6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Prośbę mam skierowaną do graczy SH

Niech jeden z was, najlepiej ten najbardziej obcykany (pewnie wszyscy zaczną pisać) opisze o co chodzi w GRZE nie w filmie, fim jak zauważyłem można zinterpretować na wiele sposobów.

Proszę o konkretne wyjaśnienie " co kto z kim gdzie i dlaczego " Smiało można opisać tu wszystkie części gry jeśli jest taka potrzeba by zrozumieć w pełni fabułę GRY.

Może ten wątek wyeliminuje dziesiątki wytyków graczy SH innym którzy gry nie widzieli i skończą się wreszcie teksty "nie grałeś nie zozumiesz, nie czaisz klimatu itd.itp"

PS. Mam nadzieję że gra nie oferuje jedynie super fantastycznego kllimatu tylko porządna fabułę która się kupy trzyma bo jak nie to od razu poproszę o zamknięcie tego wątku.

użytkownik usunięty
Morison

Morison cóż ja mogę rzec - opisywanie "o co chodzi w w grze", ma taki sam sens jak czytanie streszczenia książki ZAMIAST samej ksiązki.
Mogę Ci TYLKO polecić pogranie w samą grę.
Poza tym mam wrażenie iz chodzi Ci o pierwszą część gry, na której oparto film.
Jeżeli jesteś szczęśliwym posiadaczem konsloki Playstation, i to nie ważne czy startgo PSXa czy PS2 , to masz problem. Pierwszego SH raczej nie znajdziesz, ani na Allegro.pl, ani w innym polskim sklepie. Pozostaja sklepy i aukcje zagraniczne. Pomijam "kopie zapasowe" :)
Będąc posiadaczem PieCa - musisz poszukać w internecie, krążą nieoficjanle przeróbki gry z PSXa na PC. SH nigdy nie zostało wydane przez Konami na PC, bynajmniej ja nic o tym nie wiem.
Ale jeżeli naprawdę zależy ci na tym "o co chodzi w grze" - polecam do sprawdzenia polskie strony, takie jak :
http://www.psxzone.opalnet.pl/Podstrony/Silent_Hill/ [www.psxzone.opalnet.pl/...]
oraz
http://silenthilltowncenter.prest.pl/s1.%20wstep.htm [silenthilltowncenter.pr...]
Mam nadzieję iz nie naruszyłem jakegos punktu regulaminu.

I najważniejsze - ZAGRAJ a zrozumiesz!!!!!

ocenił(a) film na 7
Morison

O co chodzi w grach SH?
A o co chodzi w filmach Lyncha?
No wlasnie. :) Ciezko w kilku zdaniach opowiedziec o fabule gry, ktora rzesza fanow bez wytchnienia analizuje od 6 lat. Moge podac kilka faktow, ale to nie odda pelnego obrazu tego, nie bojmy sie uzyc tego slowa, arcydzieła.
Gre kupisz juz za 80 zł i nawet jesli nie masz PSX mozesz odpalic na komputerze za pomoca emulatora, takze radze nie zwlekac.