FIlm mnie nie zawiódł,jest taki jaki powinien być.Otrzymałem to czego nadarmo spodziewałem sie od niejednego dobrze zapowiadającego sie horroru.czyli KLIMATU!!.Bo klimat jest nieziemski.Może nie ma tu zbyt wiele momentów gdzie można by sie przestraszyć,ale zato włąśnie klimat jest wzorowy.Ta scenografia zrodzona w głowach szaleńców ,pomieszczenia przepełnione barwami krwi, rzdzy i brudu ,te postacie przedstawiające oblicze zła(pan z mega mieczem,dozorca zaplątany drutem kolczastym,gromadka"pielęgniar ek":)ta ścieżka dźwiękowa(przede wszystkim ta stukanie i łupanie wtedy gdy przybywa ciemność,a osobiście rozbawił mnie jeszcze johnny cash i ringo fire które ostatnio spotkałem już chyba w 3 filmach) i scenariusz który jest jest wytchnieniem dla ostatnio standardowego zabijania gromadki ludzi przez coś i ciągłego uciekania przed czymś.To wszystko tworzy wzorowy klimat.NIe oszczędzono nam widoku bardzo sugestywnych zgonów i róznych rodzajów okaleczeń co jest kolejnym smaczkiem wartym wspomnienia.Tak przy okazji to bardzo szkoda mi było miłej pani policjantki,a głowna bohaterka pod koniec filmu w zakrwawionym i pobrudzonym ubranku wyglądała bardzo zachęcająco:)Prosze państwa bijmy brawa bo oto mamy wreszcie pierwszą bardzo dobrą ekranizacje gry komputerowej.POLECAM
Pragne jeszcze dodać że miałem szczęście oglądać film przy bardzo dobrej publiczności(było to cinema city w galerii mokotów piątek 19 45) która przez cały seans siedziała cicho i jeśli komuś sie nie podobało to przynajmniej siedził cicho