6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

TRAGEDIA

użytkownik usunięty

TRAGEDIA!!!! Ludzie nie idzcie na to prosze!! Prawie zasnolem,ludzie wychodzili w polowie filmu z kina!!To nie horror a jakies g***o

ocenił(a) film na 9

Hmm, nie dziwię się, w koncu jest to film raczej dla fanow gry niz dla laikow.

ocenił(a) film na 8
sietra

Oki ja nie pójde 3 raz jak mi zapłącisz 7 mln funtów.

Raczej dla ludzi, którzy nie przyszli na horror do kina, tylko na ciekawą historię z mocnym klimatem.

Nic dziwnego że uważasz SH za gówno, skoro wystawiłeś 9/10 czemuś takiemu jak Kiedy dzowni nieznajomy. Gusta i guściki, tak...

ocenił(a) film na 9

Hehehe a ja Ci sie zasmieje prosto w twarz i powiem ze jest to film świetny:) Jesli tak Ci sie nie podoba wskarz jakas konkurencje:)
A tak poza tym bylo sie kiedy bac... jak to ktos pisal "nie boisz sie tego co widzisz, ale tego co zobaczyc mozesz"
Ale zeby odpowiednio przezyc ten film trzeba sie wczuc, wyobrazic sobie ze ja tam jestm, wogole uzyc wyobrazni, bo bez tego zaden horror Cie nie przestraszy:) Bo coz jesli ja bym kiedys spotka takie np. blizniaczki (z SH4:The Room) na ulicy, skoro powiedzialbym sobie ze nie istnieja.
A do tego cala seria SH wymaga takiego wczucia sie... jesli to Ci sie nie uda to nie spodoba Ci sie:) No to chyba tyle...:)

Ja byłem na filmie raz i mam ochotę pość ponownie. Jestem fanem gry i film moim zdaniem jest świetny. Btw pisze się "zasnąłem" a nie "zasnolem".

ocenił(a) film na 9
LV426

Ja bylem dwa razy. Nie żałuje. Dla mnie wypas. Fakt film ma klimat i specyficzną narrację, ale na taki się nastawiłem znając grę. Nie oczekiwałem wypas akcji jak w Resident evil gdzie co chwila ktoś gdzieś strzela. Film 10/10:-]

ocenił(a) film na 9
LV426

Ja bylem dwa razy. Nie żałuje. Dla mnie wypas. Fakt film ma klimat i specyficzną narrację, ale na taki się nastawiłem znając grę. Nie oczekiwałem wypas akcji jak w Resident evil gdzie co chwila ktoś gdzieś strzela. Film 10/10:-]

ocenił(a) film na 9
LV426

Ja bylem dwa razy. Nie żałuje. Dla mnie wypas. Fakt film ma klimat i specyficzną narrację, ale na taki się nastawiłem znając grę. Nie oczekiwałem wypas akcji jak w Resident evil gdzie co chwila ktoś gdzieś strzela. Film 10/10 zdecydowanie:-]

ocenił(a) film na 9
LV426

Ja bylem dwa razy. Nie żałuje. Dla mnie wypas. Fakt film ma klimat i specyficzną narrację, ale na taki się nastawiłem znając grę. Nie oczekiwałem wypas akcji jak w Resident evil gdzie co chwila ktoś gdzieś strzela. Film 10/10 zdecydowanie :-]

ocenił(a) film na 9
Redgard

Coś sie zawiesiło sorry za taką ilość postów. Fak

ocenił(a) film na 10

Ten kolo po prostu lubi chyba tylko Boll-owskie klimaty :D

ocenił(a) film na 9
VViking

No wyborcza ma z.jebiste recenzje. Pamiętam jak po Donnie Darko jechali ;] Dobrze że tak wiarygodną recenzje tu przytoczyłeś...

ocenił(a) film na 10

jezeli ludzie ktorzy ne grali w gre ida na ten film to wiadomo ze beda od razu takie komenatrze...
ja osoibiscie gralam prawie we wszystkie czesci gry i film uwazam za zajeb*isty (bylam na dwoch seansach w ciagu jednego dnia)jak bylam w kinie to wlasnie slyszalam komenatrze ludzi nie zorientowanych w grze(ludzi ktorzy przyszli ze swoimi laskami zeby sie do nich przytulic na horrorze gdy te sie przestrasza): eee nic nie rozumiem...
To jest film ambitny a nie amerykasnki horror w ktorym im wiecej krwi flakow tym lepiej a fabuly praktycznie zadnej...jezeli wlasnie czytam komentarze takiego typu jak ten to utwierdzam sie w swoim zdaniu, ze film jest zajebisty i ambitny a zwykly tempy czlowiek oczekujacy sieczki nie ma po co na niego isc...i tyle

SILENT HILL DA BEST ! ! !

ocenił(a) film na 10

" Prawie zasnolem"
Raku32 na lekcjach chyba tez zasypiales...bo nawet nie potrafisz poprawnie prostego slowa napisac;]

ocenił(a) film na 10
Vidi

No ja nie wiem jak można było zasnąć na tym filmie, ale jeśli cię nawet syreny nie budziły to ty.... może głuchy jesteś ;-P. a tak poza tym, film jest arcydziełem i nie trzeba graćw gre aby to docenić, takiego wspaniałego widowiska próżno szukać na codzień w kinach, to niezwykły film :D. Piramidogłowy RULEZ!!

ocenił(a) film na 10

Ty wiesniaku, czy ty myslisz ze nikt nie zauwazy twojego debilizmu???
To z bomby widac ze albo wogole nie byles na tym w kinie albo walnales sobie debilną krytyke ot tak zeby miedz duzo postow. Pazdioch z ciebie jakich malo.

ocenił(a) film na 10

Wiecie co zal mi sie was troche robi, skoro wierzycie w banialuki tego debila ktory sobie wymyslil ze ludzie wychodzili w polowie seansu. No kurde co z wami????

ocenił(a) film na 10

No cóż, stary, widać, że przy grze nie zarwałeś ani jednej nocki. Widzę, że żadnych plusów niezauważyłeś. Wiesz, to trochę...
...nie, trochę to złe określenie. To bardzo żałosne. Przyjrzyj się grze, a potem film obrażaj. Widać, że horror jako gatunek filmowy jest ci bardzo odległy.

ocenił(a) film na 10

Z resztą jak miałeś ochotę na szybki, póltorejgodzinny film akcji, to nie dziwię się, że się zawiodłeś, zapewne preferujesz "arcydzieła" Bolla, mam nadzieję, że nie muszę ci tłumaczyć kto to jest... (arcydzieła w cudzysłowiu to oczywiście wyrażenie ironiczne - nie pomyl się).
Tak się składa, że właśnie przez takich jak ty horror traci prawo bytu i zamienia się w tanią akcję, a Silent hill był klimatyczny i to ci się nie spodobało. Za mało akcji, za dużo budowania atmosfery. No, cóż, nie mogę cie zrozumieć. Mam nadzieję, że chociaż zdajesz sobie sprawę z faktu jak bardo się wygłupiłeś...

ocenił(a) film na 10

stary rypneło Cie na mózg,Ty chyba nie wiesz co to jest tragiczny film :)
nikt Ci nie kazał iść do kina na film ,który fakt,nie jest zwykłym horrorem,ma nieprawdopodobny klimat,z resztą tak jak gra,trzeba było wybrać jakąś baję madagaskaro podobną i tam cieszyć sie jak dziecko,
koleś Ty jestes tragiczny,ale to Twoja opinia laiku :)

ocenił(a) film na 10

hotken kto powiedzial ze wierzymy;]to ze bronie filmu nie znaczy ze wierze w to co koles pisze;]
a co do wychodzenia w trakcie seansu to wiesz ja nawet kiedys wyszlam z jakiegos filmu bo strasznie nudny byl(juz ne pamietam jaki)wiec wiesz;]

ocenił(a) film na 10

hotken kto powiedzial ze wierzymy;]to ze bronie filmu nie znaczy ze wierze w to co koles pisze;]
a co do wychodzenia w trakcie seansu to wiesz ja nawet kiedys wyszlam z jakiegos filmu bo strasznie nudny byl(juz ne pamietam jaki)wiec wiesz;]

ocenił(a) film na 10

ocenił(a) film na 9
Vidi

Powiem szczerze, że od wielu lat chodzę do kina i nie pamiętam aby ktoś opuszczał seans i nie wracał (kibel) - zapłacone, to trzeba się przemęczyć - taki nasz naród ;)

coś ci sie chyba p...bało film dość konkretny ale nie rewelacyjny a g...o to masz chyba w galotach