6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Polecilibyście ten film komuś kto nigdy nie grał w Silent hill'a? Bo nie wiem czy mam go obejżeć. Lubię gdy film ma klimat ale czy ów klimat mnie oczaruje jeśli nie jestem fanem SH?

ocenił(a) film na 6
r4pt0r

Namówiłem na pójście do kina znajomych którzy nawet nie słyszeli o tej grze. Każdy wyraźnie odczuł klimat i byli zaintrygowani całym filmem.

ocenił(a) film na 8
r4pt0r

Ale są też tacy ktorym sie ten film kompletnie nie podobal, wlasnie dlatego bo byl dla nich niezrozumialy....

ocenił(a) film na 4
Rafcio_8

Ja tam w gre nie gralem, a film mnie sie nie podobal i to nie dlatego, ze byl dla mnie nie zrozumialy. Po prostu zamiast pytac sie innych o to, czy jest fajny, to pojdz na niego do kina i sam sie przekonaj. Kto wie, moze Tobie sie spodoba.

ocenił(a) film na 8
r4pt0r

Film podobal sie mnie i mojej dziewczynie, a nie gralismy.

ocenił(a) film na 10
r4pt0r

Co prawda jesetm miłośnikiem gry, ale myślę, że nie zawiedziesz, jeżeli odczujesz klimat i nastawisz się na fabułę, a nie akcję to może ci się spodobać.

ocenił(a) film na 3
r4pt0r

ja nigdy nie grałam w tę grę i myślałam, że film będzie lepszy (wnioskując z opowiadań i recenzji). niestety ponudziłam się troszkę, w ogóle się nie bałam i w ostatecznym efekcie nie za wiele zrozumiałam w końcówki... ogólnie to nie polecam jeśli ktoś nie jest fanem gry... no, chyba że jesteś inteligentniejszą osobą ode mnie i połapiesz się w zakończeniu.

ocenił(a) film na 7
r4pt0r

Stary, zaryzykuj te 15 PLN na bilet i się przekonasz.Na kompie oglądać nie polecam, bo wtedy ów klimat CI na pewno umknie.Co sie będziesz sugerował. Założę się, że stać Cię na stworzenie własnego punktu widzenia.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
r4pt0r

Polecam ci. ja gralem tylko trochę w SIlent Hil 2, a film bardzo mi się spodobał. Dodaję, ze nie znałem linii fabularnej gry, takze ta w filmie rowniez była dla mnie niewiadomą. Takze nie trzeba znac gry, zeby obejrzec ten film. Naprawde dobry. Polecam.

ocenił(a) film na 9
r4pt0r

Ja takze nie gralem w gre, a Silent Hill bardzo mi sie podobal. Ogladalem go dwa razy - raz w domu zeby sprawdzic czy jest on wogole dla mnie (uwazam to za duzy blad, bo film wiele traci na malym ekranie), a drugi raz w kinie. Z checia obejrze go jeszcze raz, co nie zdarza mi sie czesto.