6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Pytanko.

ocenił(a) film na 9

Po wielu proboach zrozumienia Silent Hill, wydaje mi sie, ze rozumiem juz prawie wszystko, ale mam jeszcze jedno pytanie. Kto jest tak naprawde matką Sharon? Z tego co rozumiem jest ona dobrym wcieleniem Alessy, ale jak powstala? Czy są to jakby dobre wspomnienia dziewczynki przed spaleniem jej przez tych fanatyków? I czy to ją Alessa podrzuciła do sierocińca? Bardzo Was proszę, jeżeli moglibyście mi pomóc, byłbym bardzo wdzieczny ;) A ogólnie film bardzo dobry jak dla mnie 9/10 :)

Don_Corleone

W sumie odpowiedziałes sobie na własne pytanie. :)

ocenił(a) film na 6
Don_Corleone

Sharon ( czy tez Cheryl, jak kto woli;)) była uosobieniem pozosstałości dobrych cech Alessy. Tylko że Alessa sama w sobie - to to ciało w szpitalu. Kim była "Zła część Alessy"? ( bo to ona zaniosła Sharon do sierocińca) To chyba zalezy od własnej interpretacji lub tez tych, co grali w grę. Niektorzy twierdzą, ze to był sam "Diabłe Silent Hill" czyli Samael...( jak to mozliwe?! przeciez Alessa nie wydała go na świat?!) Trochę za dużo pytań po tym filmie...

ocenił(a) film na 9
Vampire_Nataliee

Wiesz co, wydaje mi się że ten film, każdy z nas może interpretować inaczej i nigdy wszysycy nie będą zgodni z jedną opinią. Ja osobiście lubię takie filmy, a ten wyjątkowo przypadł mi do gustu, chociaż fakt, tych pytań jest trochę za dużo :) W gre nie grałem, ale o Samaelu coś słyszałem. Moim zdaniem, kiedy mieszkańcy Silent Hill skrzywdzili Alesse, została ona podzielona, dobrą częścią jest Sharon, a zła to po prostu postać odpowiedzialna za to, co stało się z Silent Hill, czy mógł być to Samael? Na to pytanie każdy powinien chyba sam sobie odpowiedzieć. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
Don_Corleone

ALeż oczywistą rzeczą jest że Ciemna Alessa to Samael. Kwestia apropo wielu imion i historia opowiedziana pod koniec Lisa Garland itp. itd. Nie ma się nad czym zastanawiać.