6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Czy ktoś wie jak poradził sobie film w kinach w Usa i na świecie? Chodzi mi o to,czy zyski są na tyle duże że możemy mieć nadzieję na kontynuację.

ocenił(a) film na 7
hellboyjr

$46,982,632 w USA
$27,505,416 za granicą
w sumie $74,488,048 przy budżecie $50,000,000.

Jeszcze nie było premiery m.in. w Japonii czy w Australii.

ocenił(a) film na 7
December_Man

*zagranicą
Nie wiem co mi strzeliło do łba, żeby napisać to osobno :P

December_Man

Zastanawiam się jak zareagują na ten film Japończycu.. o ile w ogóle będzie tam puszczany...

ocenił(a) film na 7
Mithrill

http://www.kotaku.com/gaming/top/silent-hill-promotion-in-japan-crazy-sexy-scary -182545.php [www.kotaku.com/gaming/t...]

December_Man

No tak... tego można się było spodziewać :D

ocenił(a) film na 7
Mithrill

Sprawdziłem, gdzie nie było jeszcze premiery:
7 lipca - Finlandia i Włochy
8 lipca - Japonia
18 lipca - Brazylia
31 sierpnia - Australia i Argentyna

December_Man

No to z wymienionych krajów najwięcej film zarobi chyba w Japonii... tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 9
hellboyjr

December Man,dzięki za wyczerpujące info.Hmm,w sumie liczyłem na trochę większe zyski,zwłaszcza w Stanach,ale z drugiej strony nie jest to taki lekki łatwy,przyjemny i głupawy fastfood który tak uwielbiają nastolatki.Zwymienionych przez Ciebie krajów mogą być jeszcze całkiem niezłe pieniądze,poza tym sprzedaż DVD też zrobi swoje,więc chyba jednak producentom opłaci się ponownie wyłożyć kasę na drugą część.Oby jak najszybciej...

hellboyjr

Oj, to, że powstanie druga część to tylko kwestia czasu ;) O to byłbym spokojny. Może zmienić się reżyser.. (jakoś nie pasuje do Gansa taki nawał filmów) ale mam nadzieje, że tak się nie stanie.