Film jest poprostu genialny, a jeszcze większe wrażenie wywiera wtedy gdy znamy już grę. Idealnie dobrani aktorzy, którzy nie mniej idealnie zagrali swoje role, to tylko mały plusik w porównaniu z genialną scenografią oraz efektami zawartymi w filmie... Wielki podziw dla ludzi którzy projektowli potwory... naprawdę oryginalne ;) i świetnie przedstawione. Fabuła filmu zostala lekko urozmaicona i dzięki temu film wywiera piorunujące wrażenie. JAK DLA MNIE JEST NARAZIE NUMEREM 1 jeżeli chodzi o ADAPTACJE GIER KOMPUTEROWYCH.
Oczywiście nie spodoba się tym, którzy oglądają horrory z takim zangażowaniem z jakim Chuck dostaje w mordę :) albo oglądają je tylko dlatego, że ich ktoś wyciąga na siłę do kina :). Spotkałem się już z niedorzecznymi opiniami w stylu: "lipa, chła" itp. a usłyszałem je właśnie od ww. ludzi... - a w d***e mam takich!
Jeszcze raz ogromny PLUS dla tego filmu ....
naprawdę ze spokojem !!!! 10/10 !!!!
W moim kinie niestety takie opinie dominowały, co więcej, były wygłaszane podczas seansu, z taką siła, by nawet ślepiec w 1 rzędzie usłyszał, i z taką częstotliwością, by nikt nawet na chwile nie zapomniał.
Nie wiedzieć czemu na sale kinową ściągneło liczną grupą lokalne dresiarstwo ale nawet oni zamykali swoje tępe gęby w kluczowych momentach (np podczas "ogniska") i ani razu nie wybuchneli śmiechem. Wychodząc z kina mieli miny jakby ktoś im ukradkiem zerwał paski ze spodni...
A film był po prostu świetny i aktorstwo do którego niektórzy na forum sie przyczepiają było rewelacyjne. Czekam na premiere na DVD:)