6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Może inaczej patrzyłbym na ten film, gdybym był miłośnikiem gry (choć szczerze mówiąc, to wątpię..). Dla mnie ten film to ani to since-fiction ani to horror, tylko takie małe nudnawe nie wiadomo co. Wiem.. wiem, zaraz ktoś odpisze, że się nie znam i że jestem płytki i że nadaję się tylko do oglądania argentyńskich telenowel..
Ale niestety taka jest goła prawda!!
Płonące ludki i tryskające kwasem potworki.. chmary karaluchów czy innego robactwa, no i scena z drutem kolczastym fruwającym po całym kościele w morderczym tańcu, to tanie efekty rodem ze "Starej Baśni" :-)). I to mnie miało przestraszyć??!!!!
Fabuła jeszcze bardziej przeciętna. Pani blondynka (nie wiem czemu znów blondynka:-)) ), która wbrew radom męża i bez jego wiedzy udaję się wraz z córką niewiadomo po co na jakieś zadupie. Na zadupiu tym, oczywiście zaraz na początku filmu gubi rzeczoną ukochaną córeczkę tylko po to, aby przez co najmniej ¼ filmu uganiać się bez sensu po gabinecie strachu. Bua..ha..ha..ha...
Aaaaa.. no i chłopek w stalowym trójkącie na łbie z wielgachnym kozikiem dźgający w drzwi, które oddzielają go od głównej bohaterki.. To już było co najmniej w „Krzyku” i „Strasznym filmie”. No i bohaterska policjantka z dwoma magazynkami i stalową czaszką. :))
Generalnie rzecz biorąc, nie polecam!!!

ocenił(a) film na 9
Sherlock

Arthur Doyle przewraca się w grobie, z takiego braku dedukcji przyczyny tego, po co pojechała tam Rose z córką.

ocenił(a) film na 9
opoz

)))Wiem.. wiem, zaraz ktoś odpisze, że się nie znam i że jestem płytki i że nadaję się tylko do oglądania argentyńskich telenowel.. (((

Jestes tylko malo inteligentny jak nie rozumiesz po co Rose i Sharon pojechaly do tego miasteczka.

ocenił(a) film na 4
Carnagge

Nie.. no oczywiście że wiem...:-)))

Tylko i wyłącznie po to.. aby film nakręcić. :-B

Sherlock

Słuchaj stary, nie jesteś płytki, tylko ten film nie jest dla Ciebie. Po prostu tacy jak Ty nie byli "targetem" tego filmu. Fajnie że poszedłeś do kina, nabiłeś kasę - również dzięki Tobie będą mieli forsę na dwójkę. Ale prawda jest taka, że jeśli chcesz by film na Tobie zrobił wrażenie musisz się do niego przygotować (zagrać i najlepiej skończyć grę). Jeśli nie - będziesz się mógł tylko miotać w bezsilnej złości, tak jak teraz, płakać że nic nie rozumiesz i mówić o piramidogłowym w taki sposób, że wzbudza to jedynie uśmiech na twarzach wtajemniczonych.

ocenił(a) film na 7
Sherlock

Proponuje zrobić konkurs na najgłupszy komentarz odnośnie SH - Sherlock i tak pewnie wygra, ale konkurencja jest silna;).

ocenił(a) film na 9
Sherlock

"Wiem.. wiem, zaraz ktoś odpisze, że się nie znam i że jestem płytki i że nadaję się tylko do oglądania argentyńskich telenowel.."

Po co to pisać skoro sam na to wpadłeś…

ocenił(a) film na 10
Sherlock

Stary, żeby oglądnąć Silent hilla trzeba było się troszeczkę przygotować, nie mówię żeby grać od razu, ale poczytać coś na temat gry, ale wydaje mi się, że żeby zrozumieć po co one tam pojechały, nie trzeba znać na wylot gry, ani być super inteligentnym, no nie?
Wystarczy się zastanowić...