6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego wy się tak użalacie nad sobą.. Pierwszy raz widzę tyle komentarzy "dlaczego się nie spodobał, ja nie rozumiem, tracę wiarę w ludzi, chcę do mamy i w ogóle"..
Jeśli wam się podoba film, to ok, cieszcie się nim i oglądajcie do woli, ale czemu tracicie tyle czasu szukając na forum kogoś, kto was pogłaska po główce i powie: "tak, dobry film, dobry silent hill, silent hill ładny, silent hill wspaniały"??

Nie dość, że nie potraficie uszanować zdania innych, to jeszcze bez przerwy się nad sobą użalacie.

Świat jest piękny, bo możemy wybierać to, co nam się podoba, co lubimy i z czym nam dobrze i całe szczęście, że Silent Hill nie wszystkim się podoba.

ocenił(a) film na 10
ania_9

A tak konkretnie to czego chcesz?
Co chciałaś takim komentarzem osiągnąć?
Nie żalamy się nad sobą, tylko raczej nad wami. Jedni krytykują bo niezrozumieli, drudzy bo oglądali wersję uciętą o 20 min, inni bo poszli się z dziewczyną poobmacywać zamiast na film, a jeszcze innie bo poprostu jest głupi - nie wiadomo dlaczego ale jakoś tak, bo tak.

To jest głupie i żałosne i dlatego sie czepiamy, przynajmniej mną targają takie motywy. Bo mogę uszanować, że komuś sie coś nie podoba, ale jeżeli nie ma żadnych sensownych argumentów to za przeproszeniem niech przymknie jadaczkę i nie pieprzy głupot i wszyscy będą zadowoleni.

dux

a ty masz argumenty na to, że to jest dobry film?
wiesz co to znaczy subiektywne odczucia?
wątpię..

ania_9

i nie pisz na siłę pytań w stylu co chciałam osiągnąć przez ten komentarz, bo to chyba oczywiste, że wyrazić swoje zdanie.
w końcu po coś jest to forum, ale widzę, że ty tego nie rozumiesz.

ocenił(a) film na 10
ania_9

A czy ty wiesz co to konstruktywna krytyka?
wątpie...

Syaimaral_sama

niby na podstawie czego wątpisz?

ja nie krytykowałam silent hill, tylko gdzieś tu na forum w jednym miejscu opisałam swoje odczucia i to, że film zrobił na mnie duże wrażenie.

ja krytykuję postawę obrońców sh, nie film

ocenił(a) film na 10
ania_9

To, że komuś sie film nie podobał i pisze o tym na forum, liczy się przecież, że sa parę sekund ktoś, kumu film się podobał zarzuci go gąszczem pytań i uwag, na tym polega dyskusja.

Zresztą, jakby wyglądały fora, bez takich gadek i sprzeczek? Byłaby nuda!!!!

ocenił(a) film na 10
VViking

ja sie uzalam nad tym ze ludzie nie potrafia ocenic dobrego filmu. moim zdaniem to jest powód. o zaletach silent hila napisalem juz wikele postów ale moge napisac jeaszce raz. z grubsza bedzie to motyw winy i grzechu, wspaniala realizacja oraz muzyka. Calosc daje nam jeden z ciekawszych horrorów ostatnich lat. silent hil to film nowatorski i odnoszacy sie do klasyki.

ocenił(a) film na 10
duende_2

No ale niektórzy tego nie rozumieją i chyba do rozumu im 101 wypowiedź dalej nie przmówi. Jak o ścianę.