Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490944
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Nigdy wiecej nie uwierze w ocene na filmwebie. nigdy. Mozecie pojezdzic po mnie il chcecie. ale mojego, podkreslam, mojego zdania nie zmienicie. Zgadzam sie z opinia wyrazona pare miejsc nizej. to dramat dla kucharek i pracownikow fizycznych huty Sedzimira. nie wierze ze te opinie i ta ocena zostala wygenerowana przez czytelnikow filmwebu. to musi byc manipulacja. ten film, a wlasciwie jego zakonczenie to szajs najnizszych lotow. a raczej nielotow. do sceny przeszczepiania serca film jest ok. ale dalej nastepuje wylanie kubla z wymiocinami. nic nie zostawiono widzowi. epatowanie miska z sercem juz bylo.. beznadziejne.. scena gdy brat bohatera opowiada tej dziewczynie historie "serii przeszczepow" jest... niewiarygodnie niszczaca poczucie estetyzmu. obraza inteligencje wrazliwosci.. ale to jeszcze nic. jak zbity pies brne dalej, swiadomosc nie dopuszcza ze ten niezly w sumie film moze spowodowac emocjonalne torsje... a jednak.. pluca, watroby, serca, kilo szpiku... komu komu bo ide do... domu/grobu. bardziej oblesnie wprost sie nie dalo... pod tym jednym wzgledem ten film to perfekcja. perfekcyjne obrazenie widza, ktory myslal ze oglada fajny film. gdy powstrzymywalem wymioty, gdy poczucieze zostalem oblany gownem tego zakonczenia nie pozwalala mi wstac i sie odwrocic... nastapila kolejne stopniowanie szalenstwa beznadziei... kolo na koncercie mruga czarnymi oczkami.. to boli.. boli!!! w milczeniu staralem sie zasklepic rane ktora to zakonczenia spowodowalo w mojej wrazliwosci... estetyce... oczekiwaniach.. gdyby ten film skonczyl sie na pikaniu pagera w lozku w ktorym ona budzi sie sama... tego wpisu by nie bylo. ocena wtedy? 7,5. ale tego zakonczenia nie daruje. osoby z wrazliwoscia do wewnatrz nie na pokaz, z iq>100, a nie mniejszym.. nie idzcie do kina. nie marnujcie kb na sciaganie. szkoda czasu. albo wylaczcie w chwili kiedy pager pika. i bedzie ok. moja ocena = 0!!!!