Polecilibyście ten film komuś kto nigdy nie grał w Silent hill'a? Bo nie wiem czy mam go obejżeć. Lubię gdy film ma klimat ale czy ów klimat mnie oczaruje jeśli nie jestem fanem SH?
Namówiłem na pójście do kina znajomych którzy nawet nie słyszeli o tej grze. Każdy wyraźnie odczuł klimat i byli zaintrygowani całym filmem.
Ale są też tacy ktorym sie ten film kompletnie nie podobal, wlasnie dlatego bo byl dla nich niezrozumialy....
Ja tam w gre nie gralem, a film mnie sie nie podobal i to nie dlatego, ze byl dla mnie nie zrozumialy. Po prostu zamiast pytac sie innych o to, czy jest fajny, to pojdz na niego do kina i sam sie przekonaj. Kto wie, moze Tobie sie spodoba.
Co prawda jesetm miłośnikiem gry, ale myślę, że nie zawiedziesz, jeżeli odczujesz klimat i nastawisz się na fabułę, a nie akcję to może ci się spodobać.
ja nigdy nie grałam w tę grę i myślałam, że film będzie lepszy (wnioskując z opowiadań i recenzji). niestety ponudziłam się troszkę, w ogóle się nie bałam i w ostatecznym efekcie nie za wiele zrozumiałam w końcówki... ogólnie to nie polecam jeśli ktoś nie jest fanem gry... no, chyba że jesteś inteligentniejszą osobą ode mnie i połapiesz się w zakończeniu.
Stary, zaryzykuj te 15 PLN na bilet i się przekonasz.Na kompie oglądać nie polecam, bo wtedy ów klimat CI na pewno umknie.Co sie będziesz sugerował. Założę się, że stać Cię na stworzenie własnego punktu widzenia.Pozdrawiam
Polecam ci. ja gralem tylko trochę w SIlent Hil 2, a film bardzo mi się spodobał. Dodaję, ze nie znałem linii fabularnej gry, takze ta w filmie rowniez była dla mnie niewiadomą. Takze nie trzeba znac gry, zeby obejrzec ten film. Naprawde dobry. Polecam.
Ja takze nie gralem w gre, a Silent Hill bardzo mi sie podobal. Ogladalem go dwa razy - raz w domu zeby sprawdzic czy jest on wogole dla mnie (uwazam to za duzy blad, bo film wiele traci na malym ekranie), a drugi raz w kinie. Z checia obejrze go jeszcze raz, co nie zdarza mi sie czesto.