em !!

Słodki Listopad
Babel
Szkoła Uczuć - koniecznie!

ocenił(a) film na 7
TheKrzychu_2

Wiosna, lato, jesień, zima ... i wiosna. Świetny film koreański - gorąco polecam. Również skłania do refleksji.

ocenił(a) film na 9
filmoradar

Powtorzę się ale warto bo są naprawdę godne uwagi. Moje największe wyciskacze łez: Forest Gump, właśnie Siedem dusz, 21 gram, Miasto Aniołów,Babel, jak bóbr ryczałam.. więcej takich!

A z nowszych to nie najgorszy : Twój na zawsze- wiele osób może sie zniechecic ze wzgledu na Pattisona ale nie wypadl najgorzej, z poczatku nudnawy ale zakonczenie ciekawe.

ocenił(a) film na 10
Esperanza

My Sister's Keeper

ocenił(a) film na 10
kubonex90

bardzo Wam dziękuję, oczywiście jeśli znacie jeszcze jakieś świetne filmy z wykluczeniem komediowego kina, to proszę o tytuły. Ostatnio wwarł na mnie ogromne wrazenie folm SHOOTING DOG, także jeśli znacie coś w tym stylu to także piszcie. Natomiast bardzo proszę o tytuły poprosu rewelacyjnych filmów, które Was wzruszyły, oczarowały, zostawiły ślad...

Z gory dziekuje

ocenił(a) film na 10
xxxyyxx

august rush :)